Whatsappta Ekran Görüntüsü Aldığında Karşıya Haber Gidiyor mu

/ 29 Ekim 2017 / 2.393 / yorumsuz
Whatsappta Ekran Görüntüsü Aldığında Karşıya Haber Gidiyor mu

WhatsApp Ekran Görüntüsü İçin Karşı Bildirim Gideceği Haberleri Gerçek Değil

Anlık mesajlaşma uygulamaları arasında en çok tercih edilenlerden biri olarak sürekli kendisini geliştirmeye devam eden WhatsApp aynı zamanda pek çok yalan habere de konu oluyor. Bunlardan biride artık WhatsApp kullanıcılarının ekran görüntüsü almaları durumunda sohbette yer alan diğer kişinin bundan haberdar edileceğine dair bir paylaşım oldu.

WhatsApp Ekran Görüntüsü Bildirimi Yalan Haber 

Tüm internet kullanıcılarının kısa sürede paylaşmaya başladığı ve adeta bir virüs gibi yayılan paylaşım kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Çünkü WhatsApp cephesinden böyle bir açıklama yapılmış değil ve resmi açıklama yapılmadan da böyle bir hizmetin kullanıma sunulması kesinlikle mümkün olmuyor. Konunun bu kadar ciddiye alınmasının önemli nedenleri ise ulusal basın kanalları ve ünlü teknoloji siteleri tarafından paylaşım yapılması gösteriliyor. Bu da yalan haberin bir virüs gibi çok daha kısa sürede yayılmasını sağladı.

Facebook “Resmileşti Dikkat!” Haberinden Bir Farkı Yok 

En son Snapchat tarafından kullanıma sunulan ekran görüntüsü bildirimi hizmetinin WhatsApp tarafından sunulması gerek ilk üyelik açıldığı anda şirket tarafından sunulan kullanım sözleşmesi şartlarını ihlal etmesi gerekse de kullanıcıların bu hizmet nedeniyle başka anlık paylaşım uygulamalarına kayması gibi riskler barındırması nedeniyle tercih edilmiyor. Zaten şirkette şu ana kadar böyle bir uygulamayı hayata geçirmek için adım atmış değil ve bu yönde hiçbir olumlu açıklaması bulunmuyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz