Samsung telefonların bilinmeyen özellikleri 2019

/ 16 Mart 2019 / 7.863 / yorumsuz
Samsung telefonların bilinmeyen özellikleri 2019

Gelişen teknolojiyle beraber akıllı telefon sektöründe, akıllı telefonlarda bazı bilinmeyen özellikler bulunuyor. Peki Samsung telefonlarda bilinmeyen özellikler neler? İşte sizler için bilinmeyen Samsung özelliklerini derledik.

Alan Modu: *3001#12345#* 

Telefon tuşlama kısmına *3001#12345#* yazarak yerel ağ ve baz istasyonları hakkında detaylı bilgilere erişim sağlayabilirsiniz.

Genel Test Modu: *#0*# 

Genel test modu bazı Samsung cihazlarda çalışan ve tuşlama kısmına *#0*# yazarak arama kısmına basın ve belli başlı testler yapabilirsiniz.

IMEI Gösterme Kodu: *#06# 

Samsung telefonlar dahil birçok telefonda bu gizli menü ile cihazlarınızın imei numarasını öğrenebilirsiniz. İmei numarası ile detaylı sorgulama yapmak mümkün.

Çağrı Yönlendirme Kontrolü: *#67# 

Samsung telefonların neredeyse tamamında çalışan *#67# kodu ile meşgul çaldığınız veya reddettiğiniz zaman gelen aramayı başka bir numaraya yönlendirmeye yarar. Bu özellik iPhone’larda menüde yer almaktadır. Onuda Ayarlar -Telefon-Çağrı yönlendirme kısmından uygulayabilirsiniz. Android cihazlarda ise Ayarlar- Arama- Daha fazla ayarlar- çağrı kısmından görebilirsiniz.

Arama yönlendirme hakkında daha fazla bilgi: *#61# 

Samsung Galaxy modellerinde çalışan *#61# kodu ile bir çağrının mesaj merkezine gönderim süresini gösteren pencere açılıyor.

Bill Dengesi Kontrolü: *225# 

Android Samsung’ların tamamında çalışan *225# kodu sms mesajı istemekte. Tam olarak kimler için bu kodun gerekli olduğu bilinmiyor.

Android’de bu kodu girdiğinizde bir SMS mesajı isteniyor.

Çağrı bekletmeyi etkinleştirme kodu: *43# 

*43# kodu ile çağrı bekletmeyi etkinleştirebilirsiniz. #43# ile de bu etkinleştirmeyi iptal edebilir yani devre dışı bırakabilirsiniz.

Hızlı test menüsü kodu: *#7353# 

Sadece Samsung Galaxy modellerde çalışan *#7353# kodu genel test moduna benzemekte. Birkaç dokunma ile test istemleri menüsüne girebilirsiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz