TV’nize HDMI bağlantı noktalarını nasıl eklersiniz?

/ 6 Aralık 2018 / 1.377 / yorumsuz
TV’nize HDMI bağlantı noktalarını nasıl eklersiniz?

 

TV’ye HDMI bağlantı noktaları nasıl eklenir?

 

TV’ler her yıl daha güncel ve daha iyi oluyor, HD boyutlar 4K ve HDR’ye, 8K ve ötesine geçiyor ve ekran boyutları artmaya devam ediyor. Yine de, tüm bunlara rağmen, gezegende yeterli HDMI bağlantı noktalarına sahip bir ekran oluşturabilecek tek bir TV üreticisi yok.

Üst düzey TV’le bile bu ihtiyacı karşılamıyor. Oyun konsoluna, set üstü bir kutuya, bir ses sistemine sahip bir kullanıcı düşünün üç veya dört bağlantı noktasına ihtiyaç duyacaktır ve günümüzde bu durum artık abes değildir. Bir 4K Blu-ray oynatıcı ve belki bir akış çubuğu gibi örneklendirmeye devam ederek sadece baş ağrısına neden oluruz ama iyi haber, herhangi bir TV’ye daha fazla HDMI bağlantı noktası eklemenin kolay bir yolu var ve bunu yapmak için çok fazla harcamanıza gerek yok.

Bir HDMI anahtarı satın alın

 

Evet, cevap ne yazık ki bir HDMI anahtarı satın almaktan geçiyor. Size önerimiz Amazon, çeşitli şirketlerden gelen HDMI anahtarları ile doludur, ancak UGreen‘in üç bağlantı noktalı modelini test ettik ve onaylandığını doğrulayabiliriz ve kullanımı son derece kolaydır. HDMI anahtarının çıkış bağlantı noktasını TV’nize HDMI kablosuyla bağlarsınız ve daha sonra üç adete kadar HDMI cihazını anahtara bağlarsınız. Bunu hatırlamakta yarar var; çünkü bu, size iki tane daha bağlantı noktası sağlayacak, çünkü TV’nin bağlantı noktalarından birini tamamen meşgul tutacağınız için bu ayrıntıyı anlık kaçırabilirsiniz.

UGreen modeli otomatik anahtarlama için destek sunar, bu da girişi otomatik olarak en son aktif cihaza çevirecektir. Bunu pratik anlamda söylemek gerekirse, hem bir akış çubuğuna hem de HDMI anahtarıyla bağlı bir PS4’e sahip olduğun. Akış çubuğunda bir şey izliyorsanız, ancak bir oyun oynamaya karar verirseniz, PS4’ü açmak HDMI girişini oyun konsoluna otomatik olarak geçirecek ve bu yeterli olacaktır. PS4’ü tekrar kapatın ve hala açıksa akış çubuğuna otomatik olarak geri dönecektir.

Otomatik anahtarın çalışmadığı durumda, cihazınızın kendisinde bulunan fiziksel bir düğme de vardır, ayrıca uzaktan kumanda ile kanepenizdeki girişler arasında dolaşmanızı sağlar. 30Hz’de 4K veya 60Hz’de 1080p sunmak için yeterince yüksek bir veri hızını destekler, bu da çoğu için yeterli olmalı, ancak aklınızda olan şey buysa 4K @ 60 oyununa ayak uydurmaz.

Çoğu HDMI anahtarının ve önerdiğimiz UGreen dahil bir HDMI kablosuyla birlikte gelmeyeceğini unutmamak gerekir. Bu nedenle, etrafta bir yedek yoksa, anahtarı TV’nize bağlamak için bir tane satın almanız gerekir.

HDMI anahtarı vs HDMI ayırıcı

Son olarak, yaygın bir yanlış anlaşılmayı hızlıca bir açıklama yapalım: bir HDMI anahtarının tam tersi olan bir HDMI ayırıcı istemiyorsunuz.

Bir HDMI anahtarı birden fazla HDMI girişi (PS4’nüz, dizüstü bilgisayarınız ve akış çubuğunuz olsun) almanızı ve hepsini tek bir TV bağlantı noktasına bağlamanızı sağlarken, bir ayırıcı tek bir HDMI girişini alıp birden çok çıkışa dönüştürmek üzere tasarlanmıştır; Bir oyun konsolunu birden fazla TV’ye, ya da hem TV’ye hem de projektöre bağlamak istiyorsanız, ihtiyacınız vardır.

Not: HDMI anahtarı – HDMI switch & HDMI ayırıcı – HDMI splitter ismiyle daha rahat bulabilirsiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz