Akıllı telefonların SAR değerlerini bulma yolları!

/ 13 Şubat 2019 / 3.264 / yorumsuz
Akıllı telefonların SAR değerlerini bulma yolları!

Akıllı telefon alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar oluyor. Bu noktalarda ise işlemci, RAM, kamera performansı gibi birçok özellik yer alıyor. Bir diğer nokta ise SAR değeri oluyor. SAR değeri gündemde her zaman çok fazla konuşulan bir durum. SAR değerleri kullanıcının maruz kaldığı radyasyon seviyesinin tanımı olarak biliniyor. Peki SAR değeri nasıl öğrenilir? İşte telefonlarda bu değerleri öğrenmeniz için gerekli bilgileri sizler için açıklıyoruz.

Specific Absorption Rate – Özgül Soğurma Oranı anlamına gelen SAR değer, akıllı telefonların vücutlara yaymış olduğu radyasyon miktarının sembolü olarak bilinir. SAR, bilimsel olarak kişinin vücudunda absorbe edilen elektro-manyetik radyasyon oranı olduğunu belirtelim. Bir diğer şekilde ifade edecek olursak eğer, vücut ısısının yükselmesine etki sağlar. Ancak bir noktadan sonra vücut bu işlemden zarar görecektir.

Avrupa ve Amerika SAR değeri

SAR değeri 1 gramlık doku başına hesaplanmaktadır. Ölçüm birimi ise W/Kg olarak kullanılıyor. Ayrıca ölçümlerin ABD ve Avrupa’da değişiklik gösterdiğini belirtelim. Bilim insanları bu SAR değerinin zarar verdiği sınır konusunda değişik açıklamalar yapıyor. Ancak Amerika Federal İletişim Komisyonu tarafınca izin verilen SAR değerleri 1.6 W/Kg olarak sınırlandırılmıştır. Bu değer ise 1 gramlık doku ele alınarak hesaplanmıştır. Ancak Avrupa’da 10 gramlık doku üzerinden ölçüm yapılıyor. Bu bakımdan Avrupa’da SAR değeri 2W/kg olarak sınırlanmıştır.

SAR Değeri öğrenme yolları

SAR değerini öğrenmek için birçok yol mevcut. İlk olarak telefonlarınızın Ayarlar menüsünde yer alan Yasal Bilgilendirme Menüsünde RF (Radyo Frekansı) olarak görebilirsiniz. iOS model cihazlarda ise Ayarlar > Genel > Hakkında > Yasal > RF’ye Maruz Kalma olarak ifade ediliyor. Bunun yanı sıra ise telefonlarınızın kullanım kılavuzları ve üreticilerin websitesinde belirtilmektedir.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz