Belirlediğiniz biçimde Wordde heceleme yapın

/ 29 Ekim 2017 / 2.962 / yorumsuz
Belirlediğiniz biçimde Wordde heceleme yapın

Wordde heceleme nasıl yapılır

Belirlediğiniz biçimde Word’de heceleme yapın

Çok fazla metin oluşturuyorsunuz ve bunlarda otomatik heceleme özelliğinden yararlanıyorsunuz. Pek çok farklı ayar denemenize rağmen hala çirkin boşluklar oluşuyor.

Birkaç basit hileyle heceleme sorununun üstesinden gelebilirsiniz. Yapmanız gereken tüm ayarlar sadece Word ile sınırlı. İlkin hecelemeyi etkinleştirin. Çalışmakta olduğunuz sayfayı Word’de, “sayfa düzeni”ne getirin ve “Araçlar / Dil / Hecele” yolundan hecelemeyi seçin. Burada “otomatik” ve “el ile” heceleme seçeneklerinin yer aldığını göreceksiniz. Aynı özelliğe 2007 sürümü ve üstünde “Sayfa düzeni / Heceleme”den ulaşabilirsiniz.

Buradan ince ayarlar için “Heceleme seçenekleri”ne tıklayın ve “Belgeyi otomatik hecele”yi seçin. Aşağıdaki “Heceleme bölgesi” alanındaki değeri “3” yapın ki her satırda heceleme olması nedeniyle okunaklılık azalmasın. Yaptığınız değişiklikleri “Tamam”a tıklayarak onaylayın. Daha kısa metinlerde “El ile” seçeneğinden yararlanabilirsiniz; ancak uzun metinlerde bu seçenek beraberinde çok fazla hata getireceğinden kullanmanızı pek tavsiye etmiyoruz. Yapacağınız bu ayarlamalar tüm metin için geçerli olacak, böylelikle tek tek kelimeler uygulamanın dışında kalmayacak.

Diğer taraftan bu uygulamanın da kendine göre istisnaları yok değil. Örneğin otomatik hecelemeyi belli paragraflar için iptal edebilirsiniz. Bunun için ilgili paragrafı seçin ve sağ tıklayarak açılan bağlam menüsünden “Paragraf”a tıklayın. Açılan pencereden “Satır ve Sayfa sonu” sekmesine geçin. Buradan “Heceleme yok” seçeneğinin önündeki kutucuğa işaret koyun ve “Tamam”a tıklayın. Buraya kadar yaptığımız uygulamalar sizde, heceleme sorununun tamamen bittiği
izlenimini uyandırmasın çünkü hazırladığınız metindeki yabancı sözcükler, hecelemede genellikle sorun çıkartır. Bunun için ilgili paragrafı işaretleyin ve “Araçlar / Dil / Dil ayarla”ya tıklayın. Gelen pencereden “Yazım ve Dilbilgisi Denetimi Yapma”yı işaretleyin. Böylelikle seçmiş olduğunuz dilde çalışırken, heceleme işlevi yabancı kelimelerde sıkıntı çıkartmaz.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz