Android telefonlarda Bilinmeyen Güzel özellikler

/ 29 Ekim 2017 / 1.294 / yorumsuz
Android telefonlarda Bilinmeyen Güzel özellikler
Akıllı Telefonlarda Kullanımını Kolaylaştıracak 5 Özellik!
1.Telefonunuzu Nerede Olursa Olsun Hemen Bulun 
Hem Android hem de İOS işletim sistemini kullanan akıllı telefonunu kaybeden kişilerin cihazlarını hemen bulmaları mümkün. Bunun için Android işletim sistemini kullanan kişilerin “google.com/android/devicemanager” adresine girerek telefonlarını kaydettirmeleri yeterli oluyor. İOS işletim sistemini kullanan cihazlarda ise bu kayıt işleminin “icloud.com/findmyiphone” adresinden yapmanız gerekiyor. Kayıt olduktan sonra isterseniz cihazınızın lokasyonunu görebiliyor isterseniz de cihazı silmek ya da içindeki bilgileri silmek gibi işlemleri yapmanız gerekiyor. 
2.Çoklu Kullanıcı Hesabı Açın, Özel Hayatla İş Hayatını Ayırın 
Paralel alan oluşturarak cihazınızda aynı anda hem iş hem de özel hayatınızda kullandığınız hesapları ayırmanız mümkün oluyor. Örneğin Facebook, Twitter ya da Hotmail gibi hem kişisel hem de iş hayatında kullandığınız hesaplarınız için paralel bir alan oluşturarak çoklu kullanıcı hesabı açmanıza olanak sağlanıyor. Android çoklu kullanıcı desteği ücretsiz olarak alınırken İOS paralel alan özelliği ise ücretli olarak kullanılabiliyor. 
3.Hazır Cümleler Kullanın, Zamandan Kazanın 
Sık kullanılan “yemek yiyorum”, “iş yerindeyim” gibi basit cümleleri oluşturmak için iPhone telefonlarda “Ayarlar>Genel>Klavye” bölümüne gelip + tuşuna basarak bu cümleleri ekleyebilirsiniz. Android cihazlarda aynı işlem için ise “Ayarlar>Dil ve Giriş>Kişisel Sözlük” + işaretini seçmeniz yeterlidir. 
4.Evrensel Kumanda Olarak Telefonunuzu Kullanın 
Telefonunuza akıllı kumanda uygulaması indirerek cep telefonunuzu evrensel kumandaya çevirebilirsiniz. Bunun için cihazınızın mağaza bölümüne giriş yaparak  akıllı kumanda yazmanız yeterlidir. 

5.İstemediğiniz Kişileri Bloklayın
İstemediğiniz kişileri telefonunuzdan engelleyerek istemediğiniz kişilerle muhatap olma zorunluluğundan kurtulabilirsiniz. Android cihazlarda “Ayarlar>Cihazım>Engelleme Modu” üzerinden yaparken iPhone için ise mesajlar bölümüne giriş yaparak buradan kişi seçimi yaparak bloklama modunu etkin hale getirebilirsiniz. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz