Android’deki Virüslerden Korunma Yolları

/ 18 Aralık 2020 / 18.639 / yorumsuz
Android’deki Virüslerden Korunma Yolları

Android, iOS gibi rakiplerine nazaran daha çok özelleştirmeye imkan sunan bir işletim sistemidir ve bilinçli bir tüketici olmak, açık kaynağın getirdiği riskleri önlemede büyük bir rol oynar. Peki ama Android’deki virüslerden nasıl korunabilirsiniz?

Android’deki Virüslerden Korunma Yolları
Eminiz ki daha önce bir yerlerde kötü amaçlı yazılım terimini duymuşsunuzdur. Bu, özellikle Windows için çok yaygın bir sorun. Öte taraftan söz konusu şey Android cihazlar olduğunda, bunların aynı etkilere yol açtığını düşünmeyin. Etkiler genellikle ayırıcı biçimde farklıdır.

Android uygulamalarında virüs skandalı! En az 4.6 milyon kişi etkilendi - Teknolojiden Son Dakika Haberler

Windows’taki gibi açılan sekmelere, tarayıcı yavaşlamasına ya da spam dolu araç çubuklarına yol açmazlar. Android’e giren virüsler genellikle kimliklerini gizlerler ve bulması çok kolay olmaz. Bu da özel bilgilerinizi çalmak ya da nerede olduğunuzu izlemek gibi amaçlarla hareket eden bir arka plan işlemi sürdürdüğü anlamına geliyor. Ancak bazı ufak bilgilerle birlikte Android’de yer alan kötü amaçlı yazılımlardan kaçınmak mümkün olacaktır. İşte yapmanız gerekenler!

1- Resmi Uygulamalara Bağlı Kalın
Android’i diğer mobil işletim sistemlerinden ayıran en önemli şey, istediğiniz uygulamayı istediğiniz kaynaktan yükleyebilme özgürlüğüdür. Bu özgürlük, çeşitli durumlarda kişisel bilgilerinizin gizliliğine mal olabilir. Bu nedenle Play Store’da yer almayan uygulamaları cihazınıza yüklemeyerek başlayabilirsiniz.

2- Üçüncü Parti Uygulama Mağazası Kullanmayın
Android’in sunduğu özgürlük yalnızca uygulamaları değil, direkt olarak uygulama mağazalarını da cihazınıza kurabilmenize olanak sunar. Amazon App Store ve Huawei App Gallery gibi seçenekler istisna olmak üzere bilmediğiniz ve tanımadığınız uygulama mağazalarını cihazınıza indirmeyin.

3- Korsan Uygulamalardan Kaçının
Bu madde, birinci ve ikinci madde ile paralellik izliyor. Söylemekten usanıyoruz ancak lütfen hileli, crackli ya da benzeri şekilde yayınlanan korsan uygulamaları cihazınıza kurmayın.

4- Play Store’u Dikkatli Kullanın
Play Store dahili olarak Play Protect koruması ile birlikte gelir ve uygulama mağazasında yer alan tüm uygulamaları güvenlik taramasından geçirir. Yine de hala mükemmel değil. Bu nedenle yüklediğiniz uygulamaların geliştiricisine, açıklamasına, ekran görüntülerine, yorumlarına ve diğer detaylarına göz atın.

5- Sistem Güncellemelerini Yükleyin
Android için yayınlanan sistem güncellemeleri sadece yeni özellikler değil, aynı zamanda güvenlik güncellemeleri de getirir. Bu nedenle bu yazılım güncellemelerini düzenli olarak kontrol ettiğinizden ve cihazınıza indirdiğinizden emin olun.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Benzer Konular

Yorum yaz