Youtube Sosyal Medya Fenomeni PewDiePie

/ 29 Ekim 2017 / 1.427 / yorumsuz
Youtube Sosyal Medya Fenomeni PewDiePie

YouTube Milyoneri PewDiePie Kimdir?

İnternet sayesinde ünlü olan ve milyon dolarlar kazanan isimlerden biri olarak öne çıkan YouTube milyoneri PewDiePie hakkında pek çok bilinmeyen bulunuyor. Peki, YouTube milyoneri

PewDiePie kimdir?

İlk olarak YouTube üzerinden kurduğu ve yaptığı eğlenceli video paylaşımları ile bir anda tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından takip edilmeye başlanan PewDiePie’ın gerçek adı Felix Arvid Ulf Kjellberg’dir. 27 yaşında olan PewDiePie aslen İsveç doğumludur ve 2010 yılından bu yana PewDiePie adını verdiği kanal üzerinden düzenli video paylaşımlarında bulunmaktadır. Kanalının yakaladığı başarının ardından okulunu bıraktı ve sadece kanalının üzerinden paylaşımlar yaparak çalışmaya başladı. Aynı zamanda YouTube sosyal paylaşım sitesinde en çok aboneye sahip olan kanalın sahibi olma unvanına da sahiptir.

İlk Kanalı PewDie Kanalıydı 

Felix tarafından açılan ilk kanal aslında PewDie kanalıydı ve 2006 yılında açılmıştı. Ancak Felix kurmuş olduğu kanalın giriş bilgilerini kaybedince yeni bir kanal kurma kararı aldı ve ilk kurduğu kanalın isminin sonuna çok sevdiği için Pie ekini ekleyerek PewDiePie ismi ile yeni kanalını 2010 yılında açtı. Son yıllarda yayımladığı bazı videolar ile büyük eleştirilere maruz kalarak pek çok sponsorluk anlaşmasın kaybederek mali kayıplar yaşasa da yine de sadık 50 milyonluk abonesi ile yola devam etmeye devam eden PewDiePie kanalının yıllık geliri ise 30 milyon lira civarında.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz