iPconfig registerdns komutu 2019

/ 16 Mayıs 2019 / 13.547 / yorumsuz
iPconfig registerdns komutu 2019

Bugün sizlere komut satırında kullandığımız komutların başında yer alan ipconfig / registerdns komutu hakkında bazı bilgileri vereceğiz. Peki nedir bu komut ve ne işe yarar?

iPconfig komutu

İpconfig /registerdns komutu ve daha birçok kod komut satırına girilmesi halinde, ağ üzerinde ip adresi atama gibi bazı yapılandırma ve durum kontrol işlemlerinde kullanılıyor.

iPconfig /registerdns nedir?

İlk olarak ipconfig komutunu öğrenmek için bazı kodları görmemiz ve tanımamız gerekiyor. Bunun için;

  • Windows + R tuşuna beraber basın.
  • Çalıştır kısmı karşınıza gelecek ve oraya cmd yazın
  • Şimdi Dos ekranı açılacak.
  • Açılan ekrana ipconfig ? yada ipconfig help yazıp entere basın. Aşağıda komutlar listelenecektir.

iPconfig /registerdns kullanım amacı nedir?

Bu komut bütün DHCP ip adresini yeniler ve yeni bir ip adresi almanızı sağlar. Eğer sabit bir ip adresi kullanmıyorsanız bunu 8 günde bir yenilemenizde fayda olacaktır. iP adresi sunucusu kurulu olması halinde DHCP serverlerinde Ads modemler ip adreslerini yenilemekte görevlidir. iP adresi yenilemelerinde DNS isimleri yeniden kaydettirilmesi gerekiyor.

Bilgisayarlarda yapılanan DNS adlar ile ip adreslerinin otomatik olması gibi sorunlar mevcut. Bilgisayarınızda dns adresini değiştirmeniz halinde gireceğiniz ipconfig /registerdns komut yeniden kayıt ettirecek. Bu bakımdan hatalı olan dns kaydı sorunlarından kurtulabilirsiniz.

ipconfig registerdns komutu kullanımı

Bu komutu kullanmak isterseniz eğer yapmanız gerekenler şu şekilde;

  • Windows + R tuşuna beraber basın tekrar.
  • Çalıştır kısmına cmd yazın.
  • Dos ekranına ipconfig /registerdns yazarak entere basın.

Kaynak : Eniyiandroid


_________________________________________________________________________________________________

UYARI: Web sitemiz üzerinde bulunan tüm yazılar, görseller ve tüm materyaller Eniyiandroid.com 'a aittir. Kaynak belirtilmeden site içeriği kopyalanamaz, alıntı yapılamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Konu Hakkında Androidseverlerden daha fazla bilgi almak için görüşlerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.


1988 yılında İzmir'de doğdum. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Muhasebe bölümünü okudum. Yazarlık konusuna ise 23 yaşındayken bir hevesle başlayıp, her geçen gün kendimi bu işe bağlayarak yoluma devam ettim. Yaklaşık 8 yıldır bu işle meşgulüm. Kendi sitelerimi açıp defalarca satışını gerçekleştirmeme rağmen, editörlüğü bırakmadım. Yazmak bence para için tek değil, hobi amaçlı yapılan bir meslektir.

Yorum yaz