Yanlış Mail Göderdim Geri Alabilir miyim, Gönderilen Mailleri İptal Etme

/ 29 Ekim 2017 / 13.771 / yorumsuz
Yanlış Mail Göderdim Geri Alabilir miyim, Gönderilen Mailleri İptal Etme

Gmail ve Hotmail Üzerinden Yanlış Gönderilen Maili Geri Alma Nasıl Yapılır?

İnternet teknolojisinin çok daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanması ile beraber her gün gönderilen mail sayısı da katlanarak artmaya devam ediyor. Başkasına gönderilecek olan bir maili yanlışlıkla başka bir kişiye gönderme gün içinde sıklıkla yaşanan bir durum olarak ortaya çıkarken bu sorunu yaşayan kişiler ise gönderilen hatalı maili nasıl geri alabileceklerini merak ediyor.

Gönderdiğim Mailimi Nasıl İptal Ederim?

Öncelikle bu hizmetten yararlanmak için bilmeniz gereken ilk şey asla karşı tarafın açtığı ve okuduğu bir iletiyi geri çekme ya da silme imkânınızın bulunmadığıdır. Yani okunan maili geri alma ya da iptal etme gibi bir işlem asla mümkün değildir. Ancak yanlışlıkla gönderilen ve karşı tarafın henüz okumadığı maillerde belirli koşulların sağlanması durumunda maili geri çekmek mümkündür.

Bunun için 2013 yılında e-posta hizmet sağlayıcıları tarafından geliştirilen Recall Replace Resende sistemi bulunmaktadır. Bu sistemde sol üstte bulunan dosya seçeneği tıklanarak açılan menüden Backstage seçilmelidir. Seçim yaptıktan sonra sayfada ilk alanda yer alan listeyi seçip e-posta gönderdiğiniz hesabı açın. Açılan ekranda Microsoft Exchange yazısını görürseniz ve hatalı mail gönderdiğiniz kişi de aynı posta sistemi içerisinde bulunuyorsa bu durumda hatalı postayı geri çekmenize izin verilir. Silme işlemini doğru yaptıysanız mail sistemi tarafından size silme işleminin gerçekleştirildiğine dair bir bilgilendirme maili gönderilir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz