Windows Defender: açma, kapama ve çalışıp çalışmadığını denetleme

/ 27 Kasım 2018 / 2.789 / yorumsuz
Windows Defender: açma, kapama ve çalışıp çalışmadığını denetleme

 

Windows Defender Nasıl Kullanılır?

 

Microsoft, Internet’te gezinirken sizi güvende tutan Windows 10’daki ücretsiz yerleşik bir hizmet olan Windows Defender ile Malware’in artan tehdidiyle aktif olarak mücadele ediyor. Ancak, bir çok nedenden ötürü bir süreliğine kapatmak isteyebilirsiniz ve size nasıl olduğunu göstereceğiz.

Yenilenen Windows Defender birçok güvenlik yazılımı şirketini yanlış şekilde kovuşturdu, bu yüzden Microsoft, bir güvenlik paketinin deneme sürümü yeni bir PC veya dizüstü bilgisayara yüklendiğinde Defender’ı kapatma seçeneği sağladı. Çünkü ikisi birbiriyle çatışabilir ve performans sorunlarına neden olabilir.

Ancak, bu McAfee veya Norton denemesini etkinleştirmezseniz, Defender otomatik olarak kendini etkinleştirmez, böylece kötü amaçlı yazılımlara karşı savunmasız kalırsınız. Ve bu iyi bir şey değil.

Windows Defender’ın çalışıp çalışmadığını denetleme

 

Windows 10’da Windows Defender’ın görev çubuğunda bulunabilen küçük bir Kalkan simgesi vardır, ancak Windows’un önceki sürümlerinde bir kale simgesi aramalısınız.

Bu simge için görev çubuğuna bakın: yukarı doğru üçgen simgesini tıklatarak erişebileceğiniz diğer seçenekler menüsünde gizlenmiş olabilir.

Defender kapalıysa ve PC’niz risk altındaysa, kalkan ikonunun sağ alt köşesinde küçük bir çarpı işareti olduğunu fark edeceksiniz. Defender uygulamasını başlatmak ve Defender’ın açık veya kapalı olduğundan emin olmak için bu simgeye tıklayın.

Bu simgeyi bulamıyorsanız, Başlat menüsündeki arama çubuğuna veya Başlat ekranına Defender yazın ve Windows Defender olması gereken en iyi sonucu seçin. Bu uygulamayı başlatacak.

Burada gösterilen ekran görüntüsünün üzerinde çok fazla kırmızı olduğunu fark edeceksiniz. Üstte kırmızı bir şerit, büyük kırmızı bir Açma düğmesi ve kırmızı ekranlı ve çaprazlı bir ekran görüntüsü. Bu, Defender’ın kapalı olduğu anlamına gelir. Windows Defender açarsanız, tüm bu kırmızılar yeşil olur.

Defender açıksa ancak hala çok fazla kırmızı görüyorsanız, bunun nedeni Windows Defender’ın tanımlarını güncelleştirmenizi gerektirmesi olabilir. Ana Windows Defender kontrol panelinden güncellemeleri aramasına izin verebilirsiniz.

Windows Defender nasıl açılır?

 

Windows Defender kapalıysa, bunun nedeni makinenizde yüklü başka bir virüsten koruma uygulamanız olabilir (emin olmak için Kontrol Paneli, Sistem ve Güvenlik, Güvenlik ve Bakım bölümüne bakın).

Herhangi bir yazılım çakışmasını önlemek için Windows Defender’ı çalıştırmadan önce bu uygulamayı kapatıp kaldırmalısınız. Denetim Masası, Programlar, Programlar ve Özellikler’deki uygulamaları kaldırabilirsiniz.

• Yukarıda açıklanan yöntemleri kullanarak Windows Defender’ı başlatın ve ardından büyük kırmızı Aç düğmesine basın. Defender, bilgisayarınızı izlemeye ve korumaya başlar.

• Windows Defender’ın tam olarak neyi koruduğunu öğrenmek için bu ekrandaki Ayarlar simgesini tıklayın. Kafa karıştırıcı, bu PC’deki ana Ayarlar uygulamasını açacak.

• Windows Defender Gerçek zamanlı korumasının açık olduğunu görmelisiniz, ancak bu menüyü bulut tabanlı korumayı, otomatik örnek gönderimini ve gelişmiş bildirimleri açmak ve kapatmak için de kullanabilirsiniz.

Windows Defender nasıl kapatılır?

 

Windows Defender’ı kapatmak için, uygulamayı görev çubuğu simgesinden veya Başlat menüsü arama çubuğuna veya Başlat menüsüne Defender yazarak başlatın. Şimdi Ayarlar sembolü simgesine tıklayın ve açılan pencerede Gerçek zamanlı korumayı açık konumundan kapalı konumuna getirin.

Windows 10’daki Windows Defender’ı yukarıdaki açma düğmelerini kullanarak kapatırsanız, geçici bir şey olduğunu aklınızda bulundurun. Bilgisayarınızın güvenliğini sağlamak için gerektiğinde koruma otomatik olarak yeniden etkinleştirilecektir.

Eğer gerçekten herhangi bir şeyle oynamak istemiyorsanız, Defender’ı kalıcı olarak nasıl devre dışı bırakacağınızı öğrenebilirsiniz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz