Telefon Bataryanız Hemen Bitiyorsa Bunları Yapın

/ 14 Nisan 2018 / 3.102 / yorumsuz

Telefon Bataryanız Hemen Bitiyorsa Bunları Yapın

Pil şarjı, yavaş şarj ve sistem tabanlı uygulamalar Android telefonların zayıf pil performansına sahip sorunlarından sadece birkaçı. Ama size yardım etmek için buradayız. Bu kılavuzda, sahip olabileceğiniz en kötü sekiz sorunun çözümleri ile birlikte yardımcı olacak çözümler sunuyoruz.

1. Güç-aç uygulamalar

İlk çözüm. Öncelikle Sorunun yerini belirlemek ve daha sonra bir çözüm bulmak için pilimizin davranışını öğrenmeliyiz. Bataryanızı güçsüzleştiren şeyin daha iyi anlaşılması için Ayarlar> Batarya bölümüne gidin . Bu ekranda çok fazla pil kullanan uygulamalar bulursanız, gerçekten onlara ihtiyacınız olup olmadığını düşünün. Güvenmedikleriniz kaldırarak pil ömründen tasarruf edebilirsiniz.

Akıllı telefonunuzun pil kullanımı hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz, Play Store’da pil tüketimi hakkında istatistik ve ayrıntılı bilgi sağlayan bir dizi uygulama bulacaksınız. GSam Pil Monitörü‘nü öneririz.

GSam Battery Monitor

Uygulamalayı yükleyin ve sonrasında, telefonunuzun batarya verilerini toplaması için uygulamaya 2-3 gün müsade edin. Cihazınızda ne kadar batarya kullanıldığı hakkında  genel bir  bakış sağlayacaktır.

2. Bataryanız eskiyse yenisiyle değiştirin

Akıllı telefonunuz birkaç yaşında veya daha fazlaysa, üzücü gerçek şu ki, bataryası sadece doğal bir nedenle bitmiş olabilir. Çok fazla arka plan işleminiz yoksa ve ekranınızın parlaklığını koruyorsanız, telefonunuzun incelemesini okumaya ve pil deneyimimizi sizinkilerle karşılaştırmaya değer.

Sizinki önemli ölçüde düşükse, değişim zamanı olabilir. Üreticiler genellikle bir pilin 1000 yüke kadar iyi performans göstermesi gerektiğini söylüyor, ancak bu birçok faktöre bağlı.

Çıkarılabilir pili olan bir akıllı telefonunuz varsa, yeni bir ürün satın almanız yeterlidir ( çıkarılabilir pil ile akıllı telefon seçiminde en büyük avantaj ). Ne yazık ki, çıkarılabilir pil, çeşitli nedenlerden dolayı üreticilerle hızlı bir şekilde düşüyor .

3. Şarj cihazınız çalışmıyor

Tam bir gece şarj edildikten sonra, akıllı telefonunuzun pilinin süper hızlı boşaldığını fark ederseniz, sabahın ilk işlerini gerçekten tamamen şarj edip etmediğini kontrol etmeye değer. Aksi halde, arızalı bir şarj cihazına bakıyor olabilirsiniz.

Kablonuzun başka bir telefonla çalışıp çalışmadığını veya telefonunuzun başka bir kabloyla çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Şarj cihazınızın arızalı olduğu kanıtlanırsa, sadece saygın üreticilerin şarj cihazlarını satın almayı unutmayın, aksi takdirde telefonlar, evler ve yangın halindeki insanlar için çok sık kullanılan haberlerin konusu haline gelme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Hayır, şaka yapmıyoruz. Telefon şarj cihazlarının tehlikeleri hakkında bilgi edinin.

4. Çok fazla pil kullanan ‘Android sistemi’

Telefonunuzdaki en büyük pil tüketicilerinden biri ‘Android sistemi‘ servisidir. Bu, tüm cihazınızın sorunsuz çalışmasını sağlar, dolayısıyla doğal olarak çok fazla pil kullanır, ancak yüzde 25’ten fazla olmamalıdır. Bundan daha fazlasını kullanıyorsa, o zaman bir sorunun olabilir.

5. Google Play Hizmetleri bataryanızı tüketiyor olabilir

Google Play Hizmetleri, çok fazla pil tüketen başka bir hizmettir. Ne yazık ki, bunu durduramazsınız çünkü bu, uygulamalarınızın telefonunuzda birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan önemli bir Android özelliğidir. Yine de kontrol altına alabilirsiniz.

Gidin Ayarlar> Uygulamalar> Tümü> Google Play Hizmetleri‘ni . Burada, Önbelleği temizle düğmesine dokunun . Google Play Hizmetini yenilemeli ve bataryanızı boşaltmayı durdurmanız gerekiyor. Bu işlemi ayda 1-2 kez güncelleyecek şekilde tekrarlayın.

6. Otomatik parlaklığı kapatın

Otomatik parlaklık genellikle her birey için rahat bir görüntüleme ayarı üretecek kadar karmaşık olsa da, en uygun ayarı seçemez. Nasıl olabilir? Akıllı telefon sensörleri, senin ve teyzenin görme yeteneğini bilmiyor, değil mi?

Parlaklık seviyesinin kendiliğinden ayarlanması, nispeten düşük bir değere ayarladığınız sürece, her zaman daha iyi bir pil ömrü sağlar. Neyse ki, Android platformu parlaklık ayarlarını ayarlamak için çok kolay ve hızlı ayar menüsünden iki parmaklı aşağı doğru kaydırma ile kolayca ayarlanabilir.

7. Ekran zaman aşımınızı kısaltın

Ekranın bir Android telefondaki en büyük pil tüketme kaynaklarından biri olduğu iyi bilinen bir gerçektir, bu nedenle yönetimi uzun ömürlüdür. “Ekran zaman aşımı” veya “uyku” ayarı, ekranınızın hedeflendikten sonra ne kadar süre açık kalacağını belirler; Ekrana bakmıyorken ekranınız açıksa, değerli batarya ömrünü harcadığınızın farkında olmanız gerekir. Düzenli kullanımda rahat olduğunuz en düşük değere ayarlamanız ve gerektiğinde değiştirmeniz yeterlidir.

Kullanım sırasında, oyun veya e-kitap okuyucuları gibi ekranın sürekli olarak kullanılmasını gerektiren uygulamalar için endişelenmeyin, ayarınız ne olursa olsun uyanık kalmayı bilirler.

8. Widget’lara ve arka plan uygulamalarına dikkat edin

Widget’lar taş soğuk pil katiller, işinizle ilgili devam ederken arka planda acımasızca güncelleniyor. Basit bir haber toplayıcısının ve hava durumu uygulamasının çok fazla zarar vermeyeceği izlenimi uyandırıyor olabilirsiniz, ancak yanılıyorsunuzdur ve daha fazla eklemeye başladığınızda, pilinizi ciddi bir şekilde işe alacaktır.

Widget’larınızın ve arka plan uygulamalarınızın güncellenmesini istediğiniz sıklığı göz önünde bulundurun. Hava durumu uygulamanızı her saat güncellenecek şekilde ayarlayabilirsiniz, ancak daha sık güncellemeleri, daha fazla güç gerektirir. Yalnızca hava durumunuzu günde iki kez kontrol ederseniz, yenileme aralığını bunun yerine her 12 saatte bir ayarlamayı deneyin.

Android batarya problemleriniz devam ediyor mu? Lütfen yorumla bize bildirin


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz