Galaxy Not 9’un Yapabileceği 15 Harika Şey

/ 15 Şubat 2019 / 3.085 / yorumsuz
Galaxy Not 9’un Yapabileceği 15 Harika Şey

 

Samsung Galaxy Note 9 , pek çok zarif özelliği olan hızlı ve güçlü bir akıllı telefon. Ve arkadaki 6,4 inç büyüklüğündeki ekranı veya telefoto çift kameraları sevecekseniz de, bu telefonun sunduğu tek şey bu değil. Aslında, işte Galaxy Note 9’un telefonunuzdan en iyi şekilde yararlanmak için yapabileceği 15 harika şey .

İlk bakışta, sadece daha büyük bir Galaxy S9 veya Galaxy Note 8 gibi görünüyor. Benzer görünüyorlar, ancak kaputun altında onu en iyi Not yapan birçok değişiklik var. Samsung, tüm gün pil ömrünü ve son derece dikkat çekici özellikleriyle en son ürün paketinde bir araya geldi.

Galaxy Note 9 sahipleri, aşağıda ayrıntılarıyla vereceğimiz tüm harika özelliklerden tamamen yararlanmak isteyecektir. Bazıları bulmak ve Samsung kullanıcıları tarafından iyi bilinen bir şeydir. Bununla birlikte, muhtemelen bilmediğiniz pek çok harika özellik var ve en son Android 9 Pie One UI güncellemesinin ardından daha da fazlası var .

Samsung bu Not 9’u duyurduğunda, sahnede birkaç harika özellik ortaya çıkardılar. Güçlü çift kameralar ve portre modu, yeni S-Pen yetenekleri hakkında konuştular ve pil ömründeki önemli güncellemeleri tartıştılar. Samsung her şey hakkında konuşacak vaktimiz yoktu ve oraya girdik.

Galaxy Note 9’daki heyecan verici yeni “sözcük kelimesi özelliklerini” zaten biliyorsunuz. Parmak izi tarayıcı arka tarafta, ikinci kamera ana objektiften farklı bir şekilde çalışıyor ve ekran kalemi artık Bluetooth ile çalışıyor. Bunların hepsi harika, ancak Not 9’unuzu gerçekten sevmek istiyorsanız, daha da heyecanlı kılan bu gizli özellikleri deneyeceksiniz .

Bunlar arasında herhangi bir videodan GIF yapmak , telefonu S-Pen ile kontrol etmek veya uyandırmak, canlı animasyonlu mesajlar göndermek, kendinizi bir emojiye dönüştürmek, telefonunuzu telsiz şarj etmek veya aynı anda birden fazla cihaza ses akışı yapmak sayılabilir .

Bunlar, bilmek isteyeceğiniz birçok heyecan verici özellikten sadece birkaçı. Sahiplerin Galaxy Note 9’un sunduğu her şeyi anlamalarına yardımcı olmak için, işte yeni telefonunuzla yapabileceğiniz 15 harika şey.

Bluetooth’lu Yeni ve Güçlü Bir S-Pen

Samsung Galaxy Note 9 modelinde daha büyük 6.4 inç ekran, güçlü özellikler, en son Android 8.1 Oreo, güçlü kameralar ve daha fazlası bulunuyor. Çok yetenekli bir makine. Aynı zamanda, son Samsung telefonunuzdan 2-4x daha fazla olan 128 GB’lık bir depolama alanı ile geliyor. Beğenmek için çok şey var.

Ancak, Not hayranları için en iyi yönlerden biri S-Pen için yeni olan her şey. Samsung’un kalemi şimdi Bluetooth Low Energy’yi destekliyor ve telefonla iletişim kurabiliyor. Daha da iyisi, asla şarj etmeniz gerekmez.

S-Pen düğmesi, fotoğraf veya video çekerken uzaktan çekim işlevi görebilir, bir filmin tadını çıkarırken (veya HDTV’nize aktarırken) ve daha fazlasını duraklatabilir ve oynatabilir. En büyük konuşma noktası uzaktan kumanda özellikleri olsa da, yapabileceklerinin hepsi bu kadar değil.

Galaxy Note 9’u DeX (Masaüstü genişletme) özellikli bir bilgisayar olarak kullandığınızda fotoğrafları, videoları, YouTube’u, slayt gösterilerini, sunumları ve hatta daha fazlasını kontrol edebilirsiniz. Ve şimdi, Dex’i kullanmak için bile bir iskeleye ihtiyacınız yok.

S-Pen telefonun içindeyken 40 saniye içinde şarj edilebilir. Temel olarak, asla pili bitmez. Bitecek kadar uzun süre dışarıda bırakırsanız, 40 saniye tamamen şarj etmek için yeterlidir. Telefonunuzla daha fazlasını yapın ve S-Pen’inizle daha fazlasını yapın.

Etkileyici Kameralar (Kusur ve Sahne Tespiti)

 

Samsung Galaxy Note 9, piyasadaki en iyi kameralardan birine sahip. İki kamera lensi de Galaxy S9 + ile aynı olsa da, Not 9’a etkileyici yazılım özellikleri eklediler.

Evet, 12MP kameralar harika fotoğraflar çekiyor, anında açılabilen değişken bir diyafram açıklığına sahipler ve her ikisinde de optik görüntü sabitleme var. Muhtemelen bu kameraların harika olduğunu zaten biliyorsunuzdur.

Bilmediğin şey, Samsung’un güçlü yeni kamera kontrolleri eklediği. AI kullanarak Sahne ve Kusur tespiti gibi. Bunların bir kısmını diğer telefonlarda da gördük, ancak Samsung için değil, bu büyük bir sorun.

Fotoğraf çekmeye gittiğinde, kamera yazılımı en iyi sonuç için 20 kategoriden birini veya “sahneleri” kullanır. Manzara, hareket, gece, metin ve diğer sahneler gibi şeyler. Ardından en iyi sonuçlar için parlaklık, renk profilleri, kontrast ve daha fazlası gibi ayarları yapın. Bir fotoğraf çekerseniz ve bir şeyler ters giderse, bir kişinin yanıp sönmesi veya odakta olmayan bir şey gibi, telefon size söyleyecektir.

Eğlenceli bir günün ardından hiçbir zaman bir fotoğrafı paylaşmayacak ve birilerinin gözlerini kapattığını anlamayacaksın. Not 9, fotoğrafları akıllıca kusurlara karşı tarar ve gerçek zamanlı olarak size bildirir. Temel olarak, bu kamera bir canavar.

 

Canlı Mesajlar (Animasyonlu)

 

Galaxy Note 8’deki en sevdiğimiz özelliklerden biri de S-Pen ile herhangi bir videoyu GIF’e çevirebilmekti. Basitçe bir video oynatın, kalemi çekin ve biraz kırpma yapın ve bitirdiniz. Ve bu hala bir seçenek olsa da, Samsung bu mesajı Live Mesajlar adı verilen yeni bir özellik ile geliştirdi.

S-Pen’i ekrana yazmak için kullandığınızda, yazdığınız her şeyi Canlı Mesaj olarak gönderebilirsiniz. Temel olarak bir GIF. Canlı Mesajlar için S-Pen menüsünde özel bir seçenek bile var. Harfleri yazarken ışıltı ve ekranda parlıyor. Ardından, bu mesajı, kimin aldığını en çok diğer ucunda ileten bir animasyonlu GIF olarak gönderebilirsiniz. Sözcüklerle açıklamak zor, ancak Notunuzu açtıktan sonra bunu bulacaksınız 9. Bugün deneyin.

 

Karanlık Mod ve Gece Temaları

 

Temalar çoğu Samsung kullanıcısı için yeni bir şey olmasa da, tema mağazası yüzlerce seçeneğe sahip olduğundan, Samsung bu yıl bir adım daha ileri gitti. Galaxy Android 9 Pie güncellemesi, tüm yazılım deneyimi boyunca çalışan, kullanımı kolay bir “Karanlık Mod” veya Karanlık Tema içeriyordu. Bu sadece birkaç şeyi karanlık yapmaz, fakat telefonun tamamı ve çoğu uygulama siyahtır.

Kesinlikle seveceğiniz bir sistem çapında karanlık mod (gece teması). Birkaç telefonun sahip olduğu bir şey ve şimdi tüm Galaxy sahipleri bundan zevk alabilir. Bu gözler için daha kolaydır ve pilinizin daha uzun süre dayanmasını sağlar.

Bir UI, bir bütün olarak Android için büyük bir gelişmedir; 2019’un başında Galaxy S8, S9, Not 8, Not 9 ve daha fazlası için geldi. Samsung bu telefonları tek elle, karanlık modda ve bir an önce açıklayacağımız tonlarca diğer kullanışlı özelliklerle kullanmayı kolaylaştırdı. Her iki durumda da, yeni Karanlık Modu deneyin.

 

960 FPS Slow-Mo Video Çek

 

Yavaş hareket, daha fazla insanın sevmeye başladığı en iyi akıllı telefon kamera özelliklerinden biridir. Hayatın anlarını ağır çekimde yakalayabilmek ve bunları sosyal medyada paylaşabilmek bir patlama.

Galaxy Note 9’un diğer telefonların çoğunun yapamayacağı bir şey, saniyede çılgın 960 karede video kaydı. Evet, bu neredeyse 1000 FPS’dir.

Galaxy Note 8 sadece 240 FPS yaptı, bu yüzden burada büyük bir destek kazanıyorsunuz. Bu harika, değil mi?

Galaxy Note 9 fotoğraf makinesinde ağır çekim yapın ve otomatik yavaş ya da manuel seçin. Sadece küçük bir alanı kaplar, bu yüzden ilk önce otomatik modunu kullanmanızı öneririz. Otomatik’te, bir alanı veya konuyu seçersiniz ve o noktada hareket olduğunda kayıt başlar ve otomatik olarak klibin en önemli bölümünü yavaşlatır. Ardından, anında sosyal medyada paylaşabileceğiniz etkileyici 6 saniyelik bir klip elde edersiniz. İsterseniz müzik bile ekleyebilir veya geriye oynatmak için düzenleyebilirsiniz.

Bonus ipucu: slow-mo videolarınızı lockscreen background duvar kağıdı olarak ayarlayabilirsiniz. Şimdi bu harika

 

Suya Dayanıklı (Yüzme)

 

 

Suya Dayanıklı (Yüzme)

 

Birkaç yıldan daha uzun bir süredir Samsung telefonuna sahip değilseniz, suya dayanıklı olduklarını bilmek sizi mutlu edecektir. Aslında, iPhone X dahil piyasadaki çoğu telefondan daha iyiler.

Samsung Galaxy Note 9 tamamen suya ve toza dayanıklıdır. 30 dakikaya kadar 5 ft suya batırılabilen IP68 derecesine sahip olmak. Bu IP68 derecesi, toza, su sıçramasına ve su geçirmez olduğunu gösterir. Çoğu telefon, iPhone gibi yalnızca IP67 derecesine sahiptir.

Dahası, S-Pen de tamamen suya dayanıklıdır ve oldukça soğuktur. Yukarıdaki videomuz Galaxy Note 8’de fakat Not 9’daki durum aynı. Merak etmeden kullanın.

Bir telefon bu özelliklere sahip olduğunda, bazen önemli şeyler dışlanır veya unutulur.

Hiç kimsenin bahsetmediği Galaxy Note 9 hakkındaki en güzel şeylerden biri, eldiven giyiyor olsanız veya elleriniz ıslakken bile hemen kilidini açmanızdır.

Bunun nedeni, telefonunuzun kilidini açmak için Yüzünüzü veya süsenlerinizi tarayabilen bir teknolojiye sahip olmasıdır. Bunu Galaxy Note 8 ile gördük, ancak 9 aynı anda hem yüz hem de gözleri tarıyor, bu yüzden daha hızlı ve daha doğru.

Parmak izi tarayıcı arka tarafta ve bazı kullanıcılar için ulaşılması zor. Öyleyse, yeni akıllı Intelligent scan özelliğini kullanın. İris tarayıcı, gözlüklerle bile iyi çalışır. Apple’ın iPhone X’te bulunan Face ID teknolojisine benzer. Galaxy Note’unuzu bir parmak izi, PIN kodu, şifre, desen, kaydırma veya tam yüz taramasıyla açabilirsiniz, ancak Iris taraması en iyi ve en güvenli seçenektir.

Aslında, Samsung Pay kullanıyorsanız tek seçenek parmak izi veya Iris taramasıdır.

 

Fotoğrafları Çöp Kutusuyla (Geri Dönüşüm Kutusu) Kurtar

Samsung, en iyi donanımların bazılarını oluşturuyor, ancak mükemmel yazılım özelliklerine veya eklentilerine de sahipler. Bir sonraki şey, “havalı” olandan daha faydalı bir özellik. Yani, sahip olduğunuza şükredeceksiniz.

Galaxy Note 9 One UI Android Pie güncellemesiyle Samsung, kamera galerisine bir geri dönüşüm kutusu ekledi. Bazı bölgeler Geri Dönüşüm Kutusu olarak etiketlenirken, diğer bölgeler “Çöp Kutusu” olarak listelenmiştir.

Bu, fotoğrafları çöpe attığınızda veya çöpe attığınızda, geçici olarak geri dönüşüm kutusuna kaydedilir. Bir şeyi kaç kez sildim sonra hatırlayamıyorum, sonra onu geri almak isterdim.

Özellik Pie’ye geldiğinde çöp kutusunu / geri dönüşüm kutusunu etkinleştirmediyseniz, yalnızca kamerayı açın ve ayarlara gidin. Bu bir gün bir tutam içinde seni kurtaracak, bana güven. Önceden Samsung’un bir “bulut çöpü” seçeneği vardı, ancak bu acil durumlarda telefonunuzda geçici olarak fotoğraf kaydeder. 15 gün sonra otomatik olarak siliyorlar ki bu benim için yeterince uzun.

Samsung’un yaşamı sahipleri için daha kolay hale getirmeyi düşündüğü bir şey daha var.

 

Bilgisayara Dönüşüyor (Dock Olmadan)

 

Son yıllarda Samsung, DeX olarak bilinen bir şey teklif etti. Bu, Masaüstü Genişletme anlamına gelir ve bir yuvayla telefonunuzu bir bilgisayarın beynine dönüştürebilirsiniz. Temel olarak, size Samsung Galaxy’den tam bir masaüstü deneyimi sunmak.

Bununla birlikte, yeni Galaxy Note 9, Dex’i daha iyi bir şeye dönüştürüyor. Telefonunuzu bir bilgisayara dönüştürmek için artık bir iskele ya da pede ihtiyacınız yok.

Şimdi, bir HDMI adaptörü kullanın ve telefonunuzu bu pahalı yuvaların sahip olduğu her şeyi almak için bir monitöre takın. BlueTooth klavye veya fare eklemek için yine bir ped veya bir destekleyici satın almak isteyeceksiniz, ancak monitörü şimdi de Galaxy Note 9 ekranı ile kontrol edebilirsiniz.

Temel olarak, Galaxy Note 9’unuzu tam bir bilgisayar deneyimine dönüştürün ve daha da fazlasını yapın, sadece HDMI kullanarak.

 

Filmlerden veya Videolardan bir GIF oluşturma

 

Bundan daha önce bahsettik ve bunu Not 8’de yapabilirsiniz, ama yine de en sevdiğim özelliklerden biri. Reddit’i seviyorsan, okumaya devam et.

Galaxy Note 9, telefonda oynatılan herhangi bir film veya videodan anında GIF oluşturabilir. Herkes iyi bir GIF veya meme sever, bu yüzden onları nasıl yapacağınız işte.

Galeri veya video oynatıcıyı açmanız ve Galaxy Not’unuzda bir film veya video dosyası oynatmaya başlamanız yeterli. 9. Oynarken S-Pen kalemini kaydırın ve S-Pen seçenekleri listesinde “GIF Maker” aracını arayın. Yukarıdaki görüntümüze benzer bir noktada ekranın altına yakın olacak. Bir GIF yapmak için buraya dokunun. Doğru çekimi veya istediğiniz boyutu elde etmek için kırpabilir, hızı ve diğer düzenleme araçlarını artırabilir veya azaltabilirsiniz. O zaman sadece istediğiniz yere kaydedin ve paylaşın.

 

Komik GIF’ler ve meme üreticileri, deliriyorlar.

 

Kalp Atış Hızınızı, Stres Seviyenizi ve Kan Basıncınızı Kontrol Edin

Kalp Atış Hızınızı, Stres Seviyenizi ve Kan Basıncınızı Kontrol Edin
Kalp Atış Hızınızı, Stres Seviyenizi ve Kan Basıncınızı Kontrol Edin
Son zamanlarda, gittikçe daha fazla insan sağlıklı kalmaya çalışıyor, bu yüzden Samsung, telefonlarına kalp atış hızı monitörü ve sensör eklemeye devam ediyor. Arka tarafta, kameranın yanında, aslında Galaxy Note 9’daki flaşın yanında bir kalp atış hızı sensörü var.

Samsung Health uygulamasını başlatarak, kalp atış hızınızı anında kontrol edebilirsiniz. Daha da iyisi, 2018 yılında Samsung, telefon yeteneklerine bir tansiyon monitörü ve stres detektörü ekledi.

Adımlarımı izlemek, suyumu, yiyeceklerimi ve kafein alımımı izlemek için kullanıyorum ve arkasındaki sensörü kullanarak tansiyonumu ve stres seviyemi bile test edebiliyorum. Parmağınızı ET gibi parlatacak ancak daha mutlu ve daha sağlıklı olmanıza yardımcı olacak doğru bilgileri alacak. Bir şans ver.

 

Çoklu Görev İçin Uygulama Eşleştirme

 

Yıllardır Samsung telefonları, Çoklu Pencere veya Çoklu Görev adı verilen bir özellik sunuyor . Bu, aynı anda iki uygulamayı çalıştırmanıza izin verirken, Uygulama Eşleştirme bunu bir dereceye kadar başlatır.

Bazen her iki uygulamayı da açmak ve onları hazırlatmak zahmetlidir. Bu sorunu gidermek için Samsung, App Pair’i ekledi. Bu harika küçük araç, aynı anda kullanmak istediğiniz iki uygulamayı eşleştirmenizi ve kaydetmenizi sağlar. Ardından, çoklu pencere seçeneğini başlatmanız ve aynı anda çifti seçmeniz yeterlidir. Gmail’i okurken anında web’e göz atın veya akşam yemeği için bir tarif ararken Netflix’i oynatın. Bu, iki uygulamayı aynı anda her zamankinden daha kolay çalıştırmanızı sağlar. Bir kez dokunduğunuzda ve her iki uygulamayı da başlattığınızda.

Temel olarak, her iki uygulamayı da başlatan, ekranın üstüne veya altına koyduğunuz ve simgelere dokunarak telefonunuzu kullanmaya geri dönmenizi sağlayan bir kısayol.

 

Patlayan Stereo Ses

 

Eski bir Galaxy Note 5’ten ve hatta Galaxy S7 Edge’den geliyorsanız, Samsung’un yeni Galaxy Note 9’unu seveceksiniz.

Sahnedeki anons sırasında, bunun anlamı ne olursa olsun, 4 yollu sesten bahsettiler. Bildiğimiz, bu telefonun İKİ büyük, yüksek, kaliteli stereo hoparlöre sahip olması.

Alttaki hoparlör önceki Samsung cihazlarından daha yüksek. O zaman, kulaklık da bir hoparlördür. Bu size çok yönlü ve öne bakan stereo ses verir. Mono ses değil, telefonu kullanırken ve tutarken elinizle kolayca kapatabilirsiniz.

Galaxy S9, Galaxy S8’den 1,4 kat daha yüksekti ve Not 9’un daha da iyi olduğu bildiriliyor.

