Telefon mikrofon ve hoparlör temizleme 2019

/ 28 Mart 2019 / 5.350 / yorumsuz
Telefon mikrofon ve hoparlör temizleme 2019

Bugün sizlere akıllı telefonlarda çok sıkıcı bir duruma çözüm olabilmek için bazı bilgileri aktaracağız. Eğer sizlerinde akıllı telefonlarınızdan mikrofon sıkıntısı veya hoparlör sıkıntısı çekiyorsanız mutlaka yazımızı tam olarak okuyun.

Akıllı telefonların hoparlör ve ahizeleri yani mikrofonları nasıl temizlenir çok fazla merak ediyoruz. Eğer sizlerinde telefonlarında yer alan ses veya mikrofondan yeteri kadar verim alamıyorsanız bu yazımızı dikkatli bir şekilde okuyun. Akıllı telefonlarımızda bir süre sonra ses alma veya gelme sıkıntısı başlayabilir. Bunun sorunu ise ilk sebep olarak toz ve dış maddelere maruz kalması oluyor. Bu tozlar zamanla hava çıkışlarını kapatır ve ses eskisi gelmez veya gitmez. Basit bir şekilde bir temizliğin gerekliliğini belirtelim.

Bu işlemleri yapmadan önce kibar bir şekilde veya nazik davranmanız daha sağlıklı olacaktır.

Mikrofon ve Hoparlör Temizleme

İlk önce bu işlemi çok nazik olarak yapmanız gerekiyor. Bu işlemlerin ardından elinizin altında köpük yada lateks olarak bilinen bir bant olması gerekiyor. Bu bantı ise kırtasiyelerden alabilirsiniz. Bu bantı tercih etme sebebimiz diğer bantlara nazaran daha yumuşak olması oluyor. Bu bakımdan hoparlör ve mikrofon yuvasında yer alan deliklerin üstünü bant yardımıyla temizleyebileceğiz. Köpüklü yapı ise rahat bir şekilde delikleri temizlememize yardımcı olacak.

Köpüklü bantı sakin bir şekilde mikrofon ve hoparlörlerin üstüne yavaşça bastırın ve yuvaların içerisinde yer alan toz ve kirleri temizleyin. Mutlaka bu işlemi sakin ve hafif bir şekilde uygulayın. Bir kaç kez tekrarlayarak bu yuvaların temizlendiğini göreceksiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz