Android Gizli Kodlar

/ 19 Kasım 2020 / 13.021 / yorumsuz
Android Gizli Kodlar

Android kullanıcıları kullanacakları çeşitli USSD Protokolleri ile birlikte numara çevirme ekranından bazı gizli özelliklere erişebilir. Bu rehberimizde akıllı telefonunuzda ya da tabletinizde kullanabileceğiniz bazı kodları sizler için bir araya derledik.
Dilimizdeki açılımı Yapılandırılmış Ek Hizmet Verileri olan USSD, çoğu kişi tarafından ‘hızlı kodlar’ ya da ‘özellik kodları’ olarak adlandırılır ancak kullanıcılar, bunlara ‘gizli kodlar’ demeyi daha çok seviyor. Ne de olsa daha gizemli gözüküyor öyle değil mi?

Gizli Kodlar Nasıl Etkinleştirilir?
Herhangi bir kişiyi ararken kullandığınız numara çevirme ekranına giriş yapmanız ve hemen aşağıda yer alan kodları bu ekranda tuşlamanız çoğu zaman kendi başına yeterli olacaktır. Bu kodlar genellikle (*) ya da (#) ile başlar ve yine (*) ya da (#) ile biter. Yani herhangi bir kullanıcının bu kodlara yanlışlıkla erişme ihtimalı sıfıra yakındır.

Gizli Kodlar Ne İşe Yarar?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu kodları kullanarak servis sağlayıcıların bilgisayarları ile iletişim kurabilir ya da cihazınızın arkasında yer alan özellikleri keşfedebilirsiniz.
Çoğu kullanıcı için yerel baz istasyonunun nasıl performans gösterdiği gibi bilgileri öğrenmesi pek de gerekli değil. Yine de cihazı kurcalamak ve yüzeyin altında hangi beklenmedik işlevlerin saklandığını görmek eğlenceli olabilir.

Android telefonlarda kullanabileceğiniz 34 gizli kod

Android Gizli Kodlar
1- Alan Modu
Kod: *3001#12345#*
Bu kodu tuşlayarak yerel ağ ve baz istasyonları hakkında çeşitli çevrim içi bilgilere erişebilirsiniz. Muhtemeln yerel baz istasyonunca ölçülen RSSi hakkında bilgi sahibi olmak işinize yaramayacak ancak kurcalamak eğlencelidir.

2- Genel Test Modu
Kod: *#0*#
Bu kodu tuşlayarak akıllı telefonunuzdaki işlevlerin beklendik bir şekilde çalışıp çalışmadığı hakkında bilgi alabilirsiniz. Ekranı, sensörleri, titreşimi ve çok daha fazlasını buradaki kütüphane üzerinden test edebilirsiniz. Yine de her akıllı telefonda çalışmadığını gözlemliyoruz. Bu nedenle akıllı telefonunuzu kontrol etmek için çeşitli üçüncü parti uygulamalardan yardım almayı düşünebilirsiniz.

3- IMEI Görüntüleme
Kod: *#06#
Bütün akıllı telefonlarda kullanabileceğiniz bu kod ile birlikte akıllı telefonunuzun IMEI numarasını görüntüleyebilirsiniz. Bu, çeşitli durumlarda işinize yarayabileceği için kodu aklınızda tutmak faydalı olacaktır. Ayrıca bu IMEI numarasını bir yerlere not etmeyi de ihmal etmeyin.

4- Çağrı Yönlendirme Kontrolü
Kod: *#67#
Bu kod meşgul olduğunuzda ya da aramaları reddettiğiniz durumlarda çağrıların hangi numaraya yönlendirildiğini görmenizi sağlar. Varsayılan olarak muhtemelen operatörünüzün sesli posta hizmetine yönlendirildiğini göreceksiniz. Bu ayarı akıllı telefonunuzun ayarlar uygulamasından, operatörünüzün internet sitesinden ya da müşteri hizmetlerinden değiştirebilirsiniz.

5- Çağrı Kimliğini Gizleme
Kod: #31#
Eğer arayacağınız kişinin telefon numarasından önce bu kodu uygularsanız, karşı taraf arayanı ‘Bilinmeyen Numara’ olarak görüntüleyecektir. Örnek uygulanışı #31#05300000000 gibidir. Tabii bunun için alternatif bazı yöntemlerin daha olduğunu hatırlatalım. Buna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

6- SMS Mesaj Merkezi
Kod: *5005*7672#
Bu kod size kısa mesaj, mesaj merkezi numaranızı söyleyecektir. Bu bilgiye neden ihtiyacın olduğu konusunda herhangi bir fikrim yok ancak işte burada.

7- Çağrı Bekletme Ayarı
Kod: *43# / #43#
Bu kod ile birlikte başka birisi ile konuştuğunuzda çağrı bekletme ayarını aktif hale getirebilirsiniz. İlk kod aktif hale getirirken ikinci kod ise ayarı kapatacaktır.
Sizler için hazırladığımız bu rehberin de sonuna geldik. Peki siz listedeki kodları denediniz mi ve kaçı sizin akıllı telefonunuzda çalıştı? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Benzer Konular

Yorum yaz