Telefonum Suya Düştü Ne Yapabilirim?

/ 29 Ekim 2017 / 1.248 / yorumsuz
Telefonum Suya Düştü Ne Yapabilirim?
Suya Düşen Android Telefon Ya Da iPhone Nasıl Düzeltilir?
Oldukça yüksek fiyatlara satılan akıllı cep telefonlarının başına gelebilecek en kötü şey kesinlikle sıvı teması oluyor. Sürekli olarak yanımızda olan cep telefonlarımızın suya düşmesi ya da masada yanı başımızda dururken üzerine sakarlık sonucu çay ya da su dökülmesi gibi durumlarda oldukça can sıkıcı durumlar meydana gelebiliyor. 
Kişinin yeni cep telefonu satın alacak bir bütçesi olsa dahi cihazın içerisinde yer alan ve yedeklenmeyen tüm bilgiler de cihazla beraber kaybedildiği için sorun daha da büyüyor. Buna ek olarak 3 bin liralık bir cihazın sıvı teması sonucu garanti dışı kalarak bozulması yerine yenisinin kolaylıkla alınmasını zorlaştırıyor. Peki, suya düşen Android telefon ya da iPhone cihazlar nasıl düzeltilebilir? 
Telefonunuz suya düştüyse hemen bunları yapın:
Telefonunuz suya düştüyse hemen sudan çıkarın ve açık olup olmadığını kontrol edin. Açıksa hemen kapatın, kapalıysa asla açmamaya çalışın. Pilini çıkarabiliyorsanız çıkarın ve tercihen pamuklu havlu üzerine yoksa kâğıt havlu üzerine koyun. Bu işlemleri hiçbir sorun görünmüyor olsa da yapın. 
Asla tuşları bastırarak kurulamaya çalışmayın. Çünkü bu işlemi yaparken suyu daha derine iter ve sıvı teması yaşanan yerin artmasına neden olacaktır. 
Telefonunuzu asla şarja takmayın, ısıtıcı cihazların üzerine koymayın. Yine fön makinesi ile asla sıcak hava üflemeyin. Çünkü hava ile beraber su cihazın içine doğru ilerleyecektir. 
Telefonunuzu içerisinde pirinç olan bir kavanozun içine koyun ve en az 3 gün boyunca bekletin. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz