Siri nedir ve nasıl kullanılır?

/ 27 Ocak 2019 / 2.930 / yorumsuz
Siri nedir ve nasıl kullanılır?

 

Siri nedir?

Siri, iPhone, iPad, iPod touch vb. Apple cihazlarıyla birlikte gelen akıllı bir dijital kişisel asistandır. Siri, Konuşma Yorumlama ve Tanıma Arayüzü anlamına gelir. Siri’nin işlevselliği genel soruları yanıtlamak, alternatifler önermek, kullanıcı isteklerini Web Servislerine aktararak eylemler gerçekleştirmek için doğal bir dil kullanıcı arayüzü kullanmaktır.

Siri aslında günlük aktivitelerinize yardımcı olan bir bilgisayar programı. Bu yazılım tamamen bireysel kullanımın yanı sıra sürekli kullanımdan gelen tercihleri ​​de adapte eder. Bireyselleştirilmiş gibi görünen sonuçları döndürür.

Başlangıçta Siri Inc. tarafından App Store’da bir iOS uygulaması olarak tanıtıldı. Popülerliği gördükten sonra, Apple tarafından 28 Nisan 2010’da satın alındı. Siri Inc.’in satın alınmasının ardından, Apple tarafından BlackBerry’de ve Android telefonunda Siri’nin lansmanı için tüm geliştirme çabaları iptal edildi.

Siri’nin sesi, farklı aksanların yanı sıra cinsiyet kombinasyonları ile kullanılabilir. Arapça, İngilizce, Hollandaca, Çince, Danca, Fince, İbranice, Almanca, Fransızca, Japonca, Fince, İtalyanca, Rusça, Tayca, Türkçe, Portekizce, Norveççe, Fince, İtalyanca, Malayca, Korece ve İspanyolca dillerinde mevcuttur.

Objective-C ve Swift dilinde yazılmıştır. Siri’nin desteklediği işletim sistemi iOS , watchOS ve tvOS iken, desteklenen platform iPhone, iPad, iPod touch, Apple watch ve Apple TV’dir.

Siri’nin Apple cihazlarıyla geçmişi

Siri, iOS 5 sürümünden bu yana iOS işletim sisteminin entegre bir parçası olmuştur. İPhone 4S ile 14 Ekim 2011 tarihinde yeni bir özellik olarak tanıtıldı. Siri’nin diksiyon ek özelliği iPad ile ( 3. nesil) ve Mayıs 2012’de iOS 5.1.1 sürümü ile piyasaya sunuldu.

Siri desteği tamamen iOS 6’dan itibaren sağlandı. iPod touch , Ekim 2012’de piyasaya sürülen 5. nesil Siri’yi de destekledi.

Ekim 2012 ve sonrasında üretilen tüm Apple cihazları Siri’yi içerir. Yakın zamanda yayımlanan Apple Watch’un işletim sistemi viz., WatchOS ayrıca Siri’yi de destekliyor. Ayrıca bu, Apple TV’nin işletim sistemi viz.

Siri sadece cihazlarla sınırlı değildir ve CarPlay kullanan bazı araçlarda kullanıma sunulmuştur. Bu özellik, aracın ses sisteminin iPhone cihazınız için bir ekran ve denetleyici olarak hareket etmesini sağlar. Bu, iPhone 5’in iOS 7 gibi minimum işletim sistemiyle kullanılabilen tüm iPhone versiyonlarında mevcuttur.

Siri nasıl kullanılır?

Siri’nin kullanımı gerçekten çok basit. İPhone, iPad veya iPod touch kullanıyorsanız, cihazın altındaki ana düğmeyi basılı tutun (daire şeklinde) ve “Hey, Siri” deyin ve isteğinizi takip edin. Örneğin için. Hey, Siri .. öğleden sonra buluşmamı anlat. Bu, cihazda bir hatırlatıcı uyarısı ayarlayacak ve planlanan zamanda sizi uyaracaktır. Resim 2, iPhone cihazında Siri’yi kullanarak eve döndüğünüzde hatırlatıcı ayarlamak istediğinizi gösterir.

Apple Watch kullanıyorsanız, Dijital Crown(taç)’u (saatin sağ tarafında bulunan silindirik şekil düğmesi) basılı tutup , “Hey, Siri ” deyin ve isteğinizi takip edin. Resim 3, Siri Apple Watch cihazını kullanarak parkta 30 dakikalık bir koşu ayarlandığını gösteriyor.

Apple TV kullanıyorsanız, Apple TV Remote’da mevcut olan ev düğmesine (yuvarlak şekle) basarak Siri’yi etkinleştirebilir ve “ Hey, Siri ” deyin. Resim 4, Siri TV’yi kullanarak Apple TV’de aksiyon filmleri aradığınızı ve Resim 5’in Apple TV’nin uzaktan kumandasını görüntülediğini gösterir.

İnsanların çoğu Apple cihazını kullanmıyor çünkü kalite ve deneyim sınıfının en iyisi olsa da çok pahalı. 2015 yılında yapılan araştırmaya göre % 82.8 Android kullanıcısı ve % 13.9 iOS kullanıcısı var. Bunun başlıca nedeni, Android’in açık kaynak kodlu olması ve dünya genelinde birçok farklı üreticinin bulunması.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz