Kredi Kartıyla İnternetten Alışveriş Yapmak Yasaklanıyor mu 2017

/ 29 Ekim 2017 / 1.077 / yorumsuz
Kredi Kartıyla İnternetten Alışveriş Yapmak Yasaklanıyor mu 2017
Tüm Kredi Kartları Artık İnternetten Alışverişe Kapatılıyor Mu?
Online alışveriş sitelerinin sayı olarak artması ile beraber internetten alışveriş yapmayı tercih eden kişilerin sayıları da her geçen gün artmaya devam ediyor. İnternetten yapılan alışverişlerin harcamalarında kapıda ödeme, hesaptan havale ya da EFT gibi yöntemlerin yanı sıra kredi kartı ile ödeme seçeneği de sunuluyor. Ancak son dönemde BDDK’ya yapılan dolandırıcılık ihbarları bu konu hakkında yeni bir adım atılmasına neden oldu. 
İnternetten Kredi Kartı İle Alışveriş İptali 
BDDK yeterli güvenlik önlemlerini almayan alışveriş siteleri nedeni ile kredi kartı kullanıcılarının sürekli internet korsanlarının hedefi olması nedeni ile yeni önlemler aldı. Gelen yoğun şikâyetleri değerlendiren BDDK internetten kredi kartı ile alışveriş iptali kararını aldı. Karar şu anda kullanılan tüm kredi kartlarını kapsarken aynı zamanda yeni alınacak olan kredi kartlarını da kapsayacak.
 
Belirlenen tarih olan 17 Ağustos 2017 tarihinden itibaren tüm kredi kartları internetten alışverişe otomatik olarak kapatılacak. Bunun ardından kredi kartını internetten alışveriş yapmak için kullanmak isteyen kişiler bankalarını arayarak talepte bulunacaklar. 
Bu talep için isteyen kişiler sesli onay sistemini kullanırken isteyen kişiler için ise yazılı onay verme seçenekleri sunulacak. Kartını internete açan kişiler tekrardan alışveriş yaparken isterlerse kredi kartı ile ödeme seçeneğinden yararlanabilecekler. Bu sayede internetten alışveriş yapmayan ancak kredi kartı otomatik olarak internet alışverişine açık olan kişiler korunmuş olacak. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz