Samsung Telefonların Mesajlar Bölümündeki Açık Ciddi Boyutlarda

/ 9 Temmuz 2018 / 1.339 / yorumsuz
Samsung Telefonların Mesajlar Bölümündeki Açık Ciddi Boyutlarda

Samsung’un Mesaj Hatası Ciddi Boyutlarda

Samsung markasının akıllı telefonları son zamanlarda oldukça ciddi bir suçlama ile karşı karşıya kalmış durumda. Bazı akıllı telefonların mesajlar bölmesinde ortaya çıkan güvenlik açığı kullanıcıların da oldukça huzurunu kaçıracak bir noktaya doğru gidiyor. Zira bazı internet siteleri üzerinden dile getirilen bu açık neticesinde ciddi bir olay da gündeme gelmeye devam ediyor.

Mesajlar Uygulaması Fotoğraflarınızı Paylaşabilir

Samsung’un mesajlar ile ilgili yarattığı bu sorun sayesinde kullanıcıların tüm fotoğraf galerilerinin farklı kullanıcılar ile paylaşılması da sorunun ne denli önemli bir noktada yer aldığını kanıtlar nitelikte. Alıcılara rastgele olarak gönderilen bu fotoğrafların herhangi bir delil içermemesi veya kullanıcı adı belirtmemesi de problemin endişe verici olmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi.

Bu sorun şu an için Galaxy Note 8 ve Galaxy S9 akıllı telefonlarında görülmeye başladı. Ancak kullanıcı yorumlarına göre farklı model cep telefonlarında da benzer sorunlar yaşayanların olduğunu görebiliyoruz.

Sorunu Nasıl Çözerim?

Mesajlar ile ilgili olarak yapılan son güncellemenin bir açığı olarak ortaya çıkan bu problemin çözümü ise oldukça kolay. Ayarlar sekmesinden Uygulamalar’a girdiğinizde karşınıza çıkan Samsung Mesajlarını seçmeniz gerekiyor. Bu bölümde yer alan depolama izinlerini kaldırma seçeneği bu güvenlik açığından etkilenmemenizi mümkün kılıyor. Ancak bu tercihi yapmanız ile beraber sizin de mesajlar uygulamasını kullanarak fotoğraf gönderemeyeceğiniz anlamı taşıdığının da altını çizelim. Farklı bir mesaj uygulaması veya sosyal medya kanalları üzerinden gönderim yapmanız bu noktada sorununuzu çözecektir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz