Paylaşılan Dosyalar Klasörünü Kaldırma ve Gizleme

/ 29 Ekim 2017 / 3.734 / yorumsuz
Paylaşılan Dosyalar Klasörünü Kaldırma ve Gizleme

Paylaşılan Klasörünü Nasıl Gizleyebilirim

“Paylaşılan dosyalar” klasörü görünmesin

Windows “Paylaşılan dosyalar” klasörünü tüm kullanıcılar için varsayılan olarak sunuyor ve bunlar ağ’da bile görünebiliyor. Bunu engellemek istiyorsunuz. Ancak bu işi klasik yollarla halledemiyorsunuz.

“Paylaşılan dosyalar” sistem klasörünü kaldırmak için ilgili Kayıt Defteri anahtarını silmelisiniz. Bunun için “Başlat / Çalıştır”dan “regedit” yazarak Kayıt Defteri düzenleyicisini çalıştırın. Vista ve Windows kullanıcıları doğrudan başlat menüsündeki arama alanına bu ifadeyi yazabilir. Düzenleyiciye geldiğinizde,

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\DelegateFolders” anahtarına gidin. Buraya geldiğinizde “{59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee}” girdisini göreceksiniz. Bunu seçip adını örneğin “paylaşım_ortak_klasör.REG” olarak değiştirip “Tamam”a tıklayarak kaydedin. Daha sonra gelen onay sorusunu onaylayarak anahtarı silin. Kayıt Defteri’ni kapatıp bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra yapılan değişiklikler hemen etkinleşiyor.

Not: İlgili anahtar sadece bir adet boş REG_ SZ değeri “(Standard)” içeriyor. Daha sonra “Paylaşılan dosyalar” klasörünü ağda tekrar etkinleştirmek isterseniz, anahtarı yeniden oluşturmalısınız. Bunun için daha önce kaydettiğiniz REG dosyasına çift tıklamanız yeterli.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz