Sistem Araçlarını Kolay Şekilde Nasıl Başlatılır

/ 29 Ekim 2017 / 976 / yorumsuz
Sistem Araçlarını Kolay Şekilde Nasıl Başlatılır

Sistem Araçlarını Kolay Şekilde Nasıl Başlatılır

Kayıt Defteri gibi bir sistem aracını çalıştırmadan önce güvenlik sorgulamaları hayli sıkıcıdır. Diğer taraftan Kullanıcı Hesap Denetimi’ni iptal etmek genellikle mümkün; böylelikle Windows’un bilinmeyen araçları çalıştırmadan önce sizi uyarmasından kurtulacaksınız.

Sıkıcı sistem sorgularından basit bir hileyle kurtulabilirsiniz. Bunun için görev zamanlayıcı gibi bir aracı kullanmanız yeterli. Daha sonradan bir kısayol yardımıyla Kullanıcı Hesap Denetimi’ni çalıştırmayan bir görev zamanlayıcı ile bu özellikten yararlanabilirsiniz ancak bu güvenlik mekanizması tüm yazılımlar için etkin halde olacak. Şimdi “Görev Zamanlayıcı Kitaplığı”na sağ tıklayarak “Görev oluştur” deyin. “Genel” sekmesinden görevin adını girin. Aşağıdan “En yüksek ayrıcalıklarla çalıştır” seçeneğini işaretleyin. Daha sonra “Eylemler” sekmesine geçin ve “Yeni”yi işaretleyin. “Program başlat” seçili olsun ve “Göz at”a tıklayarak istediğiniz yazılımı seçin. Dilerseniz istediğiniz yazılımın yolunu örneğin “C:\Windows\regedit.exe” şeklinde de girebilirsiniz. Yaptığınız değişiklikleri “Tamam”a tıklayarak onaylayın ve “Koşullar” sekmesine geçin. Buradan tüm ayar seçeneklerini kaldırın ve “Tamam”a tıklayarak onaylayın. Şimdi sıra bir kısayol oluşturmaya geldi. Bunun için masaüstündeki boş bir alana sağ tıklayın ve bağlam menüsünden “Yeni / Kısayol”u seçin. Gelen alana şunları girin:

C:\Windows\System32\schtasks.exe /Run /TN Regedit

Kayıt Defteri için daha önce tanımladığınız görevin adını atamanız gerekiyor. Tüm parametrelerde görev adının aynı olması gerekiyor.
“Devam”a tıklayın ve kısayol adı için “regx” gibi akılda kalacak bir isim verin ve “Son”a tıklayın. Eğer Kayıt Defteri’ni daha sonra bu kısayol ile çalıştırırsanız Kullanıcı Hesap Denetimi gereksiz sorularla sizi sıkmayacaktır. Bu yöntem diğer yazılımlar için de aynı şekilde çalışıyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz