Portre Fotoğrafları için Hangi Kamera Ayarlarını Kullanmalıyım?

/ 28 Ocak 2019 / 1.559 / yorumsuz
Portre Fotoğrafları için Hangi Kamera Ayarlarını Kullanmalıyım?

 

Portre Fotoğrafları için Hangi Kamera Ayarları Kullanılır?

 

İyi portreler çekmek için doğru kamera ayarlarını kullanmanız gerekir. Objektif, diyafram, deklanşör hızı ve ISO kombinasyonunun size net bir netleme konusu ve aşağıdaki fotoğraf gibi kremsi, bulanık bir arka plan ile nasıl muhteşem portre görüntüsü verdiğine bir göz atalım.

Portre Fotoğrafları İçin İhtiyacınız Olan Donanım

 

Herhangi bir lensle portreler çekebilseniz de , klasik portreyi çekmek için geniş bir diyafram açıklığına sahip bir lense ihtiyacınız var. F / 1.8 ve f / 2.8 arasında maksimum diyafram açıklığı olan bir şey mükemmeldir, ancak f / 5.6, özellikle daha uzun lenslerle çalışabilir.

İdeal olarak, normal bir mercek veya kısa telefoto , başka bir deyişle, tam kare bir kamerada odak uzaklığı 50 mm ila 90 mm arasında veya kırpma sensörü kamerada yaklaşık 35 mm ila 60 mm arasında bir mercek kullanacaksınız.

İyi haber şu ki, hemen hemen her büyük kamera markası için uygun, ucuz 50mm f / 1.8 lensler mevcut.

Portreler için Diyafram

 

Diyafram, portre görünümünün anahtarıdır. Geniş bir diyafram açıklığı , arka planı bulanıklaştırırken konunuzu keskin odakta tutan sığ bir alan derinliği oluşturur , bu yüzden rahatsız edici değildir. Açıklıkların bu etkiyi yarattığı şey bir şekilde merceğinizin odak uzunluğuna bağlıdır. Genel olarak, çok uzun bir telefoto kullanmıyorsanız, f / 5.6 veya daha dar bir açıklık kullanmanız gerekir. Gerçekte, muhtemelen arka plan bulanıklığını en üst düzeye çıkarmak için f / 2.8 veya f / 1.8 kullanmak isteyeceksiniz.

Aşağıdaki fotoğraf, kırpma sensörü gövdesinde 50 mm’lik bir lens kullanılarak f / 5.6’da çekilmiştir. Arka plan bulanıklaşmaya başlarken, belirgin değildir.

Bir sonraki fotoğraf aynı objektif ve kamera ile çekilmiş ancak f / 1.8 ile çekilmiştir. İşte aradığımız bakış bu!

Gittiğiniz tam açıklık lensinize, kameranıza ve konunuzdan olan mesafeye bağlıdır. Geniş veya açık olandan iki veya daha dar bir diyafram açıklığı kullanırsanız, f / 2.2 veya f / 1.8 f / 1.8 olan bir objektif üzerinde f / 2.2 veya f / 2.8 kullanılırsa, görüntüleriniz daha net olur. Bu aynı zamanda odaklanmayı kolaylaştıran , oynaması için biraz daha fazla alan derinliği sağlayacaktır.

Portreler için Deklanşör Hızları

 

Deklanşör hızı, ne kamera titremesi ne de öznenizin hareketleri görüntünüze bulanıklık katamayacak kadar hızlı olduğu sürece portreler için çok önemli değildir. Çoğu durumda, saniyenin 1 / 100’ünden daha yüksek bir enstantane çalışacaktır. Dans eden veya hızlı hareket eden bir nesneyi çekiyorsanız, saniyenin 1 / 500’ü minimumdadır.

Enstantane öncelik modunu kullanmanızı ve enstantane hızınızın çok düşmemesini sağlamak için bir ISO ve pozlama telafisi kombinasyonu kullanmanızı öneririm.

Portreler için ISO

 

Portreler için, bir ISO seçmenin normal kuralları geçerlidir : çekiminizi olumsuz etkilemeden başka hiçbir şeyi ayarlayamazsanız, mümkün olduğu kadar düşük tutun ve artırın. Geniş bir diyafram açıklığı kullandığınız için, düşük ISO değerlerini korumak, ışık iyi olduğu sürece nispeten kolay olmalıdır.

Değişken aydınlatma koşullarında çalışacağımı ve kamera ayarları ile uğraşmak zorunda kalmayacağımı biliyorsam, başlamadan önce ISO’umu 400’e ayarlayacağım. Az miktarda görüntü kalitesini kaybediyorum, ancak gerçekten fark ettiğim kadarı yok.

Geceleri, ISO’nuzu çok daha yükseğe çıkarmanız gerekecek. ISO 6400’de iyi portreler çektim, bu yüzden basılırsa endişelenmeyin. Fotoğraflar güçlü olduğu sürece kimse dijital gürültüyü fark etmeyecektir.

Özetlemek için: Klasik portre görüntüsü için doğru kamera ayarları f / 2.8 veya daha geniş bir açıklığa sahip normal veya kısa bir telefoto lens. Deklanşör hızı ve diyafram açıklığı önemli değil; bunlar saniyenin 1 / 100’ünün üzerinde ve mümkün olduğunca düşük tutulmalıdır.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz