Windows 10 da DNS Ayarları Değiştirme

/ 29 Ekim 2017 / 1.181 / yorumsuz
Windows 10 da DNS Ayarları Değiştirme
Windows 10 DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?
İnternette gezinirken sürekli olarak sorunlar yaşanmasına neden olan DNS ayarları bu nedenle mutlaka yapılması gereken ayarlar arasında yer alıyor. Bu ayarların yapılacağı bölüm ve ayarın nasıl yapılacağı ise cihazda kullanılan işletim sistemine göre değişkenlik gösterebiliyor. Peki, Windows 10 DNS ayarları nasıl değiştirilir?
DNS Nedir?
DNS ayarlarını değiştirmeden önce “DNS ne demek?” sorusunun yanıtını verelim. Domain Name System kelimelerinin ilk harflerinden oluşan bir kısaltma olan DNS dilimize ise alan adı sistemi olarak çevrilmektedir. Bilindiği üzere internet üzerinde yer alan her cihazın kendisine ait olan bir IP adresi bulunmaktadır. İşte DNS tam bu noktada devreye girmekte ve IP adreslerini isme çevirerek sitelerin isimlerini girerek bu sitelere ulaşmamızı sağlar. 
Windows 10 DNS Ayarı Değiştirme 
Windows 10 işletim sistemi üzerinden DNS ayarlarını değiştirmek isteyen kişilerin ilk olarak denetim masasını açmaları gerekmektedir. Bunun için başlangıç bölümünde yer alan arama çubuğuna basarak denetim masası yazarak uygulamaya ulaşmanız mümkündür. Bu ekranda yer alan “internet ve ağ ayarları” bölümünü tıkayarak bu alana giriş yapın. 
Burada en üstte yer alan “ağ ve paylaşım merkezi” sekmesini açın. Yenilenen ekranda sol menüde yer alan “bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin” seçeneğini işaretleyip gelen pencerede kendi bağlantınızın üzerinde sağ tuşa tıklayıp özellikler sekmesini açın. Gelen ekranda TCP/IPv4 yazısının üzerinde çift tıklayarak “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” bölümünü işaretleyerek istediğiniz adresi yazarak tamam deyin. Ekranı tamam diyerek kapatın ve bu sayede DNS adresi değiştirme işleminizi tamamlayın. 
DNS Ayarlarınızı Değiştirebildiniz mi?

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz