Telefonlarda Airdroid Güvenlik Açığı Virüs

/ 29 Ekim 2017 / 1.764 / yorumsuz
Telefonlarda Airdroid Güvenlik Açığı Virüs

Cihazınızda AirDroid Yüklüyse Hemen Silmeyi Düşünebilirsiniz 

Android cihazlar için geliştirilen özel bir uygulama olan AirDroid için son derece ciddi bir iddiada bulunuldu. Popülaritesini her geçen gün arttırmayı başaran uygulama son dönemde yapılan pek çok değerlendirmeden birbiri ardına kötü sonuçlar almaya devam ediyor.

Yapılan son araştırma ile ilgili olarak yayımlanan raporda uygulamanın ciddi bir güvenlik açığı bulunduğu açıklandı. Öyle ki açıklanan bu son rapor ile beraber AirDroid kullanıcılarının ilgili güvenlik açığını kapatan bir yama yayımlanana kadar uygulamanın hemen devre dışı bırakılması ya da tamamen silinmesi öneriliyor.

AirDroid Nedir?

Masaüstü konumundayken kullanıcıların tüm uygulamalara çok daha etkin bir şekilde ulaşmalarını sağlayan özel bir uygulama olan AirDroid bu alanda hizmet veren uygulamalar arasındaki en iyisi olma özelliğine sahiptir.

AirDroid Sizi Savunmasız Bırakabilir

Konu ile ilgili olarak özel bir araştırma raporu sunan mobil güvenlik sektörünün en saygın firmalarından biri olan Zimperium uygulamanın son derece ciddi güvenlik açıklarına sahip olduğunu gözler önüne serdi. Özellikle de yamasız savunmasızlıklar AirDroid kullanıcılarının bilgisayar korsanları tarafından açık hedef haline gelmelerine neden oluyor.

Ancak AirDroid üzerinden virüs sadece uygulamanın yüklü olduğu cep telefonunun bilgisayar korsanı ile aynı wifi ağı üzerinde bulunması halinde bulaşıyor. Yani kalabalık ortak wifi hattını kullanmayan kişiler virüs bulaşma riskini mümkün olan en düşük seviyeye indiriyor. Ortak wifi hattını kullanan kişilerin ise AirDroid kullanıyorlarsa bu uygulamadan vazgeçmeleri gerekiyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz