Tablet Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

/ 29 Ekim 2017 / 1.876 / yorumsuz
Tablet Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Tablet Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Tüketici elektroniği kapsamında hızlı büyüyen tablet pazarı dünyada olduğu kadar ülkemizde de hızlı bir şekilde büyüyor. Uluslararası anket ve araştırma kuruluşu IDC’nin açıkladığı rapora göre, Türkiye’deki tablet pazarı %264,5’lik bir oranla büyüyerek üç aylık bir süreç içerisinde 746,499 tablet satıldı.

Pazarda ayakta kalmak isteyen firmaların mobil yaşamın gelişim ve değişim hızına ayak uydurması gerekiyor. Fakat pek çok tablet PC seçeneği arasında doğru kararı vermek oldukça zor. Tablet PC seçiminde en önemli kriterlerden biri güvenlik özellikleri olması gerekiyor.

Satın alacağınız tablette, iş ve sosyal medya için kullanacaksanız internet bağlantı hızı, oyun oynayacaksanız grafik ve ekran performansı, tüm gün çalışma yapacaksanız pil ömrü, video ve film izleyecekseniz ekran kalitesi ve tüm bunları en iyi şekilde sağlayabilmesi için performansı yüksek bir işlemci ve bellek seviyesi dikkat etmeniz gereken kriterler arasında kendini gösteriyor.

Tablet Seçiminde En Önemli Kriterler

İşlemci, Hafıza ve Grafik Performansı 

Tek çekirdekli işlemcilerin piyasadan yavaş yavaş kalkmasıyla, yazılım güncellemelerini rahatça sisteme entegre edebilmek için ayrıca uygulama ve oyunları akıcı bir şekilde çalıştırabilmek için  en azından çift çekirdekli işlemciye sahip tablet kullanmak gerekmektedir. Günümüzde artık çoğu işlemci en az 4 veya 8 çekirdekli olarak üretilmeye başlanmışken sizin de seçiminiz bu yönde olmalı.

Bunun dışında Ram (hafıza) miktarı konusunda da en az 2 veya 3 GB Ram bellek seçimi yapmaya dikkat etmelisiniz.

Garanti ve Satış Sonrası Teknik Destek

Yazılımsal ve donanımsal arızalarda veya tablete virüs bulaşması durumunda tabletinizi gönderebileceğiniz bir servisinizin olması çok önemlidir. Bu nedenle geniş servis ağı olan markaları tercih etmelisiniz.

Ekran Modeli ve Çözünürlük

Tabletinizi video, film ve fotoğraf için de fazlasıyla kullanacağınız için, ekran teknolojisi ve ekran çözünürlüğü tablet seçiminde en önemli kriteriniz olmalı.  Günümüzde 720p çözünürlük kullanımı bile düşüş gösterirken tabletinizin 1080p çözünürlükte olması büyük bir avantaj sağlayacaktır. Ayrıca görüntünün daha göz alıcı olabilmesi için çözünürlüğe kıyasla ekran boyu değeri olan PPI’ın, (piksel yoğunluğu) yüksek olması gerekir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz