LG G7 ThinQ cep telefonu geniş incelemesi

/ 11 Temmuz 2018 / 2.205 / yorumsuz
LG G7 ThinQ cep telefonu geniş incelemesi

LG G7 ThinQ cep telefonu geniş incelemesi

Giriş

LG en son Snapdragon – yay ile bir G serisi telefon bırakıyor! Bazı tedarik zinciri optimizasyonlarımıza veya LG’nin ürün planlamasının size teşekkür etmesine bakılmaksızın, konu gerçeği G7 ThinQ‘nun şu anda uluslararası olarak mevcut olması ve uygun bir üst seviye cihaz olmasıdır.

 

G7’nin öne çıkan özellikleri, 19.5: 9 boyutunda ve parlak RGBW matriksli FullVision ekranı ve en son Snapdragon 845 SoC ekranı. LG, hayran olduğumuz normal + geniş çift kamerayı tutuyor ama yeni bir selfie getiriyor.

Sezonun buzz kelimesi AI ve LG’nin evreninde ThinQ’ya dönüşüyor. Fütüristik isim kalmak için burada, ama biz pek hayran değiliz. Bunların hepsi, V30’u AI kamera özelliklerine getiren güncellenmiş bir versiyon olan LG V30S ThinQ ile başladı. Ayrıca LG’nin ThinQ cihaz markasını mobil dizisiyle de hizalar. Ama bu LG G7 amiral gemisi olarak adlandırmak doğru gibi görünüyor.

LG headliner’larda her zaman sevdiğimiz bir şey, su geçirmezliğe ek olarak gelen şok direncidir. Ve G7, önceki G ve V modellerinde olduğu gibi, şok dayanıklılığı için MIL-STD-810G uyumludur, ama biz bunu biraz alacağız. İlk olarak, LG G7 anahtar özellikleri üzerinde bir astar.

LG G7 ThinQ teknik özellikleri

  • Gövde: Ön ve arkada Gorilla Glass 5 ile alüminyum çerçeve; MIL-STD-810G uyumlu; IP 68 suya dayanıklı
  • Ekran: 6.1 “QHD + FullVision MLCD + RGBW; 19.5: 9 en boy oranı çentikli, 564ppi; HDR 10 destekli, 1000 nit’e kadar parlaklık
  • Kamera: OIS ile 16MP (f / 1.6) birincil kamera, Faz algılama + Lazer otomatik odaklama; 107 derece FOV, OIS olmayan, sabit odaklı ikincil geniş kamera; Her ikisi için Max 2160p @ 60fps video kaydı.
  • Selfie kamera: 8MP, 90 derece FOV; 1080p @ 30fps kayıt.
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 845: sekiz çekirdekli işlemci (4×2.8 GHz Kryo 385 Gold ve 4×1.7 GHz Kryo 385 Gümüş), Adreno 630 GPU
  • Bellek: 6 GB RAM; 128 GB depolama; microSD yuvası.
  • İşletim Sistemi: LG UX ile Android 8.0 Oreo, Android P güncellemesi bekleniyor
  • Pil: 3,000mAh Lityum Polimer (mühürlü); Hızlı Şarj 3.0 hızlı şarj; WPC ve PMA Kablosuz şarj; Qnovo pil teknolojisi.
  • Bağlantı: Belirli pazarlarda Tek SIM, Çift SIM kullanılabilir; LTE-A, 3-Bant taşıyıcı agregasyonu, Kat.16 / 13 (1Gbps / 150Mbps); USB Tip-C; Kablosuz ağ a / b / g / n / ac; KÜRESEL
  • KONUMLAMA SİSTEMİ; Bluetooth 5.0; FM radyo
  • Misc: Parmak izi okuyucu; 3,5 mm kulaklık jakı üzerinden Hi-Fi Quad DAC; 2 mikrofonlu, Boombox hoparlör

LG’nin G7 modeli, önceki G bayrak gemilerinden aynı çift kamera kurulumuna sahip: süper geniş ve normal bir kamera. Bu sefer iki kamera, portre modu çekimlerini desteklemek için kalibre edildi. LG’nin LG’nin telefonlarını diğer akıllı telefon üreticilerinden farklı kıldığı için ultra geniş kamerayı tuttuğuna sevindik. Ayrıca V30’da yayınlanan güçlü video kayıt özelliklerini de ödünç aldılar, bu yüzden iyi stoklanmış bir kamera.

LG’yi diğer OEM’lerden ayıran başka bir şey de, audiophiles’ı hedefleyen Quad DAC’li kulaklık jakı. Ancak LG G7 ThinQ cep telefonunu diğer yarışmacılar arasında bir akıllı telefon haline getirecek kadar geniş bir kamera ve Quad DAC var mı? Henüz emin değiliz, o zaman birlikte öğrenelim.

LG G7 ThinQ Unboxing

LG G7’nin kağıt kutusu hızlı bir şarj aleti ve bir USB C Tipi kablo içerir. Ayrıca, her türlü amaç için A-to-C ve mikro-to-C olmak üzere iki USB adaptörüne sahip olursunuz. Kullanışlı bir temizlik bezi de var.

Piyasaya bağlı olarak bazı G7 paketleri de dolaştırmasız kulak içi kulaklıklar içermesi gerekiyor. Ancak diğer pazarlar için yerel LG web sitenizi kontrol etmeniz gerekmektedir.

Tasarım, kullanım ve 360 ​​derece döndürme

 

Telefon Dizayn

LG G7, V30S ThinQ’nun topuklarına sıcak geliyor ve karşılaştırmalar kaçınılmaz. G7, V30S’yi anımsatırken, aynı ayak izi ve malzeme listesi, aynı görünüm ve serin boya işlerini hatırlatıyor. Çentik elbette yenidir ve çift kamera şimdi dikey olarak yönlendirilmiştir.

Yeni büyük ekran ve sağlam yapıyla, G7’nin G6 veya V30 için bir halefi olup olmadığını merak etmekteyiz, ama bu yorumlar için geçerli.

Dolayısıyla, tasarım yükseltmeler için geçmiş olabilir, ancak performans ve kameradaki bazı büyük artışlar var ve bunlara birazcık değinmemiz gerekir.

LG G7, metal çerçeveli diğer cam sandviç telefonlara benziyor ve temel (ama şık!) Özelliğini koruyarak şekli etkilemiyor. LG bazı göz alıcı boya işleri ile telafi etmeye çalıştım ve bu tonlar gerçekten çarpıcı. LG, V30S orijinal renklerini – Yeni Fas Mavisi, Yeni Platinum Gri ve Ahududu Gülü – artı yepyeni bir – Yeni Aurora Siyahı üzerinde taşıdı.

Çerçeve G7’de G6’dan çok daha incedir. Bu yıl oluklu kenarlarla düz değil, bunun yerine ön ve arka cam panellere doğru hafif eğriler.

Çentikli bir ekrana sahip olmak LG için bir ilk olabilir, ancak zaten piyasadaki birçok kişiden biri. Sıradan görünümlü bir LCD ekran ama gösteriş yapılabilecek birkaç şey var.

Birincisi, 19.5: 9 şimdiye kadar gördüğümüz en uzun boy oranı. Sonra ekran güvenli tutmak için bir Gorilla Glass 5 (kenar boyunca hiç bu kadar hafif 2.5D eğrisi ile) var. Son olarak, çok parlak olmasına izin vermesi gereken RGBW piksel düzenlemesine sahiptir.

Rahatsız edici olabilecek bir şey ise ofset kulaklıktır. Selfi kamerası, çifte sensörün ve solda yanıp sönen bir LED’in ve sağdaki kulaklık ızgarasının çevrelediği çentiğin merkezini kurallar. Bunlar sadece estetik nibbles’lar – kullanılabilirlik söz konusu olduğunda – mükemmel çalışıyor.

Sırt, 4D kavisli Gorilla Glass 5’ten yapılmıştır. Bu, her bir kenara doğru bir gömme merkezi ve dört eğri anlamına gelir. Bu kıvrımlı şekil, G7’nin aslında olduğundan daha ince ve tartışmasız – daha güzel olmasını sağlayan şeydir.

LG, LG G2 ile bir akıllı telefonun arkasındaki güç düğmesine basan ilk kişi oldu ama şimdi G7 ile bu özellik gitti. Bir değişiklik için LG, güç anahtarını sağ tarafa koydu. Sadece parmak izi okuyucu arkada kalımış durumda.

G serisi için bir ilk olan, kameranın dikey hizalanmasıdır. Kameralar iki benzer 16MP sensörü kullanır, ancak farklı odak uzunlukları kullanıyor. Biri normal odak uzaklığına ve 1,6 diyafram açıklığına sahipken, diğeri ultra geniş açılı odak uzunluğuna ve 1,9 diyafram açıklığına sahip. V30 ve V30S’den bu yana kameraların çözünürlüğü arttı, ancak bunun daha iyi olup olmadığını görmemiz gerekiyor.

G7, altta üç noktalı ızgaraların arkasına oturan yeni bir Boombox hoparlörüne sahiptir. Ama bunun için daha fazlası var. LG, G7’nin gövdesindeki boş alanı, sesi yükseltmek için bir oda olarak kullanır ve odayı yüksek sesle doldurur. Kesinlikle yüksek sesle geliyordu, ancak ses seviyesini henüz test etmiyoruz. Fakat bu konuda yüksek beklentilerimiz olduğunu söylemekte yarar var.

 

Asistan ile konuşmayı gerçekten kolay hale getirmek için, LG sözde süper uzak alan ses tanıma ekledi. Teknik, yeni bir yonga setinin, birkaç mikrofonun ve Google’ın AI‘sının bir araya gelmesinden sorumlu. G7, sesinizi gürültülü ortamlarda 5 metreye kadar mesafeden tanıyabilir ve bir anda Google’ın yardımını başlatabilir.

Gerçekten de, LG G7 rakiplerine çok benziyor. Ancak LG’nin daha iyi bir hale gelmesi için yukarıda ve öteye gittiği görülüyor – G7’nin en güçlü cam yapıları, en yüksek hoparlörleri, en uzak ses yakalama, en geniş kameraları ve ses jakı burada kalıyor.

Laboratuvar testleri – ekran, pil, hoparlör ve ses kalitesi

LG G7 ThinQ ekran özellikleri

LG G7 ThinQ, 6.1 “IPS LCD ekrana sahip – G6 ve 6.0” ünitesinde V30S üzerindeki 5.7 “ekran üzerinde bir gelişme. 1.440 x 3.120 piksel (564ppi) çözünürlük ve en yüksek görüntü oranı Henüz 19.5: 9 olan bir önceki LG bayrak gemileri 1.440 x 2.880 piksel ekran çözünürlüğüne sahipti, ancak LG G6 564 ppi yoğunluğa sahip ve G7 sadece piksel yoğunluğunu koruyordu

Nispeten benzer bir ayak izini korurken bu kadar uzun bir ekranın yerleştirilmesi, küçük çerçeveler anlamına gelirken, temel RGBW pentile matrisi, dış destek modu ile 1000 nite kadar yüksek parlaklık ve OLED benzeri güneş ışığı okunabilirliği sağlar.

G7, bir LCD için 2000: 1 yukarı doğru muhteşem kontrasta sahiptir. Etkileyici koyu siyahlara ve 460 nitlik çok iyi bir maksimum parlaklığa sahiptir. Varsayılan Otomatik modunu seçebilirsiniz.

Dış parlaklığı tetiklediğimizde, üç dakikaya kadar sürebilir, maksimum 920 nit parlaklık olarak ölçtük. Bu üretici tarafından söz verilen 1000 nit’e yakın bir parlaklık.

Minimum parlaklık 3,3nittir, bu yüzden karanlık bir ortamda kullanıyorsanız gözünüz yorulmayacaktır.

LG, G7 ekranı için eksiksiz bir DCI-P3 renk alanı desteği vaat ediyor ve ekranın tüm bu renkleri kapsadığını onaylıyoruz. Reprodüksiyon doğru olmaktan çok uzaktır, ancak ortalama DeltaE değeri 7.5 ve noktanın beyaz noktasında maksimum sapması 13’tür. Beyaz ve gri tonlarında göze çarpan mavimsi bir renk tonu, baz renk tonlarının geri kalanı ise aşırı doygun görünmektedir.

Daha doğru sunum yapmak isterseniz, sürgüyü renk sıcaklığına kadar tamamen Sıcak’a sürükleyebilirsiniz. Daha sonra 6 ortalama bir DeltaE ile oldukça doğru bir ekran elde edersiniz.

Renklerle ilgili olarak, G7 hem Dolby Vision hem de HDR10 video formatlarıyla uyumludur. Diğer şeylerin yanı sıra, eski G7’nin 12 bit renk (veya 68 milyar renk) gösterebileceği anlamına geliyor. Elbette, bu HDR10 video içeriği olmadan çok fazla fark yaratmayacak.

LG G7 ThinQ Pil Ömrü

LG G7, 3000 mAh’lık bir pil ile çalışıyor. Bu, geçen sene G6’dan 300 mAh daha az. G7’nin daha büyük bir ekranı var, ama aynı zamanda teoride daha fazla güç verimli olması gereken yeni bir yonga seti var.

Bu incelemeyi yayınlamaya hazır olmadan hemen önce, Güney Kore ünitemize yeni bir OTA güncellemesi geldi (ver. V10p), ve uzun bir değişim geçirdi. İddia ettiği geliştirmelerden biri, pil ömrünü uzattı. Ve gerçekten, yeniden test edilmek üzerine, bekleme dayanıklılığı, güncellemeden sonra güncellemeyi geliştirdi. Aşağıdaki Dayanıklılık değerlendirmesi bunu yansıtmaktadır.

Tek tek testler, LG G7 G6’nın (çağrı testi ve video testi) bazı benzer puanları aldı ve web’de daha iyi tarama yaptı.

Bu her zaman açık göstergede kapalıdır. AOD’yi açın ve önemli ölçüde daha düşük bir sayıya (52h) bakacaksınız. Tabii ki, bu görselleştirme her zaman açık. Orta zemin olarak, günün belirli saatlerinde her zaman olabilir.

Hoperlör

Yeni Boombox hoparlörü, telefonun altında duyuluyor. G7’nin gövdesindeki boş alanı hoparlör odası olarak kullanır ve böylece sesi bir dereceye kadar arttırır. Tam olarak ‘odayı dolduran’ ses diye adlandırmayacağız (bahsettiğimiz gerçekten küçük bir oda olmadıkça), fakat kesinlikle test ettiğimiz mevcut rakiplerden daha yüksek sesle geliyor ve hissediliyor.

Doğal olarak, hoparlörü hoparlör testimizden geçirdik ve oldukça yüksek sayıları ölçtük. Ve unutmayın ki, 90db’nin ötesine geçen ara sıra zirveleri hariç tuttuk.

Beklendiği gibi, LG G7 veritabanımızdaki en yüksek numaralardan birini aldı ve bunun için mükemmel bir işaret aldı. Ses net ve derin. Stereo hoparlör kurulumunu tercih ederdik, ancak sonuçların tatmin edici olmasından dolayı LG’nin çabalarını kabul ediyoruz.

Ses kalitesi

LG G7 ThinQ, ses testimizin aktif harici amplifikatör bölümünde jack aracılığıyla etkiledi. Mükemmel netlikle eşleştirilen yüksek ses yüksekliğini, geldikleri kadar iyi bir performansla tamamladı.

Kulaklıkların takılması ses seviyesini önemli ölçüde düşürdü – bu durumda G7 ThinQ gerçekten de ortalamanın altındaydı ki bu şaşırtıcıydı ve daha büyük kulaklıklar istediğimiz kadar yüksek olmayabilir.

İyi haber, açıklıktan çok etkilenmişti ve hatta stereo karışmadaki normal artış bile çok azdı. Dolayısıyla, G7’nin yeterli ses seviyesinde sürmek için uğraştığı çok yüksek empedanslı kulaklıklarınız yoksa, performansı gerçekten örnek niteliğindedir.

Yazılım ve performans

LG UX ile Android Oreo

LG G7 Android 8.0 Oreo’da çalışır. LG’nin kendi UX’si varsayılan başlatıcıdır ve cilt, ayarlar ve varsayılan uygulamalar üzerinde kendi kendine gelir. AI Pack 2.0, Google’ın Asistanı tarafından desteklenmektedir, bazı bölgeler de Q Voice’dan yararlanabilir. LG, ürün yazılımı güncellemesi zaten geliştirildiği için Android P’nin yakında piyasaya sürüleceğine söz veriyor.

G7, ekran bir OLED olmayan olsa bile, V30 gibi her zaman açık bir ekrana sahiptir. Toplamda altı tasarımdan biri olabilir, tüm uygulamalardan gelen bildirimler gösterilebilir ve ayrıca, özellik her zamanki AOD işlerinin kapanacağı bir süre ayarlayabilirsiniz.

G7’de çentik var, ancak LG buna Yeni Bir İkinci Ekran diyor ve bunun ikinci ekranın V10 ve V20’den geliştirilmiş bir versiyonu olduğunu iddia ediyor. Ama isim ne olursa olsun, çentik oradadır ve böylece ekranın üst kısmını böler. Hâlâ her zamanki şeylere uyar – bildirim simgeleri, durum öğeleri, saat ve ağ çubukları. Boynuzlara özel renkler atayabilir veya sadece daha az, iyi, rahatsız edici hale getirmek için siyahı kullanabilirsiniz.

G7 ThinQ kilit ekranı, son LG tasarımlarına sadık kalıyor. Alt köşelerde varsayılan olarak iki kısayol bulunur – çevirici ve kamera. Bununla birlikte, kendi seçeceğiniz uygulamalara kadar 5 kısayol seçeneğine sahip olabilirsiniz.

Güvenli bir kilit açma için birden fazla seçeneğiniz vardır – normal PIN, desen veya şifre, parmak izi (sensör her zaman açıktır), yüz (hızlı ancak daha az güvenli veya yavaş ama daha güvenli) ve hatta ses. İkincisi için kendi ifadenizi seçebilirsiniz – önceden ayarlanmış bir tane kullanmanız gerekmez. Telefona 4 kez yüksek sesle söylüyorsun, bu yüzden sesin ayrıntılarını öğrenebilirsin ve hepiniz ayartınız. Telefon da sürekli dinliyor, uyandırmana gerek yok. Çoğu zaman çalışır, ancak parmak izlerinden daha az güvenli görünüyor.

Kilit ekranını geçtikten sonra LG, Apple’ın bir çekmecesi olmaksızın Apple yolunda yapılması gereken ısrarlı ekran. Yine de bu varsayılan ayar, ancak stok Android yoluna geri dönmek için bir seçenek olsun.

Akıllı Bülten, gününüzü düzenlemenize yardımcı olacak çeşitli widget’larla en soldaki bölmenizdir.

Görev değiştirici ‘tümünü temizle’ düğmesine ve geri kalanını öldürdükten sonra kalmasını istiyorsanız her uygulamaya dokunabileceğiniz bir pime sahiptir. Ekran iğnelemesinden (ayarlarda etkinleştirilmesi gerekir) farklıdır; burada, kullanıcının uygulamadan uzaklaşma girişimlerine bakılmaksızın tek bir uygulamanın ekranda kalmasını sağlayabilirsiniz. Geri düğmesinin basit bir şekilde basılı tutulmasıyla bunun dışına çıkabilirsiniz, ancak aynı zamanda bir gizlilik önlemi veya çocuğun bir tür modu olarak kullanılabilmesi için kilidi açmayı gerektirecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Elbette, tüm uygulamalar desteklemese de, bölünmüş ekran çoklu görev var. Onu portre ve manzarada kullanabilirsiniz. Bunu Geliştiriciler seçeneğinden değiştirebilirsiniz. Orada Android’i tüm uygulamalar için bölünmüş ekran çoklu görevini etkinleştirmek için zorlayabilirsiniz. Gerçi düzgün çalışacakları garantiler yok. Ayrıca buradan tüm uygulamaları microSD karta taşıyabilirsiniz.

Bölünmüş ekran görünümünde, Ana Sayfa düğmesi ana ekranınızı gösterir, ancak uygulamaları kapatmaz – uygulama değiştirici düğmesi bölünmüş ekran simgesini gösterir ve ikiye dokunarak onu ikiye katlar. Bu, normalde yalnızca bölünmüş ekran kullanımı için uygulama değiştirici rolodex’ten uygulama seçebildiğiniz için harikadır, ancak bu durumda, ana ekrandan başlattığınız herhangi bir uygulama doğrudan bölünmüş ekran moduna geçer.

LG’nin yüzer uygulama uygulaması olan QSlide, bazı yerlerde (Telefon ve video oynatıcı) hala mevcuttur. Fakat bunlar kuraldan ziyade istisnadır.

Bildirim alanı, hangi özel kaplamaların yaş için yapıldığını izledi ve üst sıradaki bazı hızlı geçişler yaptı. LG buna bir Otomatik onay kutusuyla bir parlaklık kaydırıcısını ekledi.

Arama (ana ekranınızın herhangi bir yerinde aşağı doğru kaydırın) ne yaparsa yapar – uygulamalarınız, rehberiniz ve girdiğiniz arama terimi için ayarlarınızı gözden geçirir. Tam olarak nerede göründüğünü belirtebilirsiniz, böylece anlık mesajlaşma programları gibi hassas uygulamalara (veya özel olarak kalmayı tercih ederseniz) erişemezsiniz.

LG, tüm uygulamaların 19.5: 9 ekranı ile güzel oynamaya istekli olmadığını, bu yüzden olmayanlar için bir uyumluluk modu içerdiğini kabul ediyor. Bu, gezinme çubuğu uzunluğunu (2: 9, normal 1.3: 9 yerine) yapar, böylece uygulamalar ekranı gezinme çubuğu olmadan 16: 9 gibi ele alabilir.

Son olarak, Google Asistan’ı çağırmak için özel bir donanım anahtarı vardır. G7’nin lansmanda bu tuşa farklı bir işlevsellik ataması mümkün değil, ancak LG bunu bir güncelleme ile değerlendirmeyi düşünüyor. Asistanı kullanmaya istekliyseniz, bu tuşla mutlu olursunuz. Aksi takdirde, bir güncellemenin özelleştirmeye izin vereceğini umuyoruz.

Q Voice, bazı bölgelerde mevcuttur ve iyi kurulmuş AI yardımcıları arasında olmasa da, denemeye değer olabilir.

Performans ve karşılaştırmalar

LG G7 ThinQ, en yeni Snapdragon 845 yonga seti tarafından destekleniyor. Birçok bayrak gemisinde de aynı SoC var – ABD Galaxy S9, HTC U12, OnePlus 6 veya Xiaomi Mi 8. LG, G serisi için en güncel Qualcomm yongasını sabitlemeyi başardığı bir süredir.

Yani, Snapdragon 845 bizim düzenli okuyucularımıza oldukça aşina olmalıdır – bir okta çekirdekli Kryo CPU ve güçlü bir Adreno 630 GPU’ya sahiptir. G7, depolama kapasitesine bağlı olarak 4 veya 6 GB RAM ile kullanılabilir – 64 veya 128 GB. Bizimki 4 konsere sahiptir.

Kamera ve video kaydı

Çift 16MP ana kamera

LG G7 ThinQ cep telefonunun LG V30S ThinQ modeline benzeyen bir modeli var. Ana model, V30S’de olduğu gibi af / 1.6 lens ve OIS ile 16MP’dir. İkincil olan V30S’den bu yana geliştirildi ve şimdi 13 MP yerine 16 MP oldu. Af / 1.9 diyafram açıklığı var ama hala sabit odaklanıyor ve ana kameranın OIS’sini paylaşmıyor. Bu odak uzaklığındaki herhangi bir OIS’e ihtiyaç duyması değil.

Her iki sensör de 1.0 µm piksel büyük (özellikle büyük değil) 1 / 3.1 “dir.Ön kamera f / 1.9 diyafram ile bir 8MP birimidir.

G7’nin ana kamerası, V30S ile tanıtılan AI’nın gücü sayesinde zengin sahne tanıma yeteneğine sahiptir. LG, çalışması için internet bağlantısına gerek olmadığını söyledi. Farklı konuları tanımanın ardından ekranda küçük bir metin açılır ve bir saniye sonra kamera, algılanan şeylere göre parametreleri ayarlayacaktır.

Bu kağıda soğuk gelse de, normal otomatik mod aynı derecede iyi. Bu pop-up’ları faydalıdan daha rahatsız edici bulduk ve başarılı bir parametre ayarı için bir veya iki ekstra saniye sürdü. Dediğimiz gibi, otomatik mod aynı derecede iyi, bu yüzden AI Cam için herhangi bir kullanım bulamadık.

Kamera Süper Parlak Kamera olarak adlandırılan yeni bir mod ile geliyor. Zifiri karanlık koşullarda iyi pozlanmış fotoğraflar üreten özel bir gece modu. Bu piksel binning tarafından yapılır – 2 piksel veya daha az bir fotoğraf çekmeye çalışırken dört piksel tarafından toplanan ışık bir araya birleştirilir. Sonuç çok daha parlak, 4 MP fotoğraf.

Mod otomatik olarak devreye girmez (şimdilik), ancak bir bildirim uygun koşullar tespit ederse değiştirmenizi söyler.

Portre modu mevcuttur ve geniş açılı kamerayı bir derinlik sensörü olarak kullanır. Efekt önizlemesi gerçek zamanlı olarak görünür ve fotoğrafı çekildikten sonra bile düzenleyebilirsiniz.

Kamera uygulaması, V30’dan beri yeniden işlenmiş bir arayüzle geliştirildi. Vizörde düzenli ve geniş bir geçişe sahiptir. Solda ayarlar, mod, filtre, selfie ve flaş kısayolları vardır. Diğer tarafta ise Google Lens, Portre ve AI Cam geçişleri vardır. Evet, bu sefer LG’nin özel Q Lens’inin vizörünüzdeki nesneleri tanıma konusunda size yardımcı olup olmadığını veya bunu Google Lens ile yapabileceğinizi seçebilirsiniz. Google Lens, çerçevenizdekiler gibi ürünleri aramanızı, metin veya telefon numaralarını kopyalamanızı, barkodları taramanızı ve önemli sanat eserlerini ve parçalarını tanımanızı sağlar.

Ek modlar olarak, görüntüler ve video, sinema, yemek, yavaş hareket, panorama (60MP), GIF, AR etiketleri için El Kitabı elde edersiniz – hepsi oldukça açıklayıcıdır. Ayarlar menüsü biraz dağınık bir durumdur, ancak video ayarlarının (sağda) bulunduğu yeri belirledikten sonra, bunun üzerinde tutacaksınız.

Günışığı Görüntü Kalitesi

Günışığı görüntüleri amiral gemisi düzeyinde olmasa bile yeterli detaylara sahip. Bunun dışında, kontrast ve renkler mükemmel, HDR içermese bile dinamik aralık oldukça yüksek.

Gürültü, tek tip alanlarda, örneğin gökler, bina cepheleri ve gölgelerde başa çıkma eğilimindedir.

Görmek üzere olduğunuz görüntülerin bir kısmı, aşırı derecede yağlanmış bir boyama etkisi ile – aşırı derecede gürültülü baskılama veya kötü çoklu-çerçeve istiflemesinin bir sonucu olarak – biraz fazla işlenmiş görünmektedir, kesin olarak bilemeyiz. Otomatik HDR’yi Ayarlar’dan devre dışı bırakarak bu tür görüntüleri alma şansını azaltabilirsiniz. Her zaman işe yaramaz ama birkaç kez gerçekten daha iyi görüntüler elde ederiz.

Ne yazık ki, fotoğraflar önceki V ve G telefonlarında alıştığımız şeylerle eşit değildir. İster Otomatik ister AI Cam, hatta Manuel olsun, bunlar alacağınız örneklerdir. Ve fotoğraflar çok iyi olsa da, amiral gemisi notu ne değildir.

Geniş açılı fotoğraf makinesi ile çektiğimiz örnekler, görüntü kalitesi açısından normal olanlarla eşit. Sadece odaklandığı gibi bu kamera ile yakın nesneleri çekmek istemiyorum.

Şimdi G7’yi kurduğumuza göre iyi fotoğraflar çekiyoruz, ama gördüğümüz en iyi şeylerden değil, tuhaf bir şeyden bahsetmeliyiz. Kaçırdığımız örnekler arasında, farklı görünen birkaç tane bulduk. Bunlar bilenmiş ve biraz daha gürültülü değildi, ama çok daha fazla detaylara sahipler ve daha doğal görünüyorlardı. Bu fotoğrafların ağır işlemden sağ kurtulduğundan şüpheleniyoruz çünkü bunlar hızlı bir şekilde seri çekimin bir parçasıydı. Her halükarda, onları kasıtlı olarak yakalamanın bir yolunu bulamadık.

Selfie’ler

Özçekim kamerası LG G7 modelinde bir f / 1.9 diyafram lensinin arkasında bir 8MP birimi ile yükseltildi. Geniş açı modu iyi olsa da, ama gitti, ama daha adil olan portreler alırsınız.

Selfie’lerde yakalanan detay yeterlidir ve bunlar iyi renkler ve kontrast ile geldi. Dinamik aralık ortalama hakkında ve gürültü çoğunlukla düşük tutulur.

Video kaydı

LG G7 , her iki arka kamera ile videoları 60 fps’ye ( güncelleme yoluyla ) kadar 2160p çözünürlüğe kadar kaydediyor . Optik sabitleme her zaman ana kamerada yanınızda iken, dijital sabitleme sadece 1080p / 30 fps’de kullanılabilir. Diğer yapımcılar artık 4K’ya kadar stabilize edilmiş videolar sunuyor ve G7’nin işlem gücünde olmaması gibi bir şey yok.

LG G7’nin normal kamerası normalden mükemmel ve kesinlikle amiral gemisi. Çok fazla ayrıntı var, dinamik aralık yüksek ve kontrast mükemmel. G7 videolarının dokunmatik bir ısıtıcı olduğu için renk sunumu tam olarak doğru değil, ancak canlı görünüyorlar. Yağlı boya efekti burada neredeyse hiç görülemez, bu yüzden endişelenmenize gerek kalmaz.

60fps kliplerdeki 4K, her ikisi de 156 Kbps stereo ses ile 30 fps – 48 Mbps hızında 64 Mbps bit hızında yakalanır.

30fps’de (17Mbps bit hızı) 1080p klipler, video kalitesi açısından 4K kadar eşit derecede iyi – elbette kendi sınıflarında. Öte yandan 60fps videolarda 1080p çok yumuşaktır, bu da gariptir – telefon 4K videoları 60 fps hızında kaydeder ancak 1080p’de değil.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz