Şarj olmayan telefon nasıl şarj edilir?

/ 17 Ağustos 2018 / 2.694 / yorumsuz
Şarj olmayan telefon nasıl şarj edilir?

Şarj olmayan telefon nasıl şarj edilir?

Birçoğumuz bir noktada deneyimlediğimiz bir problem – uzun bir günün sonunda telefonunuz ölümün eşiğinde. Eve gel, fişe tak ve … hiçbir şey olmuyor. Bu yeterince sinir bozucu olabilir, ancak sorunu teşhis etmeye çalışmak daha da fazla olabilir. 

Ortaya çıkabilecek birkaç sorun var – cihazınız tamamen şarj olmayı reddedebilir veya gerçekten yavaşça şarj edilebilir; Bazen o kadar yavaş ki, aslında gücü kazandığından daha hızlı kullanıyor. Bu sorunlardan herhangi birini yaşıyorsanız, pil sorununuzu teşhis etmenin ve sorunu çözmenize yardımcı olmanın birkaç yolunu bulduk.

Ampere indir

Ampere, telefonunuzun şarj olup olmadığını ve ne kadar şarj edildiğini kontrol etmek için gerçekten harika bir araçtır. Bu e ssentially hem şarj olduğunda cihazınızdan çizilmiş ediliyor ne kadar akım tanımlar. Bu nedenle, sadece telefonunuzun şarj olup olmadığını görmek için değil, aynı zamanda hangi şarj yönteminin en iyi olduğunu görmek için uygulama harika.

Uygulamadaki sayı yeşil görünürse, cihaz şarj edilir, ancak turuncu eksi sayısıysa, cihazınız güç kullanır. Aşağıdaki adımların her birini tamamladıktan ve değişikliklerin gerçekleştiğini gördükten sonra uygulamayı kullanmayı deneyin.

Ampere Uygulaması Android İndir

Farklı bir güç kaynağını deneyin

Telefonunuzun veya şarj cihazınızın aslında sorun değil, bunun yerine şarj etmeye çalıştığınız elektrik prizi olması tamamen olasıdır. Duvardan şarj etmeye çalışıyorsanız, başka bir soket kullanmayı deneyin veya doğrudan bilgisayarınızdan şarj edin. Bilgisayarınızdaki bir USB bağlantı noktasından şarj ediyorsanız, başka bir bağlantı noktasına geçin veya bir duvar bağdaştırıcısı kullanmayı deneyin. Cihazınız güç kaynaklarını değiştirdiğinizde şarj etmeye başlarsa, sorunu buldunuz ve bir elektrikçiyi işe almanız ya da bilgisayarınızı sabitlemeniz gerekebilir.

Şarj kablosunu kontrol edin

Aygıtları yeniden başlatmaya başlamadan ve USB soketlerini – duvar bağdaştırıcısını ve şarj kablosunu – düzeltmeye başlamadan önce denetlemeniz gereken iki bileşen vardır. Şarj kablosu, en yaygın şarj problemidir, bu da mantıklıdır – çok fazla sarmak, sarmak ve tuhaf açılarda takmaya çalışan insanlar. Bunların hepsi kabloya zarar verebilir. 

Şansınız etrafında yatan birkaç şarj kablosu var, bu yüzden yardımcı olup olmadığını görmek için kabloyu bir başkası için değiştirmeyi deneyin. Test etmek için başka bir kablonuz yoksa, daha sert bir adım atmadan önce birini ödünç almak isteyebilirsiniz. 

Duvar adaptörünü kontrol edin

Telefonunuzla uğraşmaya başlamadan önce kontrol edilecek diğer bileşen duvar adaptörüdür. Kablonun çıkarılabileceği bir adaptör kullanıyorsanız, bu özellikle geçerlidir. Bağdaştırıcıdaki USB bağlantı noktasının kırılmış olması kesinlikle mümkündür.

Kabloda olduğu gibi, adaptörün arızalı olup olmadığını kontrol etmenin en kolay yolu sadece yeni bir adaptörle şarj etmeyi denemektir. Ancak, başka bir adaptöre erişiminiz yoksa, bilgisayarınıza takmayı da deneyebilirsiniz. Aynı telefon ve kablo ile şarj edilirse, adaptör arızalı olabilir (birden fazla elektrik prizini de denemek isteyebilirsiniz).

Telefonunu kapat

Telefonunuzu şarj etmeye çalışırken yoğun grafikler kullanan bir oyun oynuyorsanız, telefonunuzun kazanmaktan daha hızlı bir şekilde güç kullanması olasıdır; bu, aslında şarj olmuyormuş gibi görünmesini sağlar. Şarj olurken telefonunuzu kapatırsanız (veya en azından ekranı kapatırsanız), çok hızlı bir şekilde güç kullanmanızın çok az şansı vardır. Uçak moduna geçmek bile, şarj sürenizi ciddi şekilde hızlandırabilir.

USB soketini kontrol edin

Kablo ve adaptör bir sorun olarak ele alındığında, daha teknik konulara geçme zamanı. Sorun, USB bağlantı noktasındaki küçük metal konektördür; bu, şarj kablosuyla düzgün bir şekilde temas etmemesi anlamına gelen bir şekilde hafifçe bükülebilir.

Bunu düzeltmek için, telefonunuzu kapatın ve yapabiliyorsanız pili çıkarın. Ardından, bir pini veya benzer bir boyutu alın ve telefonunuzdaki USB bağlantı noktasının içindeki küçük çıkıntıyı düzeltin. Bu süreçte çok kaba olmadığına emin olun – iyiden daha fazla zarar verebilirsiniz. Ardından, pilinizi tekrar takın, cihazınızı açın ve tekrar şarj etmeyi deneyin.

Diğer bir sorun USB portu içinde cep teli gibi bir şey olabilir. Dışarıdaki USB portunda bulunan herhangi bir basınçlı hava ve patlatmadan kurtulmak, gerçekten sorun çıkarsa sorunu çözmelidir.

Pili değiştirin

Pilinizin tükendiği bir noktaya geldiyseniz, yeni bir telefon almayı düşünmek için zaman olabilir. Bu bir seçenek değilse, pili değiştirmek yardımcı olabilir.

Bazen arızalı piller, akü sıvısını sızdıracak veya biraz kabarmaya başlayacağından teşhis edilmesi kolaydır. Tabii ki bugünün telefonlarının çoğunun çıkarılabilir pilleri yok, bu yüzden birkaç modelden birine sahip değilseniz  muhtemelen telefonu bir tamirhaneye götürmek zorunda kalacaksınız. sizin için pil değiştirme durumunun tamamını inceleyebilirsiniz. 

 

İşletim sisteminizi güncelleyin veya geri alın

Cihazınızda çalışan yazılımdaki değişikliklerin pil ömründe düşünebileceğinizden daha büyük bir etkisi olabilir. Android’in daha yeni sürümleri genellikle pil ömründen tasarruf etmek için optimize edilmiş olsa da, bazen biraz daha eski olan telefonlar yeni yazılımla nasıl baş edemiyor ve pil ömrünü nasıl ele alıyor.

Şarj sorununun bir yazılım güncellemesiyle aynı anda başladığını tespit ederseniz, Android’in eski bir sürümüne geri dönmeniz gerekebilir. Ancak, en son işletim sistemini yüklemenin cihazınızı her zaman daha güvenli bir şekilde sakladığını unutmayın.  Android’inizin sürümüne geri dönmenize yardımcı olacak birçok rehber var ve bazı teknik bilgilere ihtiyacınız olabilir.

Alternatif olarak, daha eski bir Android sürümünü çalıştırıyorsanız, bu, ödeme sorunlarıyla ilgili yardımcı olup olmadığını görmek için yeni sürüme geçmeye değer.

Bu yöntemlerden herhangi birini denediniz mi? Yardımcı olabilecek başka önerileriniz var mı? Eğer öyleyse, aşağıdaki yorumlarda düşüncelerinizi bize bildirin!

 


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum yaz