 

Güçlü bir VR Oyun Konsolu’na dönüşür

 

VR herkes için olmasa da, özellikle girmenin ne kadar pahalı olduğunu düşünürken, Samsung kullanıcıları için denemenin uygun ve eğlenceli olduğunu biliyor muydunuz? Galaxy Note 9, bir telefondan anında güçlü bir sanal gerçeklik VR deneyimine ve oyun konsoluna dönüşebilir.

Oculus Rift veya HTC Vive Pro ile aynı şekilde Samsung Gear VR, bilgisayar veya dahili ürün bulunmayan, sanal gerçeklik kulaklıklarıdır. VR denetleyicisiyle bile, 100 doların altında bir ücret karşılığında elde edebileceğiniz ucuz bir kulaklık.

Gear VR’yi hareket kontrol cihazıyla aldıktan sonra Galaxy Note 9’unuzu içeri çekin ve telefon inanılmaz yetenek ve olanaklarla dolu bir oyun konsoluna dönüşür. Oyun oynayın, film izleyin (veya spor izleyin) ve daha önce hiç olmadığı gibi tatil bölgeleri yaşayın.

 

Ekran Kapalı Not, Büyük Pil ve Daha Fazlası

 

Son fakat en az değil, biz Galaxy Note 9 hakkında birkaç başka mükemmel şeyi vurgulamak istiyoruz. Diğer Galaxy Note’lardan daha uzun süre kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Samsung, 3,300 mAh bataryadan Galaxy Note 9’daki büyük 4,000 mAh bataryaya gitti. Şimdiye kadar herhangi bir Note telefonun en büyük bataryası. Hafif kullanıcılar, tek bir şarjla kolayca 2-3 gün alacaklar.

Ya da, kapalı olsa bile Galaxy Note 9 ekranına yazabileceğinizi biliyor muydunuz? Sadece kalemi çekin ve ekrana yazmaya başlayın. Hızlı bir şekilde not alabilir, birisinin e-postasını alabilir veya bir telefon numarasını kaydedebilirsiniz. Telefonu açmadan. S-Pen’i geri taktığınızda notunuzu anında kaydeder. 100 sayfaya kadar yazabilirsiniz. Bu şekilde ekran notu alıyorsunuz.

Zaman uğruna, son birkaç zarif özelliği bu slayta yuvarlıyoruz. Not 9’da, telefonunuzu Amerika Birleşik Devletleri’ndeki mağazaların% 95’indeki eşyaların ödemelerinde kullanabileceğiniz Samsung Pay özelliği bulunmaktadır. Bu, Apple Pay gibi NFC ile çalışır, ancak yıllarca hepimizin kullandığı tokatlamak için kullanılan manyetik terminal. Her ikisiyle de geriye dönük olarak uyumludur, böylece her yerdeki eşyaları ödeyebilirsiniz. Daha dün gece cüzdanımı unuttum ve Smiths’teki Samsung Pay’i çocuklar için dondurma almak için kullandım.

Ayrıca Samsung Bixby’de her zaman 3.5mm kulaklık girişi, kişisel asistanlık ve daha pek çok şeyden keyif alacaksınız. Tatilde iseniz Bixby gerçek zamanlı olarak çevirileri yapabilirsiniz.

Ve son olarak, Galaxy Note 9, 1TB’nin üzerinde içerik tutabilir. Bu 1.000 GB. İddiaya girerim iPhone’un bunu yapamaz. Telefonların çoğu 32 veya 64 GB alanla gelirken, kullanıcıların çoğu zaman yer açmak için uygulamaları veya videoları silmeleri gerekirken, Samsung büyüdü. Galaxy Note 9’u 128 GB saklama alanıyla ya da 512GB modelini alabilirsiniz. Ardından, 512GB microSD kart ekleyin ve binlerce fotoğraf, film, video ve daha fazlasını taşıyın. 1TB alan cidden etkileyici.

Bugün bir tane satın alın ve Galaxy Notunuzun keyfini çıkarın.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Teknoloji sektörünü uzun yıllardır takip edip makaleler yazmaktayım. İşini hakkıyla yapan bir siteye katkı verebildiğim için çok mutluyum.

Benzer Konular

Yorum yaz