Android Xposed Framework Nedir, Nasıl Yüklenir

/ 29 Ekim 2017 / 3.641 / yorumsuz
Android Xposed Framework Nedir, Nasıl Yüklenir

Android Xposed Framework Nedir, Android Xposed Framework Nasıl Yüklenir?

Android Xposed Framework Nedir?

Google tarafından geliştirilen Android açık kaynak kodları kullanarak oluşturulan bir mobil işletim sistemidir. Android Xposed Framework ise Android işletim sistemi kullanan cihazlarınızın istediğiniz şekilde özelleştirmenizi sağlayan uygulama geliştirme platformudur. Üstelik bu geliştirmeyi yapabilmek için CUSTOM ROM yükleme zorunluluğu bulunmamakta ve OEM yazılım olsa dahi istediğiniz değişiklikleri yapmanıza izin vermektedir.

Android Xposed Framework Nasıl Yüklenir?

Öncelikle Android Xposed Framework yükleme işleminin yapılması için mutlaka cihazınızın ROOT atılmış olması gerekiyor. Yine cihazınıza format attıktan sonra cihazda bulunan eski verilerin cihaza tekrar taşınmasını sağlayabilmek içinde Custom Recovery yüklemeniz öneriliyor.

Yine Hardware info gibi uygulamalar kullanılarak cihazın işlemci türünü de öğrenmeniz gerekiyor. İşletim sistemi türü için ise telefonunuzun ayarlar bölümüne girerek telefon hakkında yazılı bölümden bu bilgiyi öğreniyorsunuz. Yine kullandığınız işletim sistemine uygun olan kurulum dosyasını indirmeniz gerekmektedir. Bunun için Android 4.0.3 ile Android 4.4 KitKat dahil Lollipop öncesi sürümleri kullanan kişilerin Xposed Installer yüklemesi gerekirken Android 5.0/5.0.1/5.0.2 sürümlerini kullanan kişiler ise ARM ve ARM64 yüklemesi yapılmalıdır.

Ardından indirilen APK telefona kurularak yüklemeye başlanır. Kurulum işlemi için öncesinde sırasıyla Ayarlar, Güvenlik ve Bilinmeyen kaynaklar özelliği aktif edilmelidir. Cihazınız ile uyumlu olan Xposed Framework SDK dosyasını indirdikten sonra TWRP Recovery’ye geçip Backup seçeneğini kullanarak telefonunuzun yedeğini alın. Ardından Install özelliğini kullanarak Xposed Framework SDK dosyasını seçip yüklenmesini sağlayın. Yükleme işlemi bittiğinden cihaz yeniden başlayacaktır. Açıldığı anda ise Android Xposed Framework yüklenmiş olacaktır.


Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz