NFC nedir ve neden kullanmalıyım?

/ 19 Mart 2018 / 2.268 / yorumsuz
NFC nedir ve neden kullanmalıyım?

NFC nedir ve neden kullanmalıyım?

NFC, yeni akıllı telefonlarla ilgili sıkça duyduğunuz bir şeydir, ancak birkaç kişinin bildiği, hatta kullandığı bir şeydir. Evet, bu bir kısaltma, ama tüm kısaltmalar korkutucu olmak zorunda değil. NFC‘nin anlaşılması kolaydır ve inanılmaz derecede faydalı olabilir. NFC’nin ne olduğunu ve neden kullanmanız gerektiğini bilmeniz gereken her şey yazımızda bulabilirsiniz.

NFC nedir?

NFC Yakın Alan İletişimi anlamına gelir. Temel olarak, telefonunuzun yakın bir şeyle etkileşimde bulunmasının bir yolu. Yaklaşık 4 cm’lik bir yarıçap içinde çalışır ve cihazınızla bir diğeri arasında kablosuz bağlantı sağlar. Bu iki yönlü iletişim sağlar, her iki cihaz da bilgi gönderebilir ve alabilir. Bu NFC bağlantısı Wi-Fi, 3G, LTE veya başka bir şekilde kullanılmaz ve kullanım için hiçbir maliyeti yoktur.

Android akıllı telefonumun NFC olup olmadığını nasıl anlarım?

Çok basit. Sadece Ayarlar> Diğer veya Ayarlar> Kablosuz ve Ağlar’ı açın ve orada gizlenen bir NFC seçeneği olup olmadığını görün. NFC’ye sahip çoğu akıllı telefon da arka panellerinde küçük bir NFC logosu yerleştiriyor.

NFC Android’de nasıl çalışır?

NFC, radyo dalgaları aracılığıyla veri iletir veya alır. Standart bir kablosuz iletişim standardıdır, bu yüzden cihazlar NFC protokollerine yapışırsa, birbirleriyle iletişim kurabilirler. Bluetooth’dan elektromanyetik yoluyla çalıştığı için farklıdır. Bu, akıllı telefonunuz gibi aktif bir cihazla iletişim kurduğunda, veri gönderebilen kendi başına bir güç kaynağı gerektirmeyen, poster veya çıkartma gibi bir pasif cihaz olabileceği anlamına gelir.

Aktif bir NFC aygıtı olarak, bir akıllı telefon NFC üzerinden veri gönderip alabilir. NFC’nin tam aralığını – üç modu – kapsar:

  • Okuyucu / yazıcı (örn. NFC posterlerindeki etiketleri okumak için)
  • Kart emülasyonu (örneğin ödeme yapmak için)
  • Eşler arası (örneğin dosya aktarımı için)
  • Android’de NFC ile ilgili bazı sorunlar
  • Tüm cihazlar bir NFC yongasını taşımaz, ancak gittikçe daha yaygın hale gelirler
  • NFC yongalarının hepsi aynı yerde değil, cihazlar arasında bazı keşif sürtünmesiyle sonuçlanır.
  • Cihazlar arasında çapraz uyumluluk, özellikle belirli dosya türleri söz konusu olduğunda, evrensel değildir.

Android’de NFC ile başlayın

Öncelikle NFC ve Android Beam’i her iki cihazda da etkinleştirmelisiniz (Ayarlar> Diğer) , yapmanız gereken tek şey göndermek istediğiniz dosyaya gitmek, bir fotoğraf gibi ve cihazlara birlikte dokunmak. Doğru, herhangi bir “gönder” seçeneği seçmenize bile gerek yok. Cihazları arka arkaya, ve aktarımı onaylamak istediğinde, “kirişe dokun” tuşuna basmanız yeterlidir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz