Cep telefonu Pokemon GO da Büyük Trojen Tehlikesi

/ 29 Ekim 2017 / 1.046 / yorumsuz
Cep telefonu Pokemon GO da Büyük Trojen Tehlikesi
Pokemon Go Oyununu İndirenler Dikkat! Telefonunuza Trojan Bulaşmış Olabilir 
Gooligan saldırısının izlerini daha yeni yeni silmeye başlayan Android işletim sistemi yeni bir saldırı ile boğuşmaya şimdiden başladı bile. Dünyada milyonlarla Android kullanıcısını olumsuz etkileyen Gooligan saldırısının ardından şimdi de yeni bir trojan yazılım saldırısı altında bulunuyor. Söz konusu yazılım bankacılık işlemlerini hedef alıyor ve mobil bankacılık verilerini tehdit ediyor. 

Tordow 2.0 Yazılımını İndirmiş Olabilirsiniz
Comodo Threat Research Labs tarafından yapılan inceleme sonucunda tespit edilen Tordow v2.0 yazılımı son derece tehlikeli bilgilere erişebiliyor ve bu verileri hacker olarak adlandıran bilgisayar korsanlarına ulaştırıyor. Bu bilgiler arasında giriş kimlik bilgilerinin çalınması, güvenlik yazılımlarının silinmesi, cihaz konumu verilerinin depolanması, mesaj gönderilmesi, arama yapılması, telefona ek uygulamaların indirilmesi ve yüklenmesi gibi pek çok farklı şekilde kendini gösterebiliyor. Tüm bu bilgiler yazılım tarafından depolanarak ikinci kişilere iletiliyor. 
Pokemon Go İndirdiyseniz Dikkat Edin
Yazılım özellikle de Google Play Store üzerinden indirilen uygulamalardan buluşuyor. Özellikle de Pokemon Go, Telegram ve Subway Surfer uygulamalarının tüm sürümlerinin şu anda Tordow v2.0 trojan yazılımının etkisi altında olduğu biliniyor. Bu nedenle son dönemde bu uygulamalardan birini indiren kişilerin mutlaka cihazlarını kapsamlı bir taramadan geçirmeleri gerekiyor. 
Mobil Bankacılık Verileriniz Tehlikede 
Trojan bulaşır bulaşmaz hemen ROOT yetkilerini ele geçirmekte ve ardından finansal işlemlerinizi gerçekleştirirken kullandığınız verileri kaydeder. Bu nedenle virüs programı yüklü olmayan telefonlarda bu bilgileri kullanmamanız çok önemli. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz