Telefon Göz Tarayıcıları Zararlı Mı?

/ 3 Nisan 2019 / 1.876 / yorumsuz
Telefon Göz Tarayıcıları Zararlı Mı?

Telefonlarda yer alan göz tarayıcısı zararlı mı, zararları nedir? Şeklinde kullanıcılar tarafından sık olarak bu sorular gelmektedir. İlk olarak şunu söyleyelim, kullanılan teknoloji ve yaymış olduğu radyasyon göre bu durum değişiklik gösterebilir.

Teknoloji her geçen gün daha da üst seviyeye taşınıyor ve akıllı telefonlarda kullanılan yeni teknolojilerden biri de göz tarama ile kimlik doğrulamadır. Kimliğinizi doğrulamak adına kızılötesi ışığı olan IR tarayıcılar sayesinde doğrulama gerçekleşiyor. Bu teknoloji şu an parmak izi, yüz tanıma özellikli teknolojiler gibidir.

Teknoloji bu şekilde ilerledikçe akıllara gelen soru da FACE ID ya da iris tarama teknolojisinin bizlere zararının ne olacağıdır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi kızılötesi ışınlar sayesinde bu teknolojiyi kullanıyoruz. Kızılötesi ışınlarda gözle görünmez ve bu radyasyon türü de de elektronların molekül yapısına zarar vermez. Akıllarda oluşan kansere yol açar mı gibi soruların cevabı olarak bu teknoloji kanser gibi sağlık sorununa neden olmaz.

Bir radyasyon türünün kansere sebep vermesi için iyonize edici özellik taşıması gerekir ve aynı zamanda molekül yapısının değişmesi gerekir. Fakat kızılötesi ışınlarda iyonize edici ve molekül yapısında değişme etkisi yoktur. Akıllı cihazlarda kullanılan FACE ID ya da IRIS SCANNER teknolojisi 700’den başlayarak 900 nm kadar yakın olma özelliği olarak adlandırılmaktadır. Bu tarama işlemi Biyometrik olarak tanımlanır ve bu teknoloji telefon kilidi, hassas veri olan uygulamalar için geçerlidir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz