2016-2017 Mobil Uygulama Piyasası Gelirleri

/ 29 Ekim 2017 / 1.359 / yorumsuz
2016-2017 Mobil Uygulama Piyasası Gelirleri

Mobil Uygulama Gelirleri 2016 Yılını Yüzde 40 Artışla Kapadı 

Cihazlarda kullanılan uygulamalar hakkında istatistiksel çalışmalara imza atan AppAnnie tarafından büyük bir merakla beklenen 2016 yılı mobil uygulama raporu açıklandı. Yapılan açıklamaya göre hem mobil uygulama indirme sayısı hem de mobil uygulamalarda geçirilen süre büyük oranda artış gösterdi. Yine mobil uygulamalardan elde edilen gelir seviyesinde de yükseliş yaşandı.

Mobil Uygulama İndirme Oranı Yüzde 15 Artış Gösterdi

AppAnnie 2016 mobil uygulama raporu ile beraber tüm dünya genelinde gerçekleştirilen mobil uygulama verilerinin derlenmesi ile elde edilen bilgilere göre toplam mobil uygulama indirme oranı yüzde 15 oranında artış gösterdi. İndirilen uygulamalarda geçirilen süre de bir önceki yıla yüzde 25 oranında artış gösterirken yine mobil uygulama pazarından elde edilen gelir seviyesinde de yüzde 40 artış yaşandı.

Oyun Uygulamalarına Gösterilen İlgi Azalıyor

İlk çıktığı dönemde pek çok kişi oyun uygulamalarını indirmeyi tercih ederken 2016 yılında oyun uygulamalarının indirme oranları düşerken Finans Uygulamaları, Fotoğraf Uygulamaları, Sosyal Uygulamalar ve Gezi Uygulamalarının indirme oranlarında büyük bir artış yaşandığı görüldü. Özellikle de Çin pazarında yaşanan rekor seviyedeki artışın bu başarıda payının büyük olduğunu belirten AppAnnie Pokemon Go oyunun yine dikkat çekici bir gelir elde ettiğini belirterek 950 milyon dolarlık rekor bir gelire imza atıldığını belirtti. En çok indirilen uygulamalar ise Facebook, Facebook Messenger, WhastApp ve Instagram ilk 5 sırada yer aldı.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz