Nokia Cep telefonu Asistanı Viki

/ 29 Ekim 2017 / 1.716 / yorumsuz
Nokia Cep telefonu Asistanı Viki

Viki Nokia’nın Yeni Sesli Asistanı Oldu 

Yeni cep telefonu modelleri ile akıllı telefon sektörüne son derece hızlı bir dönüş yapan Nokia rakiplerinden geri kalmamak için yeni teknolojilere imza atmaya devam ediyor. Bilindiği üzere cep telefonu üreticilerinin son dönemde en çok mesai harcadıkları konuların başında yapay zeka yer alıyor. Ülkemizde henüz yeteri kadar önemsenmese de yabancı ülkelerde kişilerin alacakları cep telefonu kararlarını etkileyen bu asistanlar kişinin kullanım tercihlerini belirleyerek onlara yardımcı oluyor.

Nokia Patent Başvurusunu Yaptı

Şu ana kadar Apple tarafından SİRİ, Google tarafından Asistant, Samsung Galaxy S8 modeli ile kullanıma sunulacak olan Bixby ve Microsoft tarafından geliştirilen Cortana bu alanda geliştirilen en başarılı örnekler olarak kabul ediliyor. Nokia patent başvurusunu gerçekleştirdiği Nokia VİKİ yazılımı ile bu rekabette bende varım demeye hazırlanıyor.

İddia Ubergizmo’ya Ait 

Konu hakkında ilk bilgi sızdırmasını yapan ise Ubergizmo oldu. Ubergizmo tarafından yapılan açıklamada Nokia tarafından patent başvurusunda bulunulduğu, başvuruda kullanılan ifadelerde ise kesinlikle Nokia’nın yeni bir yapay zeka yazılımı üzerinde çalıştığı belirtildi. Nokia cephesinden iddialar hakkında resmi bir açıklama yapılmasa da şirketin bu yazılım üzerinde çalıştığı ve düzenlenecek olan MWC 2017 organizasyonunda bu teknolojiyi tanıtması bekleniyor. MWC 2017 Nokia için son derece parlak günlerin başlangıcı olacak gibi görünüyor. Yeni çıkardığı modeller ve üzerinde çalıştığı yazılımlar ile Nokia rakiplerine korku salmaya şimdiden başladı.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz