Telefonlarda Pilin(Bataryanın) Ömrünü Uzatma Yöntemleri

/ 29 Ekim 2017 / 1.429 / yorumsuz
Telefonlarda Pilin(Bataryanın) Ömrünü Uzatma Yöntemleri

Telefonlarda Pilin(Bataryanın) Ömrünü Uzatma Yöntemleri

Akıllı telefonlarda pilinizin ömrü sonsuza kadar sürmez.Bazı cihazlarda ciddi bir gözlemleme sonunda bataryayı çabucak bitirmesi çokrahatsız verici bir durum. Baktığınız o güzel ekranlar pilinizin ömrünükısaltan etkenlerin başında geliyor. fakat işin görünmeyen tarafında Androidtelefonlarınızı uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız yapabileceğiniz bir çok şeyolduğunu biliyor muydunuz?

Android telefonlarda pilin ömrünün nasıl uzatıldığına birgöz atalım..

Telefonunun bataryasının hemen nasılbittiğine görünce çok şaşıracaksınız.

Siyah Arka Plan Kullanarak PilinÖmrünü uzatın

GenellikleSamsung Cihazlarda olduğu gibi telefonunuz AMOLED bir ekrana sahip ise  koyu renkli bir arka plan kullanın. Koyu arkaplanlarda aydınlatmaya daha az ihtiyaç duyulacağından pilinizin ömrünüarttırabilir.

Telefonunuzu Doze uygulamasıylaPilinize hayat verin

Marshmallowile gelen Doze uygulaması pilinizin ömrünü uzatır. Belirli bir sürekullanılmayan telefonlarda telefonunuzu uykuya aldığında arka planda çalışanuygulamaları durdurarak hazırda bekleme moduna geçer.

Etki olaraktelefonunuz uyku modunda gece uyuduğunuzda sadece yüzde %3-5 arası bir kayıpyaşarsınız. Doze uygulamasında telefonunuzu kişiselleştirerek uyku modunageçtiğinde hangi uygulamaların açık kalıp hangilerinin kalmayacağınıseçebilirsiniz.

Güncel Olmayan Uygulamarı Güncelleyinveya Kaldırın

Uygulamalarınızınzamanın gerisine düşmesine izin vermeyin.

Güncelolmayan uygulamalar, diğer uygulamalardan daha çok enerji harcayabilir. Günceluygulamalar genel anlamda optimize edici özelliği olduğunda bataryanıza dahahassas davranabilir. Yada kullanmadığınız uygulamaları kaldırabilirsiniz.

Greenify Kullanın

Performansınızıoptimize etmek ve bataryanızın ömrünü arttırmak için çok iddiali bir androiduygulamasının aksine Greenify kullanabilirsiniz.  Greenify arka planda çalışan uygulamalarıkullanımda değilken aktif uygulamalarınızı algılayarak aktif olmasına izinverir.

Kullanılanbu sistem, kaynaklarını minimuma indirir ve performansı maximuma çıkartır.

Greenify İndir

Otomatik ParlaklığıKullanmayın.

Ekranınızda otomatik parlaklık ayarını kullanmamanız datelefonun pil ömrünü uzatabilir. Bu ilk bakışta kullanışlı görünebilir ancakotomatik parlaklık verileri normal aydınlatmanın da üzerindedir. Ekranparlaklığını manuel olarak ayarlamanız ve gerektiği zaman yükseltip düşürmenizsize maximum bir pil performansı sağlar. Telefon ekran parlaklığı pili en çoktüketen etkenlerden biridir ve manuel parlaklık ile güzel bir tasarruf sağlamışolursunuz.

Titreşimleri kapatın

Titreşim için özel bir gereksiminiz yok ise kapatmanızıtavsiye ederiz.  Titreşim farkındalıkiçin güzel bir yöntem fakat sesli uyarıları kapatmanız gerekmedikçe bu yöntemebaşvurmayın.

Wifi ve Mobilverileri, Uyku Zamanlamasını Ayarlama

Wifi gereksinimi ve Mobil Bağlantı gereksinimi olmadığıyerlerde kapalı tutmak pil ömrünü uzatan etkenler arasında.  Bu uygulamar açık olduğunda bağlantı arayaraktelefonunuzu ve pilinizi yorar.

Telefonunuz 7/24bağlı olması gerekmez

Yukarıdaki özellikler haricinde GPS,Bluetooth, NFC gibiözellikler kimi zaman bazen kullanılıp açık unutulan ve kapatılmaya gerekduyulmayan işlevlerdir. Bu işlevler de pilin ömrünü kısaltır. Mümkün olduğuncabu uygulamaları kapalı tutarak telefonunuza yardımcı olun. Öyle ki siz herhangibir bağlantı araması yapmadığınızda dahi siz istiyormuş gibi her bağlantıyabağlanmaya çalışırlar.

OtomatikSenkronizasyon Tuzağına Düşmeyin

Google hesapları için otomatik eşleşmeyi kapatın. Bu uygulamalarher 15 dakikada bir güncelleştirme yapar. Google hesabınızın 15 dakikada birgüncellemesine ihtiyacınız yoksa bu senkronizasyonları pasif halegetirebilirsiniz. Ayarlar kısmından Google hesaplarınızı kapatabilirsininiz.

E-mailler, Sosyal medya bildirimleri, Push mesajbildirimleri de kapatılabilecek ayarlar arasında görünüyor.

Siz bunlar haricinde pilinizin ömrününasıl kullanıyorsunuz bize yazın.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz