İlk Akıllı Oyuncak Pad Tabtoy Toyji

/ 29 Ekim 2017 / 1.066 / yorumsuz
İlk Akıllı Oyuncak Pad Tabtoy Toyji
Dünyanın İlk Akıllı Oyuncak Pad’i Satışa Hazır
İstanbul Teknik Üniversitesi Çekirdek tarafından geliştirilen Tabtoy adı verilen proje “Toyji” markası ile yurt dışında pazarlanmaya hazırlanıyor. Tabtoy projesi Kickstarter kitlesel fonlama kampanyası tarafından destekleniyor ve bu sayede yurt dışında da ürünün satışı için gerekli olan girişimlerin yapılması mümkün kılınıyor. Satışa sunulan Tabtoy aynı zamanda dünyanın ilk akıllı oyuncak pad’i olarak kabul ediliyor ve alanının ilk çalışması olması ile de ayrı bir öneme sahip bulunuyor. 
Çocukların İnce Motor Gelişimi Destekleniyor 
Ne yazık ki ailelerin büyük bir bölümü çocuklarının tablet kullanma alışkanlığının önüne geçemiyor. Çocuğun çok fazla tablet ile oynaması ise ince motor gelişiminin olumsuz etkilenmesine neden olurken geliştirilen bu yeni proje sayesinde ise ince motor becerileri desteklenirken aynı zamanda odaklanma probleminin ortaya çıkması da engelleniyor. Çünkü geliştirilen bu yeni sistem sayesinde çocuklar gerçek oyuncaklara dokunarak oyun oynarken aynı zamanda aileler de bu oyuna katılarak kaliteli zaman geçirilmesi sağlanıyor. 
Ürünün geliştirilme sürecinde Bahçeşehir Dragos Kampüsü Anaokulları öğrencileri ile bu öğrencilerin aileleri beraber çalışan İstanbul Teknik Üniversitesi Çekirdek Tabtoy adını verdiği uygulamayı bu nedenle oldukça başarılı bir şekilde geliştirmeyi başarmış görünüyor. ROYO Bilişim Teknolojileri CEO’su olarak görev yapan Cem Nahit Köne yapmış olduğu açıklama ile çocukların artık tablet bağımlılığının sona ereceğini belirterek ailelerin de çocukları ile eğleneli ve kaliteli zaman geçireceğini dile getirdi. 

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


Yorum yaz