2019 En Düşük Radyasyonlu Cep Telefonu (Düşük SAR Puanı)

/ 17 Temmuz 2019 / 1.903 / yorumsuz
2019 En Düşük Radyasyonlu Cep Telefonu (Düşük SAR Puanı)

Bu yazıda, 2019 yılında satın alabileceğiniz en düşük radyasyonlu cep telefonlarını ve akıllı telefonları kapsayacağım.

Her ne kadar EMF radyasyonuna maruz kalma söz konusu olduğunda, telefonların güvenliğinin mutlak en iyi ölçüsü olmasa da, SAR değerleri bu cihazların radyasyon seviyelerini karşılaştırmak için gerçekten halka açık tek yoldur.

Bu yüzden, en düşük radyasyon telefonları hakkında konuştuktan sonra, bir SAR Derecelendirmesinin ne olduğu, neden önemli olduğu ve neden bir telefonun güvenliğini belirlemek için her zaman en iyi olmadığı konusunda biraz daha derinlemesine gidiyorum.

2019’un En Düşük Radyasyon Cep Telefonları

Bu, şu anda mevcut olan en düşük radyasyonlu cep telefonlarının kapsamlı bir haritasıdır. Yeni telefonlar piyasaya sürüldüğü ve SAR derecelendirmelerini kullanabildiği için güncel tutmak için elimden geleni yapacağım.

1. Verykool Vortex RS90 0.18 kilitsiz
2. Samsung Galaxy Note 0.19 T mobil
3. ZTE Nubia 5 0.225 kilitsiz
4. Samsung Galaxy Not 2 0.28 Verizon
5. Samsung Galaxy Mega 0.321 AT & T,
6. Kyocera Dura XT 0.328 sürat koşusu
7. Pantech Keşfi 0.35 AT & T,
8. Samsung Galaxy Beam 0,36 kilitsiz
9. Samsung Galaxy Stratosfer II 0,37 Verizon
10. Pantech Swift 0.386 AT & T,
11. Samsung Jitterbug Plus 0.4 Büyük çağrı
11a. Jitterbug Plus 0.4 Büyük çağrı
13. LG Exalt 0.43 Verizon
13a. Samsung Galaxy Not 2 0.43 sürat koşusu
15. HTC One V 0.455 ABD Hücresel
16. LG Optimus Vu 0.462 kilitsiz
17. Samsung Galaxy S Röle 4G 0,47 T mobil
17a. Samsung Rugby 3 0,47 AT & T,
19. HTC One Max 0.5 sürat koşusu
20. LG G2 0,51 T mobil

En Düşük SAR Cep Telefonu / Akıllı telefon

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, teknik olarak, şu anda mevcut en düşük SAR derecesine sahip cep telefonu Verykool Vortex RS90’dır. Vortex RS90 sadece 0,18 a / kg SAR değerine sahiptir. Muhtemelen bu telefonu hiç duymamışsınızdır çünkü özellikle popüler değildir.

Verykool, Miami Florida merkezli küçük bir cep telefonu ve aksesuar serisine sahip bir şirkettir. Vortex RS90 (genellikle sadece Vortex olarak adlandırılır) oldukça basit, android tabanlı bir Akıllı telefon. Telefonun en benzersiz kısmı, alışılmadık derecede düşük SAR derecesidir.

Tablodan da görebileceğiniz gibi , sadece biraz daha yüksek bir spesifik emilim oranı ile sadece ikinci sırada gelen, sadece 0,19 w / kg SAR oranına sahip Samsung Galaxy Note. Bu büyük bir üretici tarafından bugüne kadar en düşük radyasyon akıllı telefon var.

Aslında, Samsung cihazları en düşük radyasyonlu cep telefonları için 20 spottan 12’sine sahip.

Bu bizi soruna yönlendirir:

Samsung Telefonlarında Neden Bu Düşük SAR Derecelendirmeleri Var?

Bu aslında oldukça ilginç bir hikaye. FCC’nin cep telefonu üreticilerinin sadece çok yönlü antenler olarak bilinen her yöne iletilen antenleri kullanmalarını zorunlu kıldığıydı.

2003 yılında FCC, işitme cihazlarını yaydığı radyasyondan korumak için kurallarını değiştirdi. çok yönlü Anten, artık telefon üreticilerinin bu anteni kullanmalarını gerektirmez.

Bu değişiklikten üç yıl sonra, 2006’da, Samsung, “iletilen RF enerjisinin çoğunu ahize kullanıcısından uzaklaştırarak ahize güvenliğini artıran” yeni bir anten çıkardı.

Bu sadece Samsung için dönüşümsel bir yükseltme değil, sektör için yepyeni bir şeydi. Daha da önemlisi, bu anteni kullanan tüm telefonların kayıtlı SAR derecelendirmelerini önemli ölçüde düşürdü.

Aşağıdaki resme bakarsanız, spesifik emme oranı testlerinin bir model kafa ve makinenin kulağa çok yakın tuttuğu bir cep telefonu ile yapıldığını fark edeceksiniz. Bu, normal bir insanın telefonu nasıl kullanacağını oldukça yakından çoğaltır.

Aptal tarafından ne kadar radyasyon emildiğini okurlar. Samsung’un yeni anteni, radyasyonun çoğunu kafadan uzağa yönlendirdiğinden, çok düşük SAR derecelerine neden oldu.

Peki neden diğer telefon üreticileri bunu yapmıyor?

Açıkçası, mecbur değiller. Düzenlemeler sadece çok yönlü anten kullanmanız gerekmediğini ve SAR testlerinde 1,6 w / kg altında kalmanız gerektiğini söylüyor.

Bu yüzden, sadece telefon üreticileri araştırma ve geliştirmeye para koymak istemiyorlar, aynı zamanda daha düşük SAR puanları almaya çalışmak için bir neden olduğunu kabul etmek istemiyorlar.

Pekala, piyasadaki en düşük radyasyonlu cep telefonunu belirlerken SAR derecelendirmeleri hakkında çok konuştuk, bu yüzden bunu biraz azaltalım.

SAR Puanları Nedir?

SAR veya spesifik emilim oranı, insan dokusunun belirli bir telefondan ne kadar EMF radyasyonu emdiğinin bir ölçümüdür.

 

İlk önce, Özgül Soğurma Oranı nedir?

 

Kısacası, SAR vücut dokusunun belirli bir telefondan EMF radyasyonunu absorbe etme oranının bir ölçümüdür.

Bu ölçüm uluslararası olarak, farklı ülkeler için farklı yasal asgari şartlar koymuş olarak kullanılmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri’nde FCC (Federal İletişim Komisyonu) 1996 yılında yasal EMF maruz kalma sınırlarını tanımlayan bir dizi kural yayınlamıştır .

ABD’de satılan hiçbir telefonun vücut ağırlığının 1,6 w’ı aşan bir SAR derecesine sahip olamayacağına karar verdiler. Bu yüzden, test edildiğinde, sahte (bir kişiyi temsil eden) temsil edilen her bir vücut ağırlığı için 1,6 watt’tan fazla radyasyon ememez.

Ölçümler, telefonu 30 dakika boyunca kulağına tutan bir kişiye dayanmaktadır.

SAR Puanları Cep Telefonu Güvenliğini Belirlemenin İyi Bir Yolu mu?
Muhtemelen değil.

Her şeyden önce, bu SAR standartları, cep telefonlarının ve EMF radyasyonunun tehlikeleri hakkındaki anlayışımızın çok farklı olduğu neredeyse 25 yıl önce belirlendi.

İkincisi, SAR standartları yalnızca kullanıcıları mikrodalga radyasyonu tarafından üretilen ısının tehlikelerinden korumak için tasarlanmıştır. Bu standartlar, bilhassa uzun süreli maruz kalmalar nedeniyle zararlı olduğunu bildiğimiz iyonlaştırıcı olmayan radyasyondan sorumlu değildir.

SAR derecelendirmeleri de bize gerçekten yayılan ya da emilen radyasyonun gerçek bir örneğini vermiyor, çünkü bu büyük ölçüde telefonu kullanan kişi, telefonun nasıl kullanıldığı, cihazdaki uygulamalar vb. Tarafından belirlenecek.

Aslında, web sitesinde yer alan FCC, şunları kabul etmektedir: “ cep telefonları, iletişim için gerekli olan minimum güçte çalışma güçlerini sürekli olarak değiştirir; azami güçte çalışma nadiren gerçekleşir. Sonuç olarak, cep telefonları, tek bir SAR değeri temelinde, genel maruz kalma özellikleriyle güvenilir bir şekilde karşılaştırılamaz.

SAR derecelendirmeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve telefonunuzun SAR derecesini nasıl bulacağınızı öğrenmek için daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim, bu makaleye göz atın .

Tamam, şimdi birkaç ilgili soruya cevap verelim:

Telefonumun SAR Notunu Nasıl Kontrol Edebilirim?

Bir cep telefonunun SAR Derecelendirmesini kontrol etmenin epeyce yolu var, bu yüzden 7 farklı yol gösteren bu yazıyı yazdım.

Ancak favorim ve en sık kullandığım “Hızlı Kod” yöntemi. Temel olarak, tüm telefon üreticilerinin, cihaz hakkındaki bilgileri servis sağlayıcıya ileten bu kod protokolüne sahip olmaları gerekir.

Oldukça fazla bilgi var ve bu bilgilerin bir kısmı telefonunuzun SAR derecesi.

Bu yöntemi kullanmak için aşağıdaki basit adımları izleyin:

Telefonunuzu, bir telefon görüşmesi yapacakmış gibi açın.
Tam olarak şunu çevir: * # 07 #
Bu numarayı aramak üzereymiş gibi gönder tuşuna basın ve işte size bilgi sunulur.

En Düşük Radyasyon Akıllı Telefon Nedir?

Mevcut en düşük radyasyonlu akıllı telefon (SAR derecesine göre), SAR değeri 0,18 w / kg olan Verykool Vortex RS90’dır.

En Düşük Radyasyon iPhone Nedir?
Şimdiye kadar satılan en düşük radyasyon iPhone 2009 yılında çıkan iPhone 3GS ve .79 SAR / kg SAR bildirildi. Tüm iPhone SAR değerleri için aşağıdaki tabloya başvurabilirsiniz.

 

Apple iPhone X 1,08 W / kg
Apple iPhone 8 1,14 W / kg
Apple iPhone 7, 1,10 W / kg
Apple iPhone 6 1,18 W / kg
Apple iPhone SE 1,14 W / kg
Apple iPhone 5 1,18 W / kg
Apple iPhone 4S 1,11 W / kg
Apple iPhone 4 1,17 W / kg
Apple iPhone 3GS 0,79 W / kg
Apple iPhone 3G 1,38 W / kg
Apple iPhone 0,97 W / kg

En Düşük Radyasyon Samsung Telefon Nedir?

En düşük SAR derecesine sahip Samsung telefonu, sadece 0,19 W / kg derecesine sahip Samsung Galaxy Note’tur.

En Düşük Radyasyon LG Smartphone Nedir?

Şu anda, LG Exalt, sadece .43 W / kg ile LG telefonlarının en düşük SAR derecesine sahip.

Cep Telefonu Radyasyonuna Maruz Kalmamı Nasıl Azaltabilirim?

Bu konuya çok fazla inmek istemiyorum, çünkü satın alabileceğiniz cep telefonlarına maruz kalmanızı azaltmak için oldukça kapsamlı bir rehber yazdım .

Kelimenin tam anlamıyla, nasıl yapılacağına dair ayrıntılı adımlar ile, maruziyetinizi azaltabileceğiniz 17 farklı yolu ana hatlarıyla belirtiyorum.

Ancak, yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri, telefonunuz için kaliteli bir EMF koruma çantası elde etmektir. Şu anda kullanıyorum (ve seviyorum) Bu Amazon’da alabilirsiniz.

Ayrıca, gerçekten, gerçekten, Trifield TF2 gibi kaliteli bir EMF ölçere sahip olmanız önemlidir . Bu sadece cep telefonunuzdaki EMF radyasyonunu doğru bir şekilde ölçmenize ve bu radyasyonun ne kadar düşük veya yüksek olduğunu belirlemenize izin vermeyecek, aynı zamanda denediğiniz EMF azaltmada da çok önemli olacaktır.

Makalelerim boyunca fark ettiyseniz, bunu sıklıkla tavsiye ederim, çünkü iyi bir EMF ölçer olmadan, radyasyon kaynaklarını bulamazsınız veya azaltmak için ne yaptığınızı bile yardımcı olup olmayacağınızı bilemezsiniz.

 


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Etiketler

Teknoloji sektörünü uzun yıllardır takip edip makaleler yazmaktayım. İşini hakkıyla yapan bir siteye katkı verebildiğim için çok mutluyum.

Yorum yaz