Yeni Özellik WhatsApp Güvenliğini Tehlikeye Mi Atıyor?

/ 21 Nisan 2018 / 289 / yorumsuz
Yeni Özellik WhatsApp Güvenliğini Tehlikeye Mi Atıyor?

Yeni Özellik WhatsApp Güvenliğini Tehlikeye Mi Atıyor?

Facebook’ta yaşanan veri skandalı sonrası herkes “ne kadar güvendeyiz?” sorusunun yanıtını ararken dev teknoloji markası Facebook’un yan uygulamaları olan güvende azalmaya devam ediyor. Bunlar arasında yer alan ve dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olarak kabul edilen WhatsApp’ta benzer bir süreçten geçerken şirketin yaptığı yeni açıklamalarda bu endişelerin üzerine deyim yerindeyse adeta tuz biber ekiyor.

WhatsApp Kullanıcı Verilerini Saklıyor Mu?

Daha önce kendisine yöneltilen her soruda kesinlikle kullanıcıların verilerini saklamadıkları yönünde yanıt veren WhatsApp uygulamaya soktuğu yeni bir hizmet ile kendisini yalanlamış oldu. WhatsApp yapmış olduğu yeni duyuru ile beraber 2 ay öncesine kadar hesabınızdan paylaşmış olduğunuz video ve resimlere yeniden ulaşma imkânı sağlayacağını duyurdu. Anlık sohbet esnasında paylaşılan ancak daha sonra çeşitli nedenlerle silinen video ve resimlere maksimum 2 ay öncesine kadar olan kısım için indirme desteği verecek.

WhatsApp Tüm Bilgileri Kendisi İçin Topluyor

Hatırlanacağı üzere Facebook skandalı patlak verince Wadhwa açıklamada bulunmuş ve WhatsApp kullanıcılarının tüm bilgilerinin saklandığını iddia etmişti. Daha öncede benzer ithamlar ile karşı karşıya kalan sosyal medya devi kesinlikle bu iddiaları yalanlamış ve hiçbir şekilde kullanıcılarının hesaplarından paylaşmış oldukları verileri yedeklemediklerini iddia etmişlerdi. Yapılan 2 aylık geriye dönük resim ve videolara erişim imkanı ise WhatsApp için “ bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?” sorularını akla getirdi.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.