Facebook’tan Terörizme Karşı Savaş!

/ 30 Kasım 2017 / 1.320 / yorumsuz
Facebook’tan Terörizme Karşı Savaş!

Facebook’tan Terörizme Karşı Savaş!

Facebook, yeni kurduğu sistem ile El-kaide ve IŞİD ile bağlantılı olan milyonlarca içeriğin, tamamına yakın bir kısmını kaldırabileceğini açıkladı.

Terör Paylaşımları, terör, Facebook, Sosyal Medya,

“Daha Çok Çalışmamız Gerektiğini Biliyoruz”

Sosyal medya devi Facebook, ülkelerde meydana gelen iç karışıklıklarla ve toplumsal sağlıkla ilgili aldığı önlemlerin henüz yeterli olmadığının bilincinde olduğunu belirten açıklamada bulundu. Terör ve bireysel silahlanma destekçiliği, ırkçılık, toplumsal cinsiyet, cinsiyet ayrımcılığı gibi konular, sosyal medya şirketlerine büyük çapta sorunlar yaşatabiliyor. Bu tür haber ve reklamların kaynakları, ülkelerin kontrolünde olmayıp, sorumluluk; sosyal medya kullanıcılarına ve ülkelerin yönetimine değil de şirketlerin üzerine düşüyor.

Facebook’un global politika yönetimi sorumlusu Monika Bickert, terör destekçisi içerikler ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Bu içeriklere karşı sistemler geliştiriyoruz ve daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz.”

İçeriklerin Yüzde 83’ü kaldırıldı

Facebook, özellikle terör destekçisi içeriklerin ne kadarlık bir kısmının kaldırıldığını ve sistemin başarısının nasıl sonuçlanacağını net olarak açıklamıyor. Yapay zeka destekli yeni bir filtre sisteminin geliştirildiğini, 27 Kasım tarihinden itibaren içeriklerin yüzde 83‘ünün kaldırıldığı belirtiliyor.

Özellikle Avrupa ülkelerinden gelen baskıların ardından Facebook’un terör destekçisi içeriklere karşı olan savaşı, baskı altında kaldı. Avrupalı yetkililer, teknoloji şirketlerinin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söylüyor.

150’den Fazla Ekip Bulunuyor

Facebook’un kullandığı sofistike algoritmalar; görüntüleri, sözcükleri ve videoları keşfetmeye çalışsa da yine de söz konusu içeriklerin varlığı, gün geçtikçe büyük oranda artış gösteriyor. Bu konuyla ilgilenilmesi için yazılım mühendisleri ve çeşitli birçok alanda uzmanlardan oluşan 150’nin üzerinde ekip bulunuyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz