Sahte Şarj İle Gerçek Şarj Nasıl Ayırt Edilir

/ 29 Ekim 2017 / 1.539 / yorumsuz
Sahte Şarj İle Gerçek Şarj Nasıl Ayırt Edilir

Şarj Cihazının Sahte Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Teknolojinin gün geçtikçe ilerlemesi ile aynı oranda sahte, kalitesiz ürünlerin de artmasının önüne geçilemiyor. Söz konusu sahte şarj cihazları, telefonunuza zarar vermekle birlikte, sizin de sağlığınızla ilgili tehlikeleri barındırıyor.

Peki, bu şarj aletlerinin orijinal ya da sahte olup olmadığını anlamanın bir yolu yok mu? Elbette var. Bu yazıda Samsung cihazlarından yola çıkarak orijinal ve sahte ayrımını yapacak olsak da, diğer markaların cihazlarında da bu şekilde ayırt edebilirsiniz.

1- Orijinal Samsung cihazlarında marka yazan kısımlarda S ve A harfinin arasında biraz boşluk olurken, sahte olanlarda bu boşluk bulunmuyor. Ve daha bitişik yazılıyor.

2- Orijinal Samsung şarj cihazları Vietnam’da üretilir. Cihazlardaki üretilen yer kısımlarında Vietnam dışında yerler yazıyorsa ki genelde bu Çin oluyor, bu durumda cihazın sahte olduğunu anlayabilirsiniz.

3- Bu madde de üretim yeri ile alakalı. Üretim yerinin yazdığı yerde A+ ibaresini görüyorsanız, bu da cihazın sahte olduğunu gösterir.

4- Şarj kablosunun adaptöre takılan kısmında USB simgesi bulunuyor. Orijinal cihazlarda bu simge daha açık renkli iken, sahte olanlarında koyu renkte oluyor.

5- Şarj cihazınızın telefona taktığınız kısmının boyutu da ayırt edebilmek için önemlidir. Orijinal cihazlarda bu kısım telefona tam oturuyor. Fakat sahte olanlar biraz daha uzundur. Ve yine bu kısımda bulunan USB simgesinin rengi ayırt edici özelliktir. Sahtelerde bulunan simgenin rengi, orijinallere kıyasla daha koyudur.

6- Şarj cihazınızın adaptöründeki, prize takılan kısımdaki çentikler de orijinal olduğunu gösterir. Eğer çentik bulunmuyorsa o cihaz sahtedir.

7- Orijinal cihazların tasarımındaki dönüşler sahtelere oranla daha yumuşak hattadır. Sahte olanlar el kesebilecek şekilde keskindir.

8- Orijinal – sahte ayrımını yapabileceğiniz bir diğer husus ise cihazın ağırlığıdır. Orijinal cihazlar sahte olanlara kıyasla daha ağır olur.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz