Root Nedir, Garanti Dışı Bırakır Mı?, Root Atmak Garantiyi Bozar Mı?

/ 29 Ekim 2017 / 4.857 / yorumsuz
Root Nedir,  Garanti Dışı Bırakır Mı?, Root Atmak Garantiyi Bozar Mı?

Root Nedir,  Garanti Dışı Bırakır Mı?

Akıllı telefon kullanıcılarının sıklıkla duyduğu “telefona root atma” deyimi pek çok kullanıcının da merakını cezbetmektedir. Peki, root nedir? Root aslında bir yetkidir ve telefon üzerinde yapılan tüm değişiklikleri kontrol etme hakkı verir. Bu sayede telefonlara üreticiler tarafından güncellemeler gelir ve bu güncellemeler gelmeden telefonuna root atmayan kişiler yeni uygulamaları kullanamazlar. Yani telefonun üzerindeki kontrol hakkı aslında hala üreticidedir.

İşte telefonu root atma işlemi ile telefonun sahibi bu sınırsız denetim ve kullanım hakkını ele geçirmiş olur. Bu sayede telefonunuza ya da cihazınıza istediğiniz şekilde ROM kurmanız mümkün olur. Sağladığı pek çok avantaj bulunmakla beraber dezavantajlı olduğu durumlarda bulunmaktadır. Örneğin root atılan telefonlar virüslere karşı daha korumasız bir hale gelir ki mobil bankacılık işlemlerini sıklıkla kullanan kişiler bu nedenle saldırganların açık hedefi haline gelirler.

Root Atmak Garantiyi Bozar Mı?

Root atmak isteyen kişilerin uygulamanın artıları ve eksilerini karşılaştırarak buna göre karar vermeleri gerekir. Sistemin sağladığı en büyük artı telefonunun oldukça hızlanması olurken en büyük eksisi ise telefonun garanti dışına çıkması olarak görülmektedir. Root atılan telefonlar yetkili servisler tarafından tespit edilmekte ve bu cihazların tamir işlemleri garantileri devam etse bile garanti dışına alınarak ücretli bir şekilde yapılmaktadır. Bu nedenle teknolojiden çok iyi anlamıyorsanız ve root atmanın getirdiği avantajları verimli olarak kullanamayacaksınız bu özelliği kullanmamanız daha doğru olacaktır.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz