Tablete bulaşan virüsleri silme 2019

/ 1 Temmuz 2019 / 5.893 / 1 Yorum
Tablete bulaşan virüsleri silme 2019

Artık büyük bilgisayarlar yerine küçük cihazlar tercih olmaya başladı. Günümüzde tablet kullanım oranları küçük yaşlardan itibaren artış gösteriyor. Peki tabletlere bulaşan virüsler nasıl temizlenir.

Genel anlamda en fazla kullanılan işletim sistemleri için virüsler hazırlanır. Linux, Mac ve Windows sistemleri en fazla kullanılan sistemlerdir. Ancak Windows platformu en fazla kullanıcıya sahip olduğu için en fazla virüs de bu platformda görülmektedir. Kullamış olduğumuz tabletlerde Apple iOS ve diğer Android işletim sistemleri çok fazla kullanılıyor.

Tablet Virüsü Nasıl Silinir?

Tablet virüsleri, Samsung, Casper, Novo Acer ve hada birçok markada Android işletim sistemi olduğundan siliniş tarzı aslında aynıdır. Hadi gelin bakalım.

Bu şekilde telefon yada tabletlerde basit şekilde virüs temizlemek için bilgisayara USB kablo ile bağlamamız gerekiyor. Tablet dışında harici bellek taktığınızda ise bunları bilgisayara bağlamanız ve virüs taraması yapmanız gerekiyor.

Bilgisayarınızda hazırda yer alan virüs programlarını kullanarak harici bellek kısmından tableti seçebilir ve tarama yapabilirsiniz.

Ek yöntem ise Tabletinizi format atmanız olacak yani fabrika ayarlarına geri çevirme diyebiliriz. Buna ek olarak tabletiniz için kullanabileceğiniz bazı virüs programları ise , Avast Antivirüs , Android Eset Not32 , Dr Web , KasperSky gibi sayabiliriz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz

Tablete bulaşan virüsleri silme 2019 (1 Yorum)