Şifrelenmiş Mail Kullananların Sayısı Arttı

/ 29 Ekim 2017 / 1.010 / yorumsuz
Şifrelenmiş Mail Kullananların Sayısı Arttı
Trump’ın seçimleri kazanması şifrelenmiş mail kullananların sayısını artırdı
Donald Trump’ın seçimlerde şaşırtıcı bir şekilde galip gelerek Amerikan’ın 45. Başkanı olacağının açıklanmasının ardından Amerika vatandaşlarında kaygı gün yüzüne çıktı. Kanada’ya yapılan göçmenlik başvurularının Kanada Resmi Göçmen Başvurusu web sitesinin çökmesine neden olduğunu hepimiz okumuştuk. Onun kadar dikkat çekmese de bugünlerde şifrelenmiş maillere üye olanların sayısının artması seçimin önemli bir sonucu.
Şaşırtıcı bir şekilde haber İsviçre gibi tamamen politik yorumlardan uzak bir ülkeden geldi. Dünyanın en büyük şifreli mail sağlayıcılarından ProtonMail tarafından yapılan açıklamaya göre Başkanlık seçimlerinin kazananının belli olmasından bu yana üye sayısında yüzde yüze varan bir artış yaşandı. ProtonMail’den yapılan açıklamaya göre, özellikle demokratların Trump’ın kontrol ettiği bir NSA’den çekindiği ortada. Tabi ki NSA gibi bir kurumun iç güvenlik için önemi yadsınamaz ama insanların özel hayatına müdahale edilebilme ihtimali de oldukça fazla görünüyor. Bunun yanında NSA’in nasıl bir işlem mekanizmasına sahip olduğu da hala belirsiz.
Seçim sonuçları hakkında düşünmeksizin insanların kendi özel hayatlarının güvenliğine dair önlem alması oldukça önemli. Gizleyecek bir şeyiniz olsun ya da olmasın, gizlilik Amerikan halkı için Anayasa’nın birinci maddesi tarafından korunmakta. Ama bütün bunlara rağmen kendinizi hala şifrelenmiş mail servislerine üye olmayı düşünüyor buluyorsanız emin olun bu konuda yalnız değilsiniz.

Bu konuda bir endişeniz var mı? Bizimle paylaşın 🙂 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz