Çinden Alınan Ucuz Telefonun Zararları

/ 29 Ekim 2017 / 1.110 / yorumsuz
Çinden Alınan Ucuz Telefonun Zararları
Ucuz Android Telefonlara Dikkat!
Pek çok kişinin diğer akıllı telefonlar ile kıyaslandığında çok daha ucuz olmaları nedeni ile tercih ettiği Android telefonlar ile ilgili akıl almaz bir iddia ortaya atıldı. Çin menşeili olan bu ucuz Android telefonların içinde bulunan özel yazılım sayesinde Çin’e veri aktarımında bulunulduğu belirtildi. İddianın sahibi ise mobil güvenlik programları üreten Kryptowire firması oldu. Şirket tarafından yapılan açıklama ile beraber satılan Android telefonların içinde bulunan özel bir arka kapı sayesinde bu telefonların her 3 günde bir Çin’e veri aktarımında bulunduğu belirtildi. 
Açıklamanın bizzat Amerika İç Güvenlik Başkanlığı da dâhil olmak üzere pek çok resmi kurum ve kuruluş tarafından desteklenen Kryptowire tarafından yapılması ise tüm dikkatlerin bu konuya çevrilmesini sağladı. Yapılan ilk tespitlere göre ise bu yazılım açığının şu ana kadar satılan 700 milyondan fazla Android telefonda bu yazılım açığının tespit edildiği belirtildi. Amerika’da telefon üretimi sektöründe hizmet veren BLU isimli firmada geride bıraktığımız günlerde yapmış olduğu açıklama ile satışını gerçekleştirmiş oldukları 120 binden fazla telefonda böyle bir açığın bulunduğunu tespit ettiklerini duyurmuştu. 
Özel Bir Yazılım Kullanıyorlar
BLU bu yazılım açığını kapatmak üzere yeni bir güncelleme üzerinde çalıştıklarını belirtmiş ve yayımlayacakları güncelleme sayesine bilgi alınmasını sağlayan arka kapı açığının tamamen kapatılacağını belirtmişti. Android işletim sistemi üzerine yerleştirilen özel bir yazılım sayesinde kullanıcının onayı ve bilgisi olmadan bilgi alınmasını sağlayabiliyor. FBI ve Apple arasında çıkan krizin asıl nedeninin de Apple firmasının kesinlikle böyle bir yazılımın kullanılmasına izin vermemesi olduğu yönünde haberlerde basına sızdırılmıştı. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz