Hafızayı Geliştirmenin Yolları

/ 10 Ağustos 2019 / 1.723 / yorumsuz
Hafızayı Geliştirmenin Yolları

Bu yazımızda hafızamızı daha da güçlü tutmak için neler yapabileceğimizden bahsedeceğiz.

  • İlk olarak beyin egzersizi yapmanız gerekiyor. Beyini sürekli egzersiz ile geliştirip hafızamızı dinç tutabiliriz. Beyin egzersizi yapmak için düşünmemiz gerekiyor, hayal kurmak da bir beyin egzersizi sayılıyor. Hayali olarak resimler çizmek beyin için faydalı adımlar olacaktır.
  • Hafıza oyunlarını oynamanızı tavsiye ediyoruz. Hafıza oyunları sayesinde beyin kendini daha da güçlü hissedecektir. Hafıza oyunları için beynimizi yormamız gerekiyor bu durum da beynimizi olumlu yönden etkiliyor. Oyunları mobil cihazlar, bilgisayar ya da karton üzerinden oynayabilirsiniz. İnternet üzerinden hafıza oyunlarını arayıp kendinize uygun oyunu seçmeniz ve oynamanız hafızanızı geliştirmenin adımlarından biridir.
  • Hafızayı geliştiren bazı yiyecekler vardır bu tarz yiyecekleri tüketmek sizin için büyük bir avantaj olacaktır. Hafızayı geliştirmek için balık ve balık yağı tüketimini gerçekleştirin. Aynı zamanda yoğurt, meyve, yumurta da hafıza için önemli yiyeceklerdir. Bu yiyecekleri tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Her gün ceviz yemekte hafızayı geliştirir. Cevizin yapısı beynimize benziyor ve her gün düzenli olarak tüketmemiz hafıza için önemli adımlardan biri sayılıyor.
  • Küçük bir çocuğunuz var ve sürekli düşeceğinden korktuğunuz için uyarıda bulunuyorsunuz. Bunu sürekli olarak tekrarlarsanız bir süre sonra düştüğünü görürsünüz ve bu da demek oluyor ki; bir insana olumlu ya da olumsuz etki yaratırsanız o kişinin zihninde bilinçaltına yerleşecektir. Bu durumu olumlu yönden kullanırsanız karşı tarafın hafızasını güçlendirmiş olursunuz. Hafızayı geliştirmek için sürekli olarak benim hafızam açık şeklinde tekrar yaparsanız bir süre sonra bu durum bilinçaltına yerleşmiş olur.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz