Sahte Android Truva Atı Zararlı yazılım

/ 29 Ekim 2017 / 1.105 / yorumsuz
Sahte Android Truva Atı Zararlı yazılım
Yeni Bir Android Truva Atı Olan Taklitçi Android Zararlısı Yakalandı
İki ucu açık bir işletim sistemi olduğu için sıklıkla virüs saldırılarına maruz kalan Android işletim sistemi ne yazık ki yeni bir saldırının etkisi altında bulunuyor. Yakalanan yeni taklitçi Android zararlısı o kadar tehlikeli ki akıllı telefonunuzun tüm yönetimini ele geçirebiliyor. 
Sahte Flash Player Güncellemesi İle Geliyor
Dünyanın en büyük antivirüs şirketleri arasında yer alan ESET bünyesinde görev alan güvenlik analistleri tarafından yakalanan yeni Truva atı sisteme giriş yaptığı anda otomatik olarak zararlı yazılımları akıllı cihazınıza indiriyor ve daha sonra da bunları yükleyerek aktif hale getiriyor. Taklitçi Android zararlısı cihazınıza kendisini sahte Flash Player güncellemesi olarak yüklemenizi sağlıyor. 
Yükleme esnasında pek çok çoğumuzun hiç okumadan onayladığı izinleri alan Truva atı daha sonra sisteme giriş yapıyor. Kendisini sisteme kuran Truva atı bundan sonraki adımlarda banka hesap numarası ve şifrelerinizi kayıt altına alacak başka zararlı yazılımları sizin izin ve onayınıza gerek duymadan cihazınıza indirerek otomatik olarak kuruyor. Yani sistemde gizli bir arka kapı açılmasını sağlıyor. 
Ana Hedef Mobil Bankacılık Şifreleri 
Günümüzde artık pek çok kişinin mobil bankacılık hizmetlerini kullanması sanal dolandırıcıların da bu yönde daha da iştahlanmasına neden oluyor ESET tarafından “Android/TrojanDownloader.Agent.JI” ismi ile kayıt altına alınan yeni Truva atı da bunu sağlıyor ve sistemde gizli bir arka kapı açarak bu tip bilgilerinizin kolayca kopyalanmasını sağlıyor. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz