Telefonumu Bilinmeyen, Gizli Numaralara Nasıl Kapatabilirim?

/ 29 Ekim 2017 / 7.514 / yorumsuz
Telefonumu Bilinmeyen, Gizli Numaralara Nasıl Kapatabilirim?

Telefonumu Bilinmeyen / Gizli Numaralara Nasıl Kapatabilirim?

Analog hatları kullanan kişilerin gizli ve bilinmeyen numaralardan gelen aramaları engellemek için yapabilecekleri hiçbir şey bulunmazken dijital hat kullanan kişilerin ise bu aramaları engelleme imkânı bulunmaktadır. Peki, telefon bilinmeyen ya da gizli numaralara nasıl kapatılır, nasıl açılır?

Özel Numaraları Engelleme Nasıl Yapılır?

Gelen gizli aramaları engelleme işlemi her cep telefonu operatörü tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Turkcell gizli numaraları engelleme işlemini gerçekleştirmek için cep telefonunuzun arama yaptığınız bölümüne girerek *253# tuşlarını basıp arama tuşunu tıklamanız yeterli olacaktır.

Avea gizli numaraları engelleme ve Vodafone gizliye kapatma işlemleri içinde aynı tuşlamayı yapmanız yeterlidir. Bu işlemin ardından cep telefonunuzu numarasını gizleyen birinin araması durumunda “”Aradığınız kişi gizli numaradan çağrı kabul etmemektedir. Numaranızı görünür yaparak kendisine ulaşabilirsiniz.” Sesli mesajı iletilerek arama reddedilir.

Cep Telefonunu Gizliye Açma 

Turkcell gizliye açma işlemi ya da gizli numaraları açma işlemini yapmak için ise #253# tuşlarını arama bölümünde tuşlayarak yeşil arama tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Bu durumda cep telefonunuz gizli aramalara ve bilinmeyen numaralara açılmış olur. Yani artık numarasını gizleyen kişilerin de sizi aramasına izin verilir.

Avea /  Vodafone / Turkcell Gizli Numara Engelleme Ücretli Mi?

Cep telefonu operatörlerinin sunmuş olduğu gizli numara engelleme hizmeti tamamen ücretsiz olarak sunmakta olup bu hizmetten yararlanan kişilere hiçbir ücret yansıtılmamaktadır.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz