Şarj Olmadan Cep telefonu nasıl Şarj Edilir?

/ 29 Ekim 2017 / 1.394 / yorumsuz
Şarj Olmadan Cep telefonu nasıl Şarj Edilir?

 

Şarj Olmadan Cep telefonunuzu ŞarjEtmenin  5 Yolu

Akıllı telefonların özellikleri arttıkça telefonların şarjıkullanıcılarda panik yaratıyor. En beklenmedik zamanlarda biten şarjlar çok cansıkıcı. Bazı zamanlarda keşke her zaman her anınızda telefonunuzun bataryasınışarj etme imkanınız olsa.

Fakat şarj aletiniz olmadan da telefonunuzu şarj etmeninilginç başka yolları da var;

1-  Sesinizi kullanarak telefonunuzu şarj edin

Pilinizin bitmek üzere olduğunda çığlık atarak şarj edin 🙂

Güney Kore Sungkyunkwan Üniversitesi’nde geliştirilen bircihaz sayesinde yüksek sesle pilinizi şarj etmeye yardımcı  oluyor. İlk prototip 100 desibel ses ile 50mV üretilebiliyor. Bu yoğun trafikte, uçakta veya değişik yüksek sesortamlarında da telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz. Tüm bunları iki esnekelektrot arasında bulunan çinko oksit kabloların titreşimleri sayesinde eldeedebiliyorsunuz. Gürültü kirliliğinin yoğun oldu dünyamızda güze bir yöntemmişgibi görünüyor aynı zamanda elektirik tasarrufuna da alternatif bir çözüm

2-  Kaslarınızı çalıştırarak telefonunuzu şarjedin

ilk yöntem siziçok fazla etkilemediyse, bu yöntem size dahasıcak geliyor olabilir. Yaklaşık 75 $ olan bu cihaz bilek gücü ile kolu çevirerekelektrik üreterek Akıllı telefonunuzu şarj edebilirsiniz.

Pil ömrünü gösterme özelliğinin yanı sıra, 1-4 dakika aramayapabilir, kolu tekrar çevirdiğinizde mesajlarınızı okuyabilecek kadar sizeyeterli zamanı sağlayabiliyor.

3-  Rüzgarı kullanarak Akıllı şarj

Üçüncü yöntem akıllı telefonlarınız için tasarlanmış fanyardımı ile telefonu şarj edebilirsiniz. Telefonunuzu şarj etmek için bisikletebinmeniz, hem spor yaparken hem de telefonunuzu şarj edebilirsiniz. Normal birtempoda 6 saatte bataryanızı full şekilde doldurabilme imkanınız var.

Şimdilik Rüzgar Fanı Sadece iPhone telefonlar için kullanılabilir.Fikrin orjinalliği ve çevreye duyarlılığı takdire şayan.

4-  Vücut ısınızı kullanarak Akıllı şarj

 

Telefonunuzu şarj etmek için uyuyabilirsiniz. Evet biraztembel bir iş gibi görünse de, uyku esnasında yatak sıcaklığını kullanaraktelefonunuzu şarj edebilirsiniz. Powerpocket adlı bu cihaz sayesinde sekizsaatte telefonunuzu şarj edebilme imkanınız mevcut. Spor yaparken veya sıcakhavalarda bu cihazı kullanmanız mümkün. Unutmadan, 37 derecelik bir sıcaklığaulaşılması gerekiyor.

5-)  Meyve ve Sebzelerin Gücü

Meyve ve sebzeleri kullanarak telefonunuzu şarjedebilirsiniz. Sanatçı Caleb Charland Meyve sebzeleri kullanarak Nokia Lumia930 telefonu şarj etmeyi başardı. Bunlar için büyük bir duvar, kablolar, çinko,bakır teller, güneş gözlüğü 800 elma ve patates gerekiyor. Bu dönüşümden 6v20mAh elektrik üretiliyor. Çok zormuş gibi görünse ilginç ve heyecan verici birdeneyim gibi görünüyor.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Benzer Konular

Yorum yaz