Yazı tipi nasıl yapılır?

/ 13 Şubat 2019 / 1.270 / yorumsuz
Yazı tipi nasıl yapılır?

 

Yazı tipi nasıl yapılır?

Yazı tipleri bol ve sıklıkla ücretsiz olabilir, ancak gerçekten orijinal bir şey istediğinizde hala zaman alırlar. Bu, kendi fontunuzu oluşturmak anlamına gelir. Birçok font editörü kullanımı zor ancak FontStruct, süreci basitleştirmek için yeni bir yaklaşım sergiliyor, böylece herkes gerçekten benzersiz fontlar üretebiliyor.

Düz çizgilerin doğru şekilde yerleştirilmesinin ve eğrilerin düzeninin karmaşıklıklarına dahil olmak yerine FontStruct’ta bir font oluşturmak, bir ızgaraya blok yerleştirmekten daha karmaşık bir şey gerektirmez. Bu sadeliğe rağmen, gerçekten şaşırtıcı yazı tipleri üretebilirsiniz. FontStruct ile başa çıkarken gökyüzünün sınırı olduğunu göreceksiniz.

FontStruct ile bir font nasıl yapılır?

1.) İlk olarak, düzgün yazı tiplerinin bloklardan oluşturulabildiğinden şüpheleniyorsanız , www.fontstruct.com adresine gidin, en üstteki “Galeri” sekmesine tıklayın ve “En Çok Tıklananlar” ı seçin. Yaklaşımın açıkça sağladığı esneklikten etkileneceğinize güveniyoruz.

2.) FontStruct’ı kullanmak için ödeme yapmanız gerekmez, ancak kayıt olmanız gerekir. FontStruct ana sayfasından, “Şimdi Başlat” düğmesine tıklayın ve ardından, bir sonraki sayfada “Şimdi Kaydolun” seçeneğini seçin. Bir kullanıcı adı, e-posta adresinizi ve bir şifre girin.

3.) Bir hesap oluşturduktan sonra, verdiğiniz bilgileri kullanarak giriş yapın ve “Yeni Yazı Tipi Oluştur” düğmesine tıklayın. Bir sonraki sayfada, ilk fontunuz için belirtilen yere bir ad verin ve “FontStructing” butonuna tıklayın.

4.) Düzenleme ekranına yönlendirileceksiniz. Düzenlemekte olduğunuz harf başlangıçta ‘A‘ altta seçili. Kullanılabilir bloklar solda, en son kullanılanlar (başlangıçta boş) tepede. Izgara, karakter oluşturmak için blokları bırakacağınız yerdir.

5.) Kalem, başlangıçta araçlar menüsünden seçilir, böylece ızgaraya tıklattığınız her yerde bir blok eklenir. Seçtiğiniz yapı taşlarını kullanarak mavi taban çizgisinde ve sol çizgide durduğundan emin olarak ‘A‘ harfini oluşturmayı deneyin.

6.) Harfleri istediğiniz kadar büyük yapabilirsiniz; örneğin bir kelime işlemcide, kullandığınızda otomatik olarak doğru nokta boyutuna ölçeklendirilir. Yazı tipiniz ne kadar karmaşık olursa o kadar büyük olur. Zum kaydırma çubuğunu gereken şekilde kullanın.

7.) Birkaç farklı blok kullandıktan sonra, kalem aracının her tıklamada “Bloklarım” arasında geçtiğini fark edeceksiniz. Diğer araçlardan bazılarını da deneyin. Silgi, etrafa sürükledikten sonra blok alanını siler ve el, kaydırmanıza izin verir.

8.) Birkaç harf oluşturduktan sonra, denemeye ne dersiniz? Halihazırda oluşturduğunuz harfleri ekranın altında görmek için “Önizleme” düğmesine tıklayın. En üstte bu karakterleri içeren herhangi bir metni girebilirsiniz. Daha sonra “Geri Dön” düğmesine tıklayın.

9.)Kaydet” i tıklayarak yaratımınızı düzenli aralıklarla bulutta saklayın. İşiniz bittiğinde (hatta daha önce) “My FontStructs” seçeneğine tıklayın ve ardından fontunuzun adını seçin. Burada bir açıklama ve başyapıtınızı paylaşmak isteyip istemediğiniz gibi ayrıntıları düzenleyebilirsiniz.

10.) Ayrıca, bu sayfada yazı tipini PC’nize indirebilirsiniz. “İndir” ve ardından “TrueType Yazı Tipi” üzerine tıklayın. İstendiğinde kaydetmeyi seçin. Yazı tipi PC’nize, varsayılan indirme klasörünüze, bir Zip dosyası olarak indirilecektir.

11.) PC’nizdeki Zip dosyasını açın ve sıkıştırılmamış klasörde, FontStruct’ta verdiğiniz adı taşıyan yazı tipi dosyasına çift tıklayın. Önizleme penceresinde “Yükle” düğmesine tıkladığınızda yazı tipiniz kullanıma hazır olacaktır.

İşte bu kadar! Artık yeni yazılarınızın keyfini çıkarın.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz