Telefonda Wifi şifresini görme 2019

/ 29 Mayıs 2019 / 4.481 / yorumsuz
Telefonda Wifi şifresini görme 2019

Akıllı telefonlarda wifi şifresini görmek için bazı uygulamalar işini görebiliyor. Ancak bu uygulamaları kullanmak için cihazınızda root yetkisi olması gerekiyor. Yinede bazı yollar elbette mevcut. İşte detaylar..

Akıllı telefonlarımızda daha önceden girmiş olduğumuz wifi şifreleri hep kayıtlı kalıyor. Bunun sebebi ise devamlı internete girerken sizlere yeniden şifre sormamak içindir. Modem üzerinden belirlenen şifreler bu kısma girilir ve erişim sağlanır. Ancak bazı zamanlar ağı unut diyerek yeniden şifre girmemiz gerekiyor. Unut dediğimiz de ise kayıtlı olan şifrelerinde silineceğini belirtelim. Peki unut demeden önce kayıtlı şifreleri nasıl görebiliriz.

Telefonda wifi şifresini görme nasıl?

Telefon üzerinden wifi şifresini unuttuk ve başka bir arkadaşımızın telefonuna girip şifreyi görmek istiyoruz. Bunun için şifreye bakıp kendi telefonumuza yazabiliriz. Ek bir işlem gerektirmiyor.

Wifi şifre öğrenme uygulaması nedir?

Sizler için denediğimiz bir uygulama var. Ancak neredeyse hepsi root istiyor ve çalışmıyor. Bunun için basit yol. Modemin arayüzüne girip, örnek 192.168.1.1 yazarak modem kullanıcı adını girmeniz. Daha sonra ise kablosuz ağ arayüzüne gelip, güvenlik kısmından kablosuz şifrenizi görmek olacak.

Eğer hiçbirini bilmiyorsanız, modemin alt kısmından reset atın ve alt kısımda yazan varsayılan modem kablosuz ağ şifrenizi girin. Daha sonra değiştirebilirsiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz