Android Telefonlarda Numara Engelleme Nasıl Yapılır

/ 29 Ekim 2017 / 1.376 / yorumsuz
Android Telefonlarda Numara Engelleme Nasıl Yapılır

Android’de istenmeyen numaraları engelleme!

Telefonumda İstemediğim Numarayı Aramaya Nasıl Engellerim

Android’de sizi çağrı veya kısa mesajla rahatsız eden numaraları nasıl engelleyebilirsiniz?

Akıllı telefonlarımızı Facebook ve Twitter’a girmek veya oyun oynamak için kullanıyoruz. Bu sırada telefonumuzun “telefon” özelliğini unutabiliyoruz. Akıllı telefonunuzda istemediğiniz çağrılara ve kısa mesajlara maruz kalıyorsanız, bu çağrıları engellemenin çeşitli yolları var. İşte bunlardan bazıları.

Telefondan engellemeyi deneyin

Stok Android’de numaraları çağrı geçmişi listesinden engelleyebiliyorsunuz. Bunun için telefon uygulamasını açın ve Son Aramalar listesinde engellemek istediğiniz numaraya uzun dokunun. Şimdi “Numarayı engelle” seçeneğine dokunun.  Çağrı engelleme işlevinin konumu, Android üreticinizin yaptığı kişiselleştirmeye göre biraz değişebilir.

Bunu yaptığınızda bu numaradan gelen çağrılar otomatik olarak engellenecek ve kısa mesajlar, geldiği gibi silinecektir.

Listenizde bulunmayan bir numarayı engellemek için telefon uygulamasında sağ üstteki menü düğmesine dokunun, ardından Ayarlar > Çağrı engelleme yolunu izleyin.

Az önce bahsettiğimiz yöntem işinize yaramıyorsa veya daha kapsamlı bir çözüm arıyorsanız, bu uygulamalara göz atmanızı öneriyoruz.

Mr. Number: Ücretsiz bir uygulama olan Mr. Number’da görmek istemediğiniz çağrıları üç genel kategori olarak seçebiliyorsunuz: Sahtekarlık/tehlikeli numaralar, spam/can sıkan numaralar ve bilinmeyen olarak listelenmiş tüm numaralar.

Call Blocker Free: Mr. Number’a benzer bir uygulama olan Call Blocker Free, genel kategoriler yerine kara liste ve beyaz liste yoluyla numaraları engellemenize izin veriyor. Bu listeleri hazırladıktan sonra engelleme modunu dilediğiniz biçimde ayarladığınızdan emin olun. Call Blocker Free, yalnızca belirli aramaları kabul etmek isteyen ve sürekli rahatsız edilen kullanıcılar için iyi bir seçenek olabilir.

Truecaller: Truecaller’ın kurulumu biraz daha uzun sürüyor çünkü telefon numaranızı doğrulayıp bir hesap oluşturmanız gerekiyor (Google, Facebook, LinkedIn ile oturum açmak da mümkün). Ana ekranda herhangi bir numara hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Block sekmesinde ise diğerler kullanıcıların şikayet ettiği numaraları engelleyebiliyorsunuz. Truecaller ile isterseniz gizli aramaların tümünü engelleyebilir, engelleme işlevinin tam olarak ne yapacağını (çağrının ret mi edileceğini yoksa sessizce çalmasına izin mi verileceğini) seçebilirsiniz.

Truecaller, belirli bir alan kodunu ve tüm 800’lü numaraları engelleme özelliğine de sahip olduğundan bazı kullanıcıların gözde engelleme uygulaması olmuş durumda. Aramalar size ulaştığı anda bilgi verebilen Truecaller, önceki uygulamalara kıyasla daha “komple” bir çözüm sunuyor.

Bu işlevleri metin mesajlarına da getirmek isterseniz, aynı firmanın Truemessenger uygulamasını deneyebilirsiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